Näätien joukkue valmiina kaudelle 2018-19

Nokian KrP:n salibandyliigajoukkueen kausi jatkui pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin päättyneellä kaudella, mutta se ei ole tuonut tyytyväisyyttä toimintaan, vaan harjoittelu kohti uutta kautta starttasi jo viime viikolla kolme viikkoa kauden päättymisestä. Kesäharjoittelusta vastaa pääosin fysiikkaguru Markku Köykkä, mutta aiempien vuosien tapaan myös lajiharjoittelua on varsin mukavasti kesällä ohjelmassa.

Joukkueen viime kauden runko pysyy mukavasti kasassa, josta viime kaudella moni nuori otti isoja askeleita kohti liigan huipputasoa. Nyt mukaan on tullut vielä lisää lahjakkuutta sekä viime kaudella onnistuneet ovat taas vuoden kokeneempia, joten mielenkiinnolla odotetaan tulevaa kautta.

Uusia pelaajiakin on saatu tosiaan vahvistamaan joukkuetta ja heistä onkin julkaistu jo maalivahti Arvid Vonk, puolustajat Tuukka Salo ja Aki Hietanen sekä urallaan pitkään jopa ketjukavereina pelanneet hyökkääjät Joona Rantala ja Joonatan Kovanen. Näiden lisäksi joukkueeseen saatiin vielä 2000-syntyneiden maajoukkueringissä oleva puolustaja Pekka Väre Forssasta, Fosun juniorimyllystä.

Taitoa, pelirohkeutta sekä ennenkaikkea pelihalua tuli näiden nuortenmiesten mukana roppakaupalla lisää.

Sopimuspelaajien ikäjakauma on mielenkiintoinen, sillä peräti 11 pelaajaa on 28 sopimuspelaajan joukosta syntynyt vuosina 1999-2000, joten lahjakkuutta ja potentiaalia on todella paljon.

Tulevan kauden reenipelit alkavat jo tällä viikolla, kun Latvian maajoukkue tulee leireilemään Tampereelle. Perjantaina 25.5 kello 18:30 alkaen Raholassa Näätälauma mittaa Latvian maajoukkueen vireen. Näätien kokoonpanossa nähdään tuolloin uusia pelaajia sekä paljon nuoria, joten ehdottomasti kannattaa tulla paikanpäälle katsomaan, kuinka he pärjäävät kansainvälisessä vauhdissa.

Elokuussa lähdetään kovatasoiseen kutsuturnaukseen Prahaan, jossa järjestetään vuosittainen Czech Open.

Tässä kaikki harjoituspelit:
25.5 Nokian KrP – Latvia
3.8 Nokian KrP – Steelers
8-13.8 Czech Open
26.8 Nokian KrP – OLS
31.8 Nokian KrP – SPV
1.9 SPV / Dalen – Nokian KrP
8.9 Nokian KrP – TPS

Nokian KrP 2018-19

Maalivahdit:
Antti Kortetmaa
Sebastian Saariniemi
Arvid Vonk (Koovee)

Puolustajat:
Tomas Estovirta
Aki Hietanen (Zug United)
Ville Kangasmäki
Matti Koskela
Morics Krumins
Jere Mattila
Mikko Repo
Mikko Santanen (KrP jun)
Tuukka Salo (Classic)
Pekka Väre (Fosu)
Vertti Wigren

Hyökkääjät:
Emil Eklund
Joni Henttonen
Toni Jaakkola
Henri Johansson
Joonatan Kovanen (NST)
Mikko Laakso
Elmo Luoto
Jere Oksanen
Aleksi Peltola
Joona Rantala (Classic)
Anton Roth
Sami Savolainen
Elias Siira
Valtteri Viitakoski

Päävalmentaja:
Jarmo Härmä

Valmentajat:
Jaakko Inha
Markku Köykkä
Mika Myllyniemi
Jari Sorvali

Suomen mestarit Rantala ja Salo sekä maalivahti Vonk Näätiin

Nokian KrP vahvistuu ensi kaudeksi Classicista saapuvilla hyökkääjä Joona Rantalalla sekä puolustaja Tuukka Salolla. Lisäksi joukkueen maalia tulee tilkitsemään Kooveesta Arvid Vonk.

