Vahvistunut TPS haastaa Näädät

Salibandyliiga on jo täydessä vauhdissa ja Nokian KrP kohtaa Raholassa Turun Palloseuran maanantaina 24.9. klo 18:30. Torstai-illan Steelers-KrP tulosta ei ole tätä kirjoitettaessa tiedetä, mutta maanantain ensimmäisessä pelissä tuli liiga-avauksessa kotitappio 8-9 Kuopion Welhoja vastaan. Liekö KrP-miehillä jäänyt käsijarru päälle vai mennyt latautuminen jännityksen vuoksi yli, mutta kohdallaan peliasenne ei ollut. 10 minuutin pelin jälkeen KrP johti jo 2-0, mutta sen jälkeen oma näätämäinen pelitapa unohtui ja Welhot menivät jo 4-8 johtoon ennen kuin Näädät heräsivät. Loppukiri ei aivan riittänyt ja Welhot veivät sarja pisteet Kuopion Tylypahkaan.

Liigassa on heti alussa erittäin tiivis pelitahti, koska joulukuun MM-kisoista johtuvat maajoukkuetauot keskeyttävät sarjapelaamisen 2-3 viikon ajaksi aina muutamien viikkojen välein. Otteluiden väleissä ei juuri ehditä harjoittelemaan isoja asioita, vaan välipäivät menevät ensin palauttaviin ja sitten valmistaviin harjoituksiin. Valmennus on siksi pitänyt harjoituksissa ja valmistavissa joukkue- ja viisikkopalavereissa focuksen voimakkaasti Näätien omassa peruspelaamisessa. Näädät haluavat olla hyökkäyspään karvauksessa kontroloidun aggressiivia ja kääntää peliä erittäin nopeasti heti pallon-riistojen jälkeen. Kuluneella viikolla on keskitytty juuri näihin asioihin.

Näätien terveystilanne on paranemassa kesän lievien loukkaantumisien jälkeen. Joonatan Kovanen palaa Joona Rantalan ketjun vasempaan laitaan. Valtteri Viitakosken alaraajavamma voi vaatia vielä lepoa, mutta mies on ollut jo mukana treeneissä, joten pitkään ei tarvitse odottaa Veven paluuta tekemään voimakkaita maalille ajojaan.

Turun Palloseura oli kesän siirtoruletin voittajia. TPS sai kovia nimiä hyökkäyspäähän Miko Kailialan, Mikko Hautaniemen ja Janne Hoikkasen siirtyessä mustapaitoihin. KrP tarvitsee voittoon kovan päivätyön ja koko Näätäyhteistön kannustuksen Raholassa.

Näätärock soi jälleen raholassa

Lämmin kesä kääntyy vääjäämättä kohti syksyä ja Nokian KrP pääsee taas kesäharjoittelujen jälkeen tositoimiin, kun liiga pyörähtää käyntiin Raholassa maanantaina 17.9 klo 18:30 Kuopion Welhoja vastaan.

KrP:n viime kausi päättyi huhtikuun lopulla hienon kauden päätteeksi 20-vuotisen seurahistorian ensimmäiseen pronssiseen salibandyliigan mitaliin.  Aivan syystä pelaajat juhlivat mitalia ihan hyvällä antaumuksella, mutta hyvin pian juhlat vaihtuivat tiiviiseen valmistautumiseen tulevaan kauteen.  Treenejä on vedetty aamuin ja illoin. Mustavuoren rinne, Horhan hiekkakuoppa ja Raholan punttisali ovat kesän aikana tulleet taas tutuksi.

Joukkueessa tapahtui viime kauden jälkeen sopivassa määrin pelaajiston uusiutumista.  Vanhimpia pelaajia lopetti tai siirtyi pelaamaan alempiin  sarjoihin ja tilalle saatiin nuoria mutta jo osaamistaan näyttäneitä pelaajia. Joona Rantala ja Tuukka Salo siirtyivät KrP-paitaan Classicista, Joonatan Kovanen Lappeenrannasta NST:stä ja Aki Hietanen palasi Suomeen Sveitsin vuosien jälkeen. Kun omat juniorit ovat menneet reippaasti eteenpäin sekä taidoissa että fysiikassa, kilpailutilanne pelipaikasta on todella kovaa. Tästä huolimatta viime kaudella muodostunut Näätärock-henki on vaan kasvanut ja vahvistunut. Valmentajilla on käsissään hyvät pelikortit kauden avaukseen.

KrP osallistui kesäjaksolla Prahassa kovatasoiseen Czech Open-turnaukseen.  Kotimainen Ervi pudotti KrP:n tällä kertaa jo puolivälierissä, mutta matkalla KrP pelasi arvokkaan 5-5 -tasapelin ruotsalaisen Pixpon kanssa ja oli jopa lähellä voittoa.  Kotimaassa KrP pelasi neljä harjoituspeliä, joissa OLS ja TPS korjasivat voiton ja KrP voitti kahdesti Seinäjoen SPV:n.  Täyttä kuvaa joukkueiden iskukyvystä ei saatu, kun  joukkueet hakivat vielä koostumuksia ja osittain lepuuttivat avainpelaajia.  Mielenkiintoinen ja tasainen liigakausi on kuitenkin odotettavissa ja KrP hakee tosissaan jatkoa viime kauden hyville peleille ja menestykselle.

Joni Henttoselle 5-vuoden jatkosopimus

Kausi ei ole päässyt liigan osalta vielä edes käyntiin, mutta Näätien seurajohto valmistautuu jo tuleviin kausiin hiljaa taustalla. Tästä ensimmäisenä osoituksena Näätien monivuotisen ykkössentterin Joni Henttosen 5-vuoden jatkosopimus.