Kaikki kolme ovat urallaan kovaa vauhtia eteenpäin meneviä pelaajia, mutta kuitenkin myös jo todistaneet olevansa liigatasolla hyvän tason pelimiehiä. Kaikille kolmelle on kaavailtu isoa roolia tulevalle kaudelle ja yhteinen tahtotila on saada jokainen taas askel eteenpäin, niin pelaajana kuin urheilijana Näätäpaidassa.

1999-syntynyt Joona Rantala on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata jo kolme täyttä kautta miesten pääsarjaotteluita. Debyyttikausi salibandyliigassa NST:n paidassa kaudella 2015-16 toi 25 otteluun tehot 21+5, edelliskausi meni Sveitsin NLB:ssä Zug Unitedissa, jossa syntyi 31 ottelussa tehot 38+36 ja juuri päättynyt kausi Classicissa tehoin 8+7. Classicissa tilille tuli myös ensimmäinen miesten Suomen mestaruus. Viime keväänä Joona oli Suomen kantavia voimia poikien maajoukkueessa maailmanmestaruuden tuoneessa joukkueessa. Poikien maajoukkueessa syntyi 16 otteluun kovat tehot 14+15. Pääosan urallaan keskushyökkääjänä pelannut Rantala oli juniorivuosinaan kova tutkapari, myös tulevalle kaudelle Näätiin siirtyvän Joonatan Kovasen kanssa, joten aika näyttää onko heistä tutkapariksi myös liigatasolla.

1997-syntynyt Tuukka Salo on ollut Classicin liigajoukkueen mukana viimeiset neljä kautta ja on saavuttanut jo käsittämättömät 3 Suomen mestaruutta tuona aikana. Lisäksi menestystä on tullut myös junioreissa, joten Salo on saanut tärkeää oppia kevään peleistä, vaikkakaan rooli kentällä ei tänä keväänä miehissä suuri ollutkaan. Salo oli mukana Nuorten maajoukkueringissä 2015 keväällä maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa, mutta loukkaantuminen pilasi kisapaikan lopulta. Tuolloin tilille kertyi 5 maaottelua. Pallovarma ja hyvän laukauksen omaava puolustaja on pelannut liigaurallaan 62 ottelua, joissa on syntynyt tehot 3+2. Nuo lukemat tulevat olemaan kuitenkin ohitettu jo alkukaudella, mikäli Salon potentiaali ja kyvyt saadaan esille ensi kauden Näädissä.

1994-syntynyt Arvid Vonk on porilaislähtöinen maalivahti, joka on pelannut Kooveessa viimeiset 5-kautta ja oli tänä vuonnakin muuten alisuorittaneessa joukkueessa tasainen suorittaja koko kauden ja oikeastaan antoi joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta monena iltana. Isokokoinen maalivahti pelaa hieman omatakeisella tyylillä, mutta on kova taistelija ja kehuttu joukkuepelaaja. Vonk pääsi liigaympyröihin ensimmäisen kerran jo kaudella 2011-12 Porin Karhujen riveissä 4 liigaottelun verran, kaikkiaan liigaurallaan hän on pelannut 113 ottelua.

Tärkeitä jatkosopimuksia Näätäpaitaan

Nokian KrP on solminut lisää tärkeitä jatkosopimuksia nykyisille pelaajilleen. Tällä kaudella hyvin onnistuneet ja pudotuspeleissä vielä tasoaan nostaneet Emil Eklund, Mikko Laakso, Valtteri Viitakoski ja Vertti Wigren jatkavat Näätäpaidassa.

Tepsin A-junioreista saapunut Emil Eklund ei ollut ennen tätä kautta pelannut peliäkään liigassa ja kauden aikana taso hieman luonnollisesti ailahtelikin, mutta keväällä ja etenkin pudotuspeleissä on näyttänyt kuin ”Ekku” olisi pelannut näitä pelejä jo vuosia. Runkosarjassa peruspeli saatiin kuntoon, mutta tehoja tuli vasta 3+3, nyt sitten pudotuspeleissä kun on löytynyt sopivat ketjukaverit, niin myös tehoja on löytynyt. Eklundin saldo pudotuspeleissä 11 peliin tehot 4+5.

Viime keväänä nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Mikko Laakson alkukausi meni pipariksi elokuussa tulleen jalkamurtuman takia. Vamman kanssa meni enemmän ja vähemmän taistellessa lähes joulukuulle, mutta sen jälkeen pelillinen käyrä on ollut jyrkästi eteenpäin. Vieläkin näyttävyyttä voisi korvata tehokkuudella, mutta 98-syntyneen pelaajan kanssa tuo ei kovin paljon huoleta. Runkosarjassa syntyi tehot 6+6 ja nyt pudotuspeleissä 5+2. Lisäksi Laakso oli isossa roolissa nostamassa A-junioreita SM-sarjaan viimeisissä peleissä.

Valtteri Viitakosken tarinasta on kirjoitettu suurimpien sanomalehtien sivuilla saakka, mutta huikeinta läpimurrosta voisi sanoa olevan se, että taso ei ole juurikaan ailahdellut koko kauden aikana, vaan hän on pystynyt todella tasaiseen suorittamiseen myös pisteiden osalta, vaikkakaan Viitakosken peliä ei voi arvioida pelkkien tehojen osalta. Avauskausi pelkkään salibandyyn panostaen toi liigassa komeat tehot 23+9 ja pudotuspeleissäkin on syntynyt tehot 6+4, joten mistään tähdenlennosta ei voida puhua.

Classicista siirtynyt Vertti Wigren tuli hakemaan peli-iloa ja isompaa roolia Näädistä, sitä todella on saavutettu. Huikean laukauksen ja loistavan syöttövalikoiman omaava Wigren pelasi syksyllä vielä hieman käsijarru päällä, mutta Lahdessa Lasbia vastaan vietetty tehoilta joulukuun lopussa avasi padot lopullisesti ja myös tehoja on nähty 1vs1 tilanteiden mestarilta lisääntyvissä määrin. Avauskausi Näädissä toi runkosarjassa ylivoimaiset henkilökohtaiset ennätystehot 4+12 sekä pudotuspeleissä on tähän asti syntyneet 3+3 tehot.

Pojat näyttivät heti syksyllä ottaneensa askelia eteenpäin omalla urallaan ja halusimme rauhoittaa myös heidän tilanteen ajoissa, joten teimme kaikille sopimukset hyvissä ajoin syksyllä. Kaikki neljä ovat olleet pudotuspeleissä meidän parhaimmistoamme, joten tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kautta, joukkuetta manageri Marko Salmelan kanssa koonnut pelaajakoordinaattori Mika Myllyniemi sanoo.

Lisää sopimuksia, niin vanhoista kuin uusista pelaajista julkaistaan kauden jälkeen.

Näätien valmennus jatkaa

Nokian KrP jatkaa myös kaudella 2018-19 samalla valmennustiimillä, kuin vielä menossa olevalla kaudella.

Päävalmentajana jatkaa ensimmäistä kauttaan parhaillaan Näädissä toimiva Jarmo Härmä, apunaan Jaakko Inha ja Mika Myllyniemi.

Fysiikkavalmennuksessa erinomaista työtä edelliset kaksi kautta tehnyt Markku Köykkä saatiin pidettyä myös edelleen remmissä, joten lähtökohdat seuraavaa kautta kohti näyttää tältäkin osin valoisilta.