Henttonen on noussut vime kausina aivan salibandyliigan huipulle. Luotettavasta puolustajasta on kuoriutunut erittäin tasokas keskushyökkääjä, jolle olisi luullut löytyneen enemmänkin käyttöä kansainvälisellä tasolla, kuin yksi maaottelu, joka plakkarista tällä hetkellä löytyy.

Henttonen ei ole koskaan ollut mikään pistenikkari urallaan, mutta viime kaudet hän on suorittanut tasaisesti 40 pisteen kausia Henri Johanssonin sentterinä. Erittäin monipuolinen ja tunnollisesti puolustava peluri on koonnut liigaurallaan runkosarjassa 152 otteluun tehot 66+94 sekä pudotuspeleissä 17 ottelussa tehot 6+8.

Joni Henttosen omat mietteet sopimuksesta:
– Olen todella onnellinen, että saan jatkaa seurassa, jossa olen pelannut lähes koko liigaurani. Koko seura ja edustusjoukkueen toiminta on mennyt hurjasti eteenpäin tässä 6-kauden aikana, mitä olen Näädissä ollut ja uskon, että huippua ei ole vielä saavutettu. Täällä on urheilijan hyvä olla ja elää laadukasta urheilijan arkea.

Pitkän sopimuksen taustalla on myös se, että haluan lopettaa sitten aikoinaan täällä, missä kaikki ikäänkuin alkoi.

 

 

KrP II:n tuhkimotarina hakee vertaistaan

Olen lentokoneessa. Ikkunat ovat kiinni. Koneessa on pimeää. Cabin crew:sta ei ole havaintoa. Olen matkalla Hong Kongin kautta Filippiineille. Olemme juoneet juuri aterian jälkeiset kahvit. Kuppeja ei ole vielä kerätty pois. Otan hörpyn vettä, mutta en uskalla juoda paljoa, ettei tarvitse taas lähteä vessaan. Olo on väsynyt, mutta rauhallinen. Olen viimein saanut itseni rauhoitettua. Mieleni on tasaantunut. Oli otettava etäisyyttä siitä kaikesta, juhlahumusta, onnentoivotuksista, ihmettelyistä, arvostelusta, jatkuvista pysäytyksistä kadulla. Viime kuukaudet ovat olleet hirvittävää härdelliä. Vaikka kuinka pitää itseään vahvana ja tervejärkisenä, ei pää meinaa pysyä kyydissä, kun kiitoradalle ei näy loppua. Sen vuoksi olen ollut hiljaa, useista uteluista huolimatta. Sen vuoksi en ole kirjoittanut otteluraporttia viimeisistä peleistä. Kyllä, juuri siitä ratkaisevasta turnausviikonlopusta, jota niin hehkutin etukäteen.

 

Pyydän anteeksi. Vilpittömästi. Tiedän pettäneeni viisi lukijaani. Samalla toivon ymmärrystä. Ei ole helppoa olla sankari. Sanon sen, vaikka tiedän herättäväni pahennusta. Kukapa ei haluaisi olla sankari? Niimpä. Kyllä minäkin haluan. En vain arvannut etukäteen, millaiseen pyörrytykseen sitä joutuu. Mutta tässä olen ja kirjoitan. Olo on tyhjä. Olo on rauhallinen. Olo on onnellinen.

 

KrP II ei ole vain joukkue. KrP II on joukkue, joka teki urotyön, johon Suomen salibandyhistoriassa harva joukkue pystyy. Ennen viimeistä turnausta saimme tietää, että vääryydet on korjattu. Tuo katala kelju, nimeltään epärehellisyys, yritti viedä meiltä pisteet virheellisellä ottelupöytäkirjamerkinnällä. Hävisimme pelin, mutta hävisimme sen vain siksi, että emme halua osallistua epärehelliseen peliin lainkaan. Vastustajalle oli siis ”vahingossa” merkitty väärä mies ottelupötäkirjaan. Mies, joka ei ole pelannut koko kautena. En tiedä, mitä etua he tällä yrittivät saavuttaa. Tämä ottelu tuomittiin jälkeenpäin meidän hyväksemme 5-0. Siksi kaikki oli mahdollista. Siksi päivä oli vasta aamun saraste, vaikka kausi oli loppuhuipennusta vailla.

 

Viimeiseen viikonloppuun lähdettäessä KrP:llä oli kolme mahdollisuutta, tippua suoraan, joutua karsintoihin tai mikäli pelit menisivät juuri oikein, säilyä suoraan. Tilanteen vakavuuden ymmärrettyämme, kävimme lämmittelylenkillä juuri ennen Ikaalisissa alkanutta peliämme. Ei, kun hetkinen. Meitä oli lenkillä vain kolme, mutta silti. Lenkki kesti noin 8 minuuttia, josta osan tosin kävelimme. Itse käytin 92 euroa palkattomaan vapaaseen, jotta sain töistä vapaata turnauspäivälle. Ei, en väitä, että olisin sen vuoksi sankari. Enemmänkin kyse saattaa olla siitä, että minulla on hitusen harhainen kuva tärkeydestäni joukkueelle.

 

Olen sankari, koska kuulun joukkueeseen nimeltä Nokian kristityt Palloilijat II. Olen sankari, koska sanon niin. Sinäkin olisit, jos sanoisin sinua sankariksi, mutta katsotaan sitä vielä. Osa varmaan odottaa, koska aion kertoa jotakin itse peleistä. Nyt on sen aika. Ensimmäinen peli oli äärimmilleen pingoitettu jännitysnäytelmä aivan, kuten elokuva Dunkirk, jonka juuri katsoin. En ole ennen nähnyt tv:tä tuolin selkänojassa, paitsi kerran.

 

Aamupelissä vastaan asteli Ikaalisten Urheilijat, jotka kävimme viime kauden viimeisessä pelissä voittamassa hiljentäen samaisen hallin monipäisen katsomon. Silloin lapset huutelivat, että teimme vain rumia maaleja. Hienoja maaleja tuskin teimme nytkään, mutta olimme jälleen valmiita hiljentämään katsomon. Tuomarikaksikkona pelissä oli legendaarinen tuomaripari Mika Niinimäki ja Henri Matinlauri. No en minä mitään tuomareita nimiltä tiedä, mutta varmaan ovat legendaarisia kavereita. Pelissä oli kaksi tähteä, puolustaja Juho ”ahteria eteen” Lehtonen (2+0) ja maalivahti ”joukkueen ainoa venyttelijä” Ville Niemi. Raskaan sarjan pelimies Juho esittää vakuuttavia otteita pelistä toiseen. Pahat kielet puhuvat, että jäähypenkiltä otteita on vaikea esittää, mutta antaa puhujien puhua. Juho tekee. Pääasia, että jotain tapahtuu. Kymmenennellä minuutilla alkoi tapahtua. Juho painoi KrP:n 1-0 johtoon Edwin Paston (0+1) syötöstä. Tiukasti puolustanut KrP pysyi 1-0 johdossa megalomaanisesti torjuneen Niemen johdolla kolmannen erän puoliväliin saakka, kunnes Juho ”kulmavääntö” Lehtonen iski toistamiseen loistavalla kudilla KrP:n 2-0 johtoon Juho Väinölän (0+1) syötöstä. IkU kavensi vielä kaksi minuuttia ennen loppua. Viimeiset minuutit olivat hurjaa puolustustaistelua. Laukaus. Villen hanska heilahtaa. Laukaus. Kapteeni Jaakko valli ottaa fantastisella reidellään pallon vastaan. Laukaus.  Pusan Olli jännittää vatsalihakset pallon tielle. Vihellys. Tuhkimotarina on valmis alkamaan.

 

Juuri ennen toista peliä meille selvisi, että myös suora säilyminen on mahdollista, kun jo tippumisen varmistanut Pirkat väänsi voittoja meille ratkaisevista vastustajista jollain ihmeen keinoilla. Toisesta pelistä oli tuleva spektaakkeli. Kaksi joukkuetta, jolla oli suoran säilymisen mahdollisuus. Replay oli hitusen ymmällään, miten tämä voi olla mahdollista, kun KrP II piti olla ulkona jo ennen viimeistä turnausta, mutta me vain hymyilimme tyytyväisinä. Yllättävät paineet näkyivät RePlayn pelaajien harteilla, ranteissa, jaloissa sekä aivoissa. Lähtökohtaisesti taitavampi RePlay oli alusta asti vaikeuksissa kristittyjen palloilijoiden määrätietoisen armeijan edessä. ”Lempäälän Lätti” Markus Lätti (2+0) laittoi luun kurkkuun kahdeksannella minuutilla. 2-0 yhdeksännellä minuutilla. En saa selvää kuka teki, mutta joku numero 22 (2+1). Jaa no voisi ottaa selvää, kun noin kovat tehot. Tuomas Töyrylä!! Ai että, siinä on kova pelimies. Hyvä Tuomas. Kolmannellatoista minuutilla Lätti toistamiseen.

 

Ensimmäinen erä sai RePlayn tärisemään, mutta joukkue kokosi rivinsä ja nousi tasoihin. Näinkö tuhkimotarina kokisi karvaan päätöksen? No ei. Joukkueemme pelastajiksi viime kaudella saapuneet Tuomas Töyrylä ja Juho Väinölä (1+1) varmistivat maaleillaan KrP II:n uskomattoman voiton kauden tärkeimmässä paikassa. Pelin jälkeen jäimme vielä jännittämään muiden pelien tuloksia. Sitten valmentaja Jouni ”yli” Yli-Korpela laittoi viestin: ”Se on pojat kuulkaas sillä lailla, että säilyimme suoraan”. Tieto otettiin toki ristiriitaisesti vastaan. Tavoitehan oli karsinnat jommassakummassa päässä sarjataulukkoa pelimäärän maksimoimiseksi. Päätimme kuitenkin juhlia.

 

Ymmärtänette nyt hiljaiseloni. Voiko ihmisen elämä jännittävämmäksi enää mennä? No joo Batmanilla oli kyllä tosi jännät paikat, kun se oli siellä rotkossa ja sitten, kun destiny of Gotham City Bane oli siellä stadionilla, mutta silti oli tosi jännä tämä meidän kauden huipennus.

 

Lopulta mielenkiintoisen käsikirjoituksen, jollaista edes Agatha Christie ei voisi keksiä, jälkeen karsijan paikalle joutui Soittorasia II ja samoihin pisteisiin jäänyt RePlay tippui suoraan meidän ollessa pisteen edellä näitä heikosti pelanneita joukkueita. Soittorasia II näemmä räpelsi itsensä tippumiskarsinnoista alas 5-divisioonaan. Terveisiä vaan sinne 😊 Lähdemme joukkueen kanssa Himokselle juhlimaan 4-divisioonapaikkaa! Kippis!

 

1 Jounin vyölaukku                  Tavoite ei täyttynyt

2 Jounin vyölaukkua                Kioskia ei tällä kertaa Ikaalisten hallilla ollut

3 Jounin vyölaukkua                Vastustajien yllättävän heikko taso

 

1 Jounin tuuletus                     Juho Lehtonen sekä kaksikko Tuomas Töyrylä & Juho Väinölä

2 Jounin tuuletusta                  Ville Niemi

3 Jounin tuuletusta                  Markus Lätti – pistepörssin ylivoimainen voittaja. Moni miettii varmasti, millä järjellä. No ei ainakaan järjellä. Komea suoritus tältä öö noin 40-vuotiaalta  (?) huulenheittäjältä!