Manageri Marko Salmelan kommentit:

Halusin ehdottomasti, että saamme jatkaa kokonaan samalla valmennustiimillä kuin tällä kaudella. Tässä on erinomainen ja toimiva sekoitus kokemusta, rohkeutta, osaamista kuin pelaajalähtöistä valmentamista. Valmentajat tulevat hyvin toimeen keskenään ja se huokuu myös joukkueeseen.

Kaikenkaikkiaan tilanteemme joukkueen rakentamisessa on parempi kuin koskaan ennen ja nyt on hienoa aikaa nauttia kevään tärkeistä peleistä.

Näädät sopimuksiin omien junioreidensa kanssa

Nokian KrP on tehnyt 2-vuoden sopimukset oman juniorituotantonsa 99-syntyneen Toni Jaakkolan sekä 00-syntyneiden Tomas Estovirran, Jere Mattilan, Anton Rothin, Sebastian Saariniemen, Mikko Santasen, Sami Savolaisen ja Elias Siiran kanssa.

Kaikki pojat ovat jo tämän kauden aikana harjoitelleet edustusjoukkueen mukana ja osa on ollut täysipainoisesti joukkueen arjessa tämän kauden. Tämän kauden päätavoite oli nostaa A-juniorit SM-sarjaan ja siinä nämä pojat olivat pääarkkitehtejä. Ensi kaudella pojilla on luvassa miesten liigajoukkueen pelipaikoista tavoittelun lisäksi, siis myös historian ensimmäistä kertaa A-junioreiden SM-sarjapelejä.

Monipuolinen Toni Jaakkola vakiinnutti paikkansa liigassa jo oikeastaan kaksi kautta takaperin, mutta viime kauden kokonaan pilannut polven eturistisidevamma hidasti kehitystä jonkinverran luonnollisesti, tällä kaudella ”Köntsä” on raapinut itsensä jälleen liigajoukkueen kokoonpanoon. Jaakkolalla on tilillään 1 nuorten maaottelu sekä 36 liigaottelua, joissa on syntynyt tehot 3+2.

Puolustaja Tomas Estovirta on kehittynyt hurjasti tämän kauden aikana ja etenkin pallolliseen peliin on tullut paljon lisää pelirohkeutta. Tästä palkintona Tomas nostettiin kesken kauden edustuksen harjoitusrinkiin. B-junioreiden SM-sarjassa syntyi 21 otteluun tehot 9+8 sekä miesten 2.divarissa 11 ottelussa tehot 4+5.

Puolustaja Jere Mattila vakiinnutti paikkansa vakituisessa kokoonpanossa viime kaudella ja nyt on takana jo lähes kokonaiset kaksi kautta miesten liigapelejä sekä 6 nuorten maaottelua. Mattila on tällä kaudella pelannut lähes pelkästään liigaotteluita, mutta oli mukana nostamassa A-juniorit SM-sarjaan. Mattilan tehot 45 liigaottelussa ovat 6+3.

Hyökkääjä Anton Roth näytti syksyn harjoituspeleissä, että tällä kaudella tapahtuu läpimurto liigatasolla, onnistuttuaan maalinteossa muunmuassa sellaisia joukkueita vastaan kuin Storvreta IBK, Classic, yms.. Mutta ehkäpä ne toivat liikaakin odotuksia myös pelaajalla itselleen ja syksyllä ei tuntunut sarjapelien alkaessa onnistuvan maalinteko millään, eikä missään sarjassa. Kova työ harjoituksissa kuitenkin toi minuutteja liigassakin. Rothin sähäkkyys ja suunnanmuutosnopeus on jo nyt liigatasollekin kovaa luokkaa. Roth on tehnyt 34 liigaottelussa tehot 4+3. B-junioreissa syntyi tällä kaudella 10 ottelussa tehot 10+4 ja miesten 2.divisioonassa 7 ottelussa 5+4.