 

Joukkueen pistepörssi

 

 1. #33 Markus Lätti 14+15 = 29
 2. #22 Tuomas Töyrylä 14+7 = 21
 3. #17 Perttu Mäkelä 11+10 = 21
 4. #11 Pekka Antinmaa 9+4 = 13
 5. #14 Olli Pusa 3+5 = 8
 6. #25 Lauri Hietala 3+4 = 7
 7. #29 Mikko Kinnunen 2+5 = 7
 8. #20 Juho Lehtonen 4+2 = 6
 9. #39 #89 Pasto Edwin 3+3 = 6
 10. #32 Juho Väinölä 2+4 = 6
 11. #15 Jani Vilenius 1+5 = 6
 12. # Jarkko Järvinen 2+3 = 5
 13. #12 #39 Jaakko Valli 2+2 = 4
 14. #91 Roni Luojus 2+2 = 4
 15. #18 Ossi Mäkinen 2+1 = 3
 16. #38 Tatu Heinola 1+2 = 3
 17. #67 Korpela Arttu 2+0 = 2
 18. #77 Kekoni Taneli 2+0 = 2
 19. #10 Kuntoutuva pelaajavalmentaja Jouni Yli-Korpela

Nokian KrP mukaan kausikortti kampanjaan

Näätien kausikorttikampanja 2018-2019

Nokian KrP järjestää kausikorttikampanjan kaudelle 2018-2019.  Kausikortin hinnaksi on määritetty ainoastaan 49 euroa, mikäli ennakkotilauksia tehdään toukokuun 15. päivään mennessä vähintään 400 kappaletta.  Yrityksille kausikortin hinta on 100 euroa ja se sisältää myös yrityksen näkymisen otteluissa ledscreenillä ja/tai KrP:n nettisivuilla.

Tilauksen tekijä sitoutuu kausikortin ostoon.  Jos 400 tilaajaa saadaan täyteen toukokuun puoleen väliin mennessä, kampanja toteutuu ja kortin saa lunastaa 49 euron hintaan.  Mikäli tavoite ei toteudu, tilaus raukeaa automaattisesti.  KrP pidättää itselleen oikeuden jatkaa myyntiaikaa tai toteuttaa kampanja, vaikka tavoitemäärä ei täyttyisikään.

Kausikortti ei ole henkilökohtainen, vaan voi olla myös useamman eri henkilön käytössä.  Kausikortilla pääsee katsomaan ilman pääsymaksua myös KrP Akatemian ASM- ja II-divisioonan kotipelit.

Kortti käy kaikissa Nokian KrP:n runkosarjaotteluissa kaudella 2018-2019.  Mahdollisissa (ja todennäköisissä) pudotuspeleissä kausikorttilaiset saavat -15% alennuksen pääsylipuista.

Hanki ensikauden kausikortti jo nyt todella edulliseen kampanjahintaan ja haasta kampanjaan mukaan ystävät ja kylänmiehet, tutut ja työkaverit tekemään samoin.

Nokian Kristityt Palloilijat II sai taivaanlahjan

Uskolliset lukijani muistavat edellisen raporttini, jossa kerroin isoisäni kaverin ankarista jatkosodan kokemuksista. Luoti läpäisi miehen peräsuolen. Eero eksyi ja näki nälkää. Hän joutui ankariin pommituksiin ja lopulta Neuvostoliiton vankileirille, jossa imeskeli lehmän lapaluuta selvitäkseen hengissä. Eero oli jo luovuttaa. Raportin lopuksi kerroin seuraavan tositarinan: ”Sitten hänen katseensa osui lattialla lojuneeseen paperinpalaan, jossa oli Raamatun sanat: ”Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset ja rukouksessa kestävät”.” Hyvät lukijat… Tarina jatkuu juurikin tästä kohtaa.

 

Joukkueemme epävirallinen tavoite ennen kautta oli jälleen karsinnat jommassakummassa päässä sarjataulukkoa.  Näin saa mahdollisimman paljon pelejä, rahoilleen vastinetta ja pääsee playoff-tunnelmaan. Playoff-unelma elää! Se elää, vaikka (pelaamalla saavutettu) kauden saldo on kolme voittoa ja yksi tasapeli 16 pelistä! Onhan siinäkin jo pisteitä vaikka kuinka, mutta tuskin se olisi riittänyt, kun jäljellä on kaksi viimeistä peliä Ikaalisissa lauantaina 24.3. klo 10 ja 12 (menovinkki). Olemme vaeltaneet murheiden laaksossa. Laskeuduimme rotkoon jo hyvin varhaisessa vaiheessa kautta. Siihen oli syynä… tuota… olen kuullut kymmeniä syitä näiden kiirastulessa vietetyn 172 päivän aikana, mutta totuuden löysin eräänä pilvisenä maanantaina, kun katsoin peiliin. Peili sanoi: ”Olet p****.” Tiistaina päätin, että kaikki muuttuu. Söin aamiaiseksi kaurapuuroa ja join vitamiiniporetablettivesijuoman. Kävin kuntosalilla ja pidin ihmesuhteita yllä. Tunsin olevani täynnä energiaa. Tuli seuraava turnaus ja hävisimme.

 

Vaellus jatkui. Jonain päivänä joku löysi kivisestä laaksosta omenan, mutta mikään tai kukaan ei meitä ylös nostanut. Ilonaiheet ovat olleet vähissä. No Lätiltä turposi kyllä silmä ihan hauskasti kerran treeneissä. Valmentaja puolestaan kuljetettiin isoista ovista paareilla Acutaan ja sekin hieman huvitti.  Onhan näitä hymyjäkin saatu, mutta onnellisuus on pysyvä iloisten asiain tila. Kivi, sade, tumma pilvi, sotku, kaaos, tolppa, rikkinäinen kenkä, tappio.. Kunnes…

 

Kerrankin olemme nimemme veroinen joukkue. Taivaasta putosi lahja. Saamme KAKSI LISÄPISTETTÄ jo hävitystä ottelusta. IHME! 18.11.2017 hävisimme niukasti D-Koneelle, mutta aistimmekin jonkin olevan vialla. Herrasmiehinä annoimme asian olla. Edellisessä turnauksessa meille kuitenkin selvisi, että tuo ottelu käännetään meidän 5-0 voitoksi liiton kabineteissa tehdyllä päätöksellä. Vastustajan ottelupöytäkirjaan oli merkitty sellainen pelaaja, joka ei ole maksanut lisenssiä, eikä tosin pelannutkaan koko kaudella. Täysin ansaittu voitto! Todella, korostan todella törkeää ja epäurheilijamaista raapustaa pöytäkirjoja noin huolimattomasti. Voitto kuuluu meille. Ei epäilystäkään. Huhujen mukaan pelaajavalmentajamme soitteli liittoon tämän kuultuaan, että ”kai ne viisi maalia jollekin pitää merkata”.

 

Ehdin jo miettiä, että näinkö se elämä valuu alamäkeen heti, kun on 30-vuotta täyttänyt. Päivää, olen Lauri Hietala, 5-divisioonan mies. Hiukseni harventuvat ja verenpaineeni heittelee. Käyn lähiössä linja-autolla töissä ja vapaa-ajalla täytän sanaristikoita tylsäteräisellä lyijykynällä, jotta voin kumittaa mahdolliset virheet. Ei, ei vielä! Meille on tarjottu ihmepelastautumista! Ei vaivuta vielä keski-iän keskiluokan harmaalle alatasolle. Ei ainakaan yhdessä asiassa! On nimittäin aivan eri sanoa vastakkaisen sukupuolen edustajalle pelaavansa 4-divisioonassa kuin 5-divisioonassa. Taistelkaamme tason pitämisen puolesta! Tarttukaamme köyteen, joka meille on suohon heitetty. Vedä! Nosta minut! Haluan elää, pelata, voittaa ja tehdä vaikutuksen! Ottakaamme toisiamme käsistä kiinni. Tehdään ketju. Pidetään itsemme 4-divisioonassa.

 

Lähdemme siis viimeiseen turnauspäivään yhden pisteen päässä sijasta 8, tavoitepaikastamme. Tälläkään paikalla ei automaattisesti pysy 4-divarissa, vaan pääsee pelaamaan ratkaisevan karsintapelin säilymisestä. Kymmenessä pisteessä jolkottelee joukkue nimeltään RePlay, jonka kohtaamme Ikaalisissa tulevana lauantaina. Näin murheellinen kausi ja näin mahtava loppu! Voiko parempaa tilaisuutta olla!? Tämän takia pelaan. Tämän takia vaellan laaksoissa. Rämmin suossa. Elän, olen, hengitän. Voitan! (Viimeistään kabinetin kautta)

 

Toivon joukkueystäväni muistavan, että kahdessa edellisessä turnauksessa käyrämme on osoittanut hienokseltaan ylöspäin. Näistä en ole raportoinut, sillä edellinen raporttini, sotahistoriaa ja selviytymisviettiä yhdistelevä dramaturginen toimintadraama, sai jatkoa vasta nyt, kun rukouksiimme vastattiin. Ehdin pitämään luovan tauon. Raportin voi lukea tältä samalta sivustolta. Helmikuussa Ideaparkista jäi saldoksi voitto SN Symmetrikistä 8-4 ja tappio 3-9 Soittorasia II:lle. Maaliskuun alussa Kaukajärveltä tuli voitto Pirkoista 9-3 ja tappio D-Koneelle 7-2 (elleivät yrittäneet taas jotain vilunkia). Muistamisen arvoista edellisturnauksista (eli mitä muistan) (saatan muistaa myös väärin): Ilmari nappasi maalilla kauden ensimmäisen täyspottinsa, toinen maalivahti Ville jatkoi loistavia otteita, Juho Lehtonen pelasi erinomaisesti ja loistavalla asenteella, Juho jr. oli armeijassa, Lauri Hietala teki kaksi maalia kahdesta Janin syötöstä, Perttu Mäkelä teki yksi viiva viisi hattutemppua, Olli Pusalla oli mukana keksilaatikko, Ossi Mäkinen kävi jonkun pelin pelaamassa ja Jarkko Järvinen osti R-kioskilta kaksi suklaapatukkaa (ainakin toinen oli Twix), jonka vuoksi pelkäsi laittavansa pian alkavassa pelissä tyhjistä ohi ja niin hän myös teki.

 

Mattimyöhäisten kannattaa ottaa minuun suoraan yhteyttä, mikäli halajavat kohti Ikaalisia lähteviin yhteiskyyteihin peliä katsomaan. Linja-autoja kulkee toki jo perjantaina pelipaikkakunnalle ja yöpyä voi vaikka Ikaalisten kylpylässä. Luvassa on hieno päivä tai niin kuin valmentajallamme Jouni Yli-Korpelalla on tapana sanoa (juuri se isojen ovien mies), ”juhlapäivä”. Paikan päällä katsojat näkevät taistelevan KrP II:n. Väännöstä RePlayn kanssa tulee spektaakkeli. Voitammeko? Murskaammeko? Vai luotammeko kabinettipelin ihmeisiin? Tule ja koe.