Maalivahti Sebastian Saariniemi on aloittanut salibandymaalivahtina vasta 3-kautta takaperin, mutta sitä ei kyllä oikein pysty todeksi uskomaan, sillä otteet olivat kokokauden niin A/B-junioreiden kuin miesten 2.divisioonapeleissä tasaisen varmoja. Saariniemi pääsi haistelemaan myös liigapelien vauhtia Antti Kortetmaan varamiehenä 7 ottelussa.

Puolustaja Mikko Santanen siirtyi täksi kaudeksi Ilveksestä Näätien B-junnujen riveihin ja vakiinnutti samantien paikkansa niin A- kuin B-junioreiden luottopakkina. Rightin miehenä Santaselle löytyi myös hyvä ylivoimarooli ja etenkin loppukaudella alkoi pisteitä tulemaan hyvään tahtiin. Santanen teki B-junioreiden SM-sarjassa 22 ottelussa tehot 17+11 ja miesten 2.divisioonassa 7 otteluun tehot 4+2.

Hyökkääjä Sami Savolainen on toista kauttaan vakituisesti miesten liigajoukkueen ringissä, mutta peliaika on vielä painottunut pitkälti junioreihin sekä miesten 2.divisioonaan. Koko uransa keskushyökkääjänä pelanneen Savolaisen pelipaikka on vaativin miesten liigatasolla, joten tähänastiset liigaminuutit ovatkin tulleet pääosin laiturina. Savolaisella on liigassa merkittynä 22 ottelua, joissa tehot 0+2. Tällä kaudella B-junioreissa syntyi 19 otteluun tehot 16+9 sekä miesten 2.divarissa 5 otteluun tehot 2+4.

Monipuolinen Elias Siira nousi syksyn hyvien harjoitus/harjoituspeli näyttöjensä ansiosta vakituisesti miesten liigarinkiin ja onkin saanut myös ensimmäiset liigaminuuttinsa tällä kaudella. Lisäksi kehitys huomattiin myös laajemmin, sillä helmikuussa Siira pelasi ensimmäisen nuorten maaottelunsa Ruotsia vastaan. Siira teki tällä kaudella 12 liigaottelussa tehot 0+2. B-junioreissa paljon puolustajana pelanneena 19 otteluun tehot 9+17 ja miesten 2.divisioonassa 5 otteluun tehot 1+3.

Näätien strategiana on antaa todellisia mahdollisuuksia omille junioreille ja tästä on myös hyviä näyttöjä viime kausilta. A-junioreiden SM-sarja sekä miesten 2.divioonapelit ovat hyviä pelejä erilaisissa kehitysvaiheissa oleville pelaajille, mikäli peliaika liigassa ei ole vielä vakituista.

Nokian KrP:n ja BC Nokian yhteinen hallihanke etenee taustalla suunnitelmallisesti hankesuunnitelman mukaisesti. Nokian kaupunki tekee parhaillaan kaavamuutosta Penttilänpuiston alueella ja tavoitteena on aloittaa modernin palloiluhallin rakentaminen Nokian keskustaan vuoden sisällä. Omiin junioreihin luottaminen ja panostaminen tukee vahvasti tätä halliprojektia, sillä KrP haluaa edustusjoukkueelle vahvasti nokialaisen identiteetin, kun joukkue aikanaan pääsee esiintymään nokialaisen kotiyleisön edessä omassa kotihallissa.

Nokian KrP:n pelaajakoordinaattori Mika Myllyniemi:

– Täytyy olla todella tyytyväinen, että kaikki pojat halusivat jatkaa Näädissä ja uskovat täysiä meidän omaan juttuumme, vaikka kiinnostusta tämän tasoisille pojille löytyi myös ulkopuolelta. Tämänkin sopimuspelaajarykelmän ulkopuolella on hyviä poikia, eikä heitä ole todellakaan unohdettu. A-junioreiden SM-sarjaan nousu antaa meille aivan uusia eväitä junioripuolelle ja 2.divisioonajoukkueesta tehdään huomattavasti urheilullisempi ja parempi kehityspaikka, mitä se vielä oli. Myös B- ja C-junioreiden tilanne näyttää hyvältä ja kiinnostusta on kaikkiaan junioripuolelle eritavalla kuin aikaisemmin.