 

 • Late

 

Edellisten peliviikonloppujen tähdet ja lampaat

 

 • 1 Jounin tuuletus                       Juho Lehtonen – asennetta ja itseluottamusta alkaa löytyä. Palloa pussiin poika!
 • 2 Jounin tuuletusta                  Markus Lätti & Perttu Mäkelä – Markus on koko lohkon pistepörssin kuudes! En ole hehkuttanut tarpeeksi! Ehkä ensi kerralla.. Perttu Mäkelä on vihdoin toipunut ketjukaverinsa Pekka Antinmaan valitettavasta loukkaantumisesta. Kasvattava kokemus tälle joukkueemme kultaisen 87-sukupolven arvokkaalle edustajalle.
 • 3 Jounin tuuletusta                  IHME

 

 

 • 1 Jounin vyölaukku                  Saimmeko lahjaksi vain kaksi pistettä
 • 2 Jounin vyölaukkua                Joukkuepuolustaminen, hyökkääminen, maalien teko, juoksu, syöttely, laukausten blokkaaminen, kunto ja peliäly ajoittaisia heikkouksia
 • 3 Jounin vyölaukkua                En ole aikoihin nähnyt Jounin vyölaukkua

 

Joukkueen pistepörssi

 

 1. #33 Markus Lätti 12+15 = 27
 2. #17 Perttu Mäkelä 11+8 = 19
 3. #22 Tuomas Töyrylä 12+6 = 18
 4. #11 Pekka Antinmaa 9+4 = 13
 5. #14 Olli Pusa 3+5 = 8
 6. #25 Lauri Hietala 3+4 = 7
 7. #29 Mikko Kinnunen 2+5 = 7
 8. #15 Jani Vilenius 1+5 = 6
 9. # Jarkko Järvinen 2+3 = 5
 10. #20 Juho Lehtonen 2+2 = 4
 11. #12 #39 Jaakko Valli 2+2 = 4
 12. #91 Roni Luojus 2+2 = 4
 13. #39 #89 Pasto Edwin 3+1 = 4
 14. #18 Ossi Mäkinen 2+1 = 3
 15. #38 Tatu Heinola 1+2 = 3
 16. #32 Juho Väinölä 1+2 = 3
 17. #67 Korpela Arttu 2+0 = 2
 18. #77 Kekoni Taneli 2+0 = 2

 

KrP:lle kotietu pudotuspeleihin?

Salibandyliigan runkosarja on edennyt loppusuoralle. Pääosalla joukkueista on jäljellä enää neljä ottelua ja niissä haetaan asetelmia ja ottelupareja tuleviin pudotuspeleihin. Nokian KrP on sarjassa tällä hetkellä toisena ja on käytännössä varmistanut historiansa parhaan runkosarjasijoituksen ja kotiedun playoff-peleihin. Joukkue on voittanut seitsemän ottelua peräkkäin ja hävinnyt viimeksi joulukuun alussa. Valmennus ja pelaajat haluavat jatkaa hyviä suorituksia samalla, kun kuvioita ja pelitapoja hiotaan lopulliseen uomaansa varsinkin yli- ja alivoimissa. 6 vs 5 alivoimat otteluiden lopuissa ovat olleet KrP:lle erityisen haasteellisia.

KrP kohtaa perjantai-iltana lähellä pelattavassa vierasottelussa sarjakärjessä olevan Classicin. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Lempäälän Ideaparkissa klo 18.30 alkaen. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy ja sarjan kärkiottelu kiinnostaa varmasti myös KrP:n kannattajia. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin klo 17, jolloin ovet avataan, sillä Ideaparkkiin on saatu mahdutettua vain n. 500 istumapaikkaa. Syyskaudella KrP pystyi puristamaan Classicista tasapelin varsinaisella peliajalla. Sen jälkeen iso C on vienyt 20 ottelua suoralla voitolla. KrP:llä riittää siis haastetta.

Runkosarjan toiseksi viimeisen kotiottelun KrP pelaa sunnuntaina 25.2 klo 17 Raholassa, kun vastassa on OLS Oulusta. Siinäkin pelissä Näädillä riittää haastetta. OLS voitti kotiottelunsa syksyllä jatkoajan jälkeen numeroin 8-7 huolimatta nokialaisten panostukseen vieraspelimatkassa. OLS on jo menettänyt mahdollisuudet playoff-peleihin ja takana vaanii vielä vaara karsintasarjasta, joten helpolla ei OLS tule Raholassakaan nahkaansa myymään. KrP toivookin koulujen hiihtolomasta huolimatta paikalle runsaslukuista kannattajajoukkoa piiskaamaan kotijoukkuetta revanssivoittoon.

KrP hakee revanssia KooVeesta

Nokian KrP etenee salibandyliigassa junan lailla kohti kevään playoff-pelejä. Keskiviikon vieraspelissä KrP haki revanssin Turusta voittamalla TPS tiukan taiston jälkeen 3-4. Syksyllä TPS oli ottanut pisteet Raholasta 3-5 voitolla. KrP lähti peliin muutetuilla kentällisillä, kun aloituskentällisestä puuttui kolme pelaajaa erinäisten syiden vuoksi. Tämä ei näkynyt joukkueen pelissä ja varsinkin maalivahti Antti Kortetmaa loisti Näätien maalissa ja tuli palkituksi ottelun ykköstähtenä. Voitto vahvisti Näätien sarjasijoitusta toisena ja pelissä otettiin jo asetelmia kevään jatkopeleihin. KrP ja TPS saattavat joutua vastakkain jo playoffien ensimmäisellä kierroksella.

KrP:n revanssipelit jatkuvat heti ensi maanantaina 12.2 klo 18:30 Raholassa, kun Näätien peliä tulee haastamaan paikallisvastustaja Tampereen KooVee. Syyskaudella KrP hävisi jatkoajalla kolme peliä ja KooVee oli yksi näistä KrP:n voittaneista. Pirkanmaan seurojen kisa toisiaan vastaan on ollut perinteisesti kovaa, joten KrP:n pelaajat, valmennus ja koko kannattajajoukko hakee pelistä nyt vain ja ainoastaan voittoa. Helppoa peliä on nokialaisten kuitenkin turhaa odottaa, sillä KooVee taistelee sarjatyvessä suoraa putoamista ja karsintaa vastaan, joten se ei tule antamaan pelissä mitään ilmaiseksi.

Jos on salibandyliigassa edetty nyt kaksi kuukautta harvalla pelitahdilla, niin nyt puristetaan runkosarja loppuun tiiviillä neljän viikon ja kuuden pelin rypistyksellä. KooVee-pelin jälkeen KrP matkaa seuraavaan peliin Kuopioon ja tulevana keskiviikkona. KrP:llä on takana kauden viimeinen kova fysiikkaharjoittelujakso ja tiiviin pelaamisen ohessa pitäisi saada pelaajat herkistelemään kroppansa tärkeisiin peleihin. Samalla pitää vielä hioa viimeiset yksityiskohdat kohdalleen yli- ja alivoimapeleihin, jotta joukkue on valmis parantamaan sijoitusta myös playoff-peleissä viime vuoden ensimmäiseltä kierrokselta.

KrP II hävisi jälleen taistelun, mutta sota jatkuu yhä

Klo 17.30 – Kevät 1944 – Karjalan kannas

 

”Siellä oli jo paljon niitä ryssiä. Menin edessä olevalle suolle, jonka laidassa oli ilmoitus: miinoitettu alue. Tulin suoraan vihollispartion eteen, heitä oli 5-6 miestä. Ehdin ampua yhden, vaan kun ei ollut konetuliasetta, sain sellaisen kuulasateen. Tuntui vain housujen lahkeessa, kun kuulat pyyhkivät kankaan reunoja. Yksi konepistoolin luoti läpäisi takataskussa olleen kukkaroni rautaleuat, jotka veivät voimaa niin paljon, että se läpäisi peräsuolen ja jäi siihen. Tunsin, miten sellainen kuuma poltto tuntui vatsan alapuolella, ajattelin, että nyt siellä on tapahtunut jotain pahempaa, ja kun vihollinen oli tulossa perässä, vedin aseen kohti omaa päätäni. Aijoin jo laukaista, kuitenkin ajattelin, että koetan ensin pääsisinkö kävelemään. Koska tuntui, että pääsisin eteenpäin.”

 

2018 tammikuu – tilannekatsaus

 

Näin kirjoitti isoisäni Arvi Hietalan kaveri Eero jatkosodan kokemuksistaan. Tilanne oli eittämättä kurja ja kuvastaa hyvin tämän hetkistä joukkueemme tilaa. Nokian KrP II:n tilanne on, jos ei nyt aivan yhtä kurja niin vähintäänkin tukalahko. Kausi 2017-2018 on ollut miinoitettu. Syksyn kolmesta parhaasta pistemiehestä kolme parasta pistemiestä on loukkaantuneena. Pekka astui miinaan Kaukajärvellä (virallinen syy: alavartalovamma). Lätti astui miinaan pulkkamäessä, jonka jälkeen sai luodista Raholassa (virallinen syy: ylävartalovamma). Mikon jalka on astunut niin moneen miinaan, ettei mies muista moneenko (virallinen syy: alavartalovamma). Pekan nopeutta ja intoa ei korvaa kukaan. Samalla hyökkäysduon toinen puolisko Perttu jäi orvoksi. Mikon pelisilmää emme ole onnistuneet paikkaamaan. Lätin pelisilmä taas vaurioitui hänen saatuaan kovan tällin poskipäähän, jonka jälkeen nenän niistäminen aiheutti pelisilmän turpoamisen (tämä on tositarina). Lätin pisteet ja vitsit ovat jääneet turnauksista pois. Kaiken kukkuraksi Ossin yövuorot jatkuvat ja Juho jr. on varusmiespalvelussa kouluttautumassa Venäjän uhan varalta. Harmi, sillä meidän sotamme käydään nyt.

 

Klo 13.00 – ensimmäiset pommitukset

 

Paikkausta olemme onneksi saaneet nuorista sotilaista, jotka ovat ensi kertaa rintamalla. KrP:n junioreista lainatuilla pelaajilla löytyy lapsenmielistä intoa tarttua kivääriin, mutta kuinka käy tosipaikassa? No aika hyvin kävi Ikaalisten taistelussa 28.1., mutta sekään ei riittänyt. Rintamat ovat sortumassa. Ikaalisiin KrP II lähti kahdella ketjulla ja pelasi sodan parhaat taistelunsa huomioon ottaen vastustajien ennakkoon koulutetumman ja paremmin varustellun miehistön. Ensimmäisessä taistossa SB Lujaa vastaan KrP II roikkui pitkään mukana, mutta kun ei riitä niin ei riitä. Ilmari Hietala pelasi maalilla ehdottomasti kauden parhaan pelinsä. Kahden erän jälkeen peli oli vielä 1-3. KrP:n 1-1 tasoituksen ja joukkueen ainoaksi maaliksi jääneen pöntön juonivat Lauri Hietala (0+1) ja Perttu Mäkelä (1+0). Tässä syntyi todennäköisesti uusi seuraennätys, historian nopein ylivoimamaali. Pallo vietiin kulmaan, Tuomas Töyrylä pisti rullan pyörimään, syöttö Laurille vasempaan laitaan, jatko keskelle, josta Perttu iski suoraan syötöstä pallon maaliin. 10 sekuntia. Ottaen huomioon toimitsijoiden hitaan nappulakäden, aika oli todellisuudessa varmasti tätäkin kovempi.