Joonatan Kovanen ja Aki Hietanen Näätiin, ykkösketju jatkaa

Näädät julkaisivat Nokian KrP – SPV 5.puolivälieräpelin 1.erätauolla Joonatan Kovasen siirtymisen divarin runkosarjavoittaja NST:n riveistä Näätiin. Kovanen on nuoresta iästään (99-syntynyt) huolimatta naputtanut kovia pistemääriä miesten divarissa kaksi edellistä kautta, 52 otteluun on syntynyt tehot 52+42=94. Tämän kevään divarin playoffotteluissa syntyi 5 pelissä tehot 2+5. Lisäksi rightin puolelta pelaava Kovanen voitti nuorten maailmanmestaruuden viime keväänä.

Toisena uutena nimenä Näätiin on sopimuksen tehnyt Koovee-lähtöinen, mutta jo useamman vuoden Sveitsissä pelannut Aki Hietanen. 91-syntynyt Hietanen pelaa myös rightin puolelta ja on pelannut urallaan miehissä pääasiassa puolustajana, mutta on juniorioppinsa saanut hyökkääjänä. Hietanen on pelannut Suomessa 2009-14 kausina yhteensä 97 liigaottelua, joissa on syntynyt tehot 19+17=36 sekä 11 playoffottelua tehoin 0+1. Hänellä löytyy yksi pronssimitali palkintokaapistaan kaudelta 2011-12 Kooveen paidassa. Viimeiset neljä kautta on vierähtänyt Sveitsin pelikentillä, joista kolme edellistä Zug Unitedissa.

Tällä kaudella hurjaa jälkeä tehnyt ykkösketju Henri Johansson, Joni Henttonen, Jere Oksanen, Matti Koskela ja Morics Krumins jatkavat myös ensi kaudella Näädissä, joten palikat jatkoa ajatellen ovat hyvällä mallilla.

Kaikkiaan joukkueen rakentaminen on pidemmällä kuin koskaan ja nyt keskitytään täysiä meneillään oleviin pudotuspeleihin. Lisää julkistuksia tulee tasaisin väliajoin pitkin kevättä.

KrP kohtaa Happeen – käveleekö hirvilauma KrP:n passiin?

Nokian KrP:n salibandyliiga jatkuu heti itsenäisyysjuhlien jälkeen torstaina 7.12 klo 18:30 Raholassa Jyväskylän Happeeta vastaan.  Hirvilauma onkin sarjan ainoa joukkue, jota vastaan KrP ei ole vielä tällä kaudella pelannut.  Nimekkään Happeen peli takkuili sarjassa ajoittain, mutta viime peleissä joukkue on kivunnut kohti sarjan kärkeä.  KrP puolestaan eteni loka- ja marraskuun ajan sarjan puolikrouviin ilman ainoataan varsinaisen peliajan tappioita.  KrP pitää toistaiseksi liigassa kakkospaikkaa Pirkanmaan suuruuden Classicin perässä.  Luvassa siis kova taisto pisteistä.

Torstain peli on pitkän peliruuhkan toiseksi viimeinen peli.  KrP haki sunnuntaina 13-7 vierasvoiton Raumalta SalBalta ja valmennus lepuutti tässä pelissä kokeneinta pelaajakaartia.  Indiansia vastaan valmennuksella on siis käytettävissä koko laaja pelaajamateriaali. Pelikiellot ja pienet loukkaantumiset on kärsitty.

KrP teki Raumalla kauden 100:n liigamaalin ja maaleja joukkue onkin tehnyt liigassa eniten.  Vastaavasti omiin on mennyt liigassa 3. eniten maaleja ja viimeisissä viidessä pelissä keskimäärin kuusi maalia per peli.

Näin ei voi jatkua pitkässä juoksussa, vaan kevään playoffeja kohti puolustuspelaamisen on tiivistyttävä huomattavasti.  Tähän valmennus kiinnittikin huomiota jo Rauman pelin jälkeisessä ottelupalaverissa. Rohkean ja maaleja tuottava hyökkäämisen tiimellyksessä on kentällisten muistettava tasapaino myös vastustajan pallonriistojen varalle. Tervetuloa seuraamaan, onnistuuko joukkue tiivistämään puolustusta vai jatkuuko valmentajille harmaita hiuksia tuottava pelaaminen.  Onneksi se on tuonut kuitenkin ennätysmäärän pisteitä.

 

Vuosikokous

Nokian KrP:n sääntömääräinen syyskokous 22.11.2017

Nokian KrP:n sääntömääräinen syyskokous lähestyy

Aika: ke 22.11.2017 klo 18.00.
Paikka: Nokian KrP:n toimisto, Yrittäjäkatu Nokia.

Hyvä seuran jäsen,

Onko Sinulla asioita seuran syyskokoukseen? Toimita mahdolliset asiasi sähköpostitse seurasihteeri Tiina Sipilälle 10.11.2017 mennessä. Kiitos!

Kokouksen esityslista lähetetään sähköpostiisi viimeistään viikkoa ennen kokousta. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut ja et ole saanut esityslistaa, niin ota yhteyttä seurasihteeri Tiina Sipilään.

Yhteydenotot:
Tiina Sipilä
stiina.sipila@bastu.net
040 5241939

Torstaina Raholaan Näätien vieraaksi Lasb

Nokian KrP jatkaa salibandyliigaa kolmen kotiottelun putken avaavalla KrP-LASB -ottelulla torstaina 28.9 klo 18.30 Rahola-areenalla.
KrP:llä on alla kotivoitto jatkoajalla SPV:stä ja 7-4 tappio Indiansille Espoossa. LASB on avannut kauden selvällä tappiolla mestari-Classicille ja jalkapallonumeroin 1-0 otetulla voitolla nousijajoukkue SB Welhoista.

Joukkueet kohtasivat juuri kauden alla viimeisessä harjoitusottelussa Raholassa. Silloin LASB vei peliä ja nokialaiset saivat tehdä kovan työn varsinaisen peliajan tasapeliin 4-4. Jatkoajalla LASB korjasi sitten voiton tuosta pelistä.

Nokian valmennus pääsee valitsemaan pelaajat torstain peliin isosta materiaalista. Ainoastaan Mikko Laakso on rasitusvamman vuoksi vielä tauolla. Muuten kilpailu pelipaikasta ja -ajasta on kovaa, mikä tekee vaan hyvää joukkueen harjoittelulle.
”Hyvä valmistautuminen peliin, aktiivisuus ja pelirohkeus. Nuo puuttui Espoossa – SPV:tä vastaan nämä olivat kunnossa etenkin ensimmäisessä erässä”. Siinä valmentaja Jaakko Inhan teesit peliin ja jatkaa ”Me halutaan, että Raholasta ei kukaan hae mitään ilmaiseksi”.
Päävalmentaja Jarmo Härmä komppaa vierestä ”LASB piti ällistyttävästi nollan viime pelissä, joten kyllä veskarin työskentelyä pitää pystyä häiritsemään ja hyökkäysalueelle uskaltaa murtautua rohkeasti. Ja voittoon tarvitaan aina hyvä oma maalivahtipeli”.

KrP-ikonilla Henri Johanssonilla on peliuralta uskomattomat 799 tehopistettä. Johansson jäi Espoossa yllättäen nollatehoille, mutta torstaina on Raholassa lupa uskoa uuden sataluvun kääntyvän tehoihin. Sitä kannattaa tulla jännittämään.