 

Klo 13.30 – rintamalinjat sortuvat

 

Viimeisessä erässä Luja sinetöi 1-4 lukemat. Loppu kymmenen minuuttia oli tasaista taistelua, mutta Luja loi alusta loppuun asti vaarallisemmat maalintekopaikat ja ennen kaikkea viimeisteli murhaavasti. Ilmari otti hienosti Lujan poikkisyötöistä syntyneitä laukauksia kiinni. Harmi, ettei joukkue voinut auttaa hyökkäyspäässä enempää. Tappio. Vankileirille.

 

Klo 14.30 – 15.30 – muonitus

 

Klo 16.00 – välirauha on ohi

 

Ensimmäisestä pelistä miesluku harveni yhdellä, kun raamikas reservin luutnantti Olli Pusa lähetettiin kenttäsairaalaan. Edessä oli ensimmäistä vastustajaa pykälän heikompi, mutta ennakkoon (yllättäen) meitä vahvempi LeTo. Jotakin uutta oli keksittävä. Komppania oli kutistunut 10 mieheen ja kahteen maalivahtiin. Vasta tulikasteensa saaneella junioriosastolla syntyi idea. Tehdään kaksi kenttää, joista toisessa pelaa alle 20-vuotiaat ja toisessa yli 30-vuotiaat. Tämä oli hurja, mutta varteen otettava ehdotus. Tästä voisi syntyä tervettä kilpailuasetelmaa kahden kentän välille. On pohdittu, että talvisodankin menestys perustui ”talvisodan hengen” sijaan pitkälti eri joukko-osastojen keskinäiseen kilpailuun, sillä yksi osasto koottiin yhdeltä kylältä tai alueelta. Haluttiin olla naapurikylää parempi. Molemmissa lienee totuus. Nokian kristittyjen Palloilijoiden hengen lisäksi päädyimme tähän kilpa-asetelmaan. Maalin suulle asteli Ville ”Mannerheimin linja” Niemi.

 

16.09 – vihollinen iskee

 

Voi herranen aika, että me hävisimme tämän taiston. Siis me -87 ja aiemmin syntyneet. Peli oli todella tasainen. Ennakkoon olimme huolissamme junioreiden puolustuspelistä, mutta se näytti kestävän. Kuin elokuvan käsikirjoituksesta, suurin virhe sattuikin kentän kokeneimmalle ja vieläpä kapteenille Jaakko Vallille, jonka nimeä en haluaisi tässä erikseen mainita. Turvallisuussyistä. Maalin kulmalla kapteeni pelästyi lähelle osunutta kranaattia ja huitaisi pallon rystyllä omaan maaliin. Hän yritti ilmeisesti huitaista pallon pois vihollisen ulottuvilta maalin taakse. Ketään ei tässä lähdetä syyttelemään, mutta kutsu käy sotaoikeuteen.

 

Pelissä mentiin maaleitta aina kolmannen erän ensihetkille asti, jolloin vihollinen iski toistamiseen. Maalinsuulla Mannerheimin linja kesti niin hyvin kuin kestää voi. Ville Niemi pelasi erinomaisesti ja piti KrP:n iskuetäisyydellä. Ja sieltä iskettiinkin. 1-2 kavennuksesta vastasi juniorikentän Tuomas Töyrylä (2+0) ajassa 34.48. Syöttäjäksi merkittiin KrP:n junioreista ensimmäistä kertaa miesten peleihin nostettu Roni Luojus (0+1). Kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla LeTo iski 3-1 johtoon komealla sivalluksella. Kolmas maali konkarikentän piikkiin.

 

Lopussa yritettiin ilman maalivahtia. Esiin astui jälleen Tuomas Töyrylä, mies, jonka harteille on poissaolojen myötä kasattu rinkkakaupalla odotuksia (jos et tiennyt, niin tiedät nyt). Tuomas iski KrP:n puoli minuuttia ennen loppua maalin päähän. Tasoitusta haettiin ennen näkemättömällä innolla ja pallo saatiin vielä viimeisellä sekunnilla LeTon maalialueelle, mutta ei. Ei niin ei. Tappio. Juniorikenttä +2, konkarikenttä -3. Saanen sanoa, että tässä nyt oli vain epäonnea.

 

Klo 17.00 – ankarat rauhanehdot

 

Nyt ollaan tukalassa tilanteessa. KrP II on kahden pisteen päässä paikasta, josta ei tipu suoraan 5-divisioonaan. Positiivista on se, että tulevat 6 peliä ovat vastustajia ”helpommasta” päästä. Kaikki on aivan varmasti mahdollista, niin tippuminen kuin säilyminen. Peli-ilme oli viikonloppuna loistava. Valitettavasti viime aikoina on esiintynyt myös rintamakarkuruutta, mikä toki hankalassa tilanteessa on ymmärrettävää.

 

Raportin alussa mainitsemani Eero joutui jatkosodan lopulla venäläisten vangiksi. Ankarissa olosuhteissa meinasi toivo mennä ja luovutus täyttää sielun. Nälkä ja kylmyys piinasivat. Eero pysyi vankileirillä hengissä varastamalla joskus perunaa pellolta. Kerran hän imeskeli päiväkausia löytämäänsä lehmän lapaluuta. Toivo oli mennä. Sitten hänen katseensa osui lattialla lojuneeseen paperinpalaan, jossa oli Raamatun sanat: ”Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset ja rukouksessa kestävät”. Eero selvisi ja pääsi palaamaan kotiin Lapualle.

Rohkaiskaamme toisiamme vielä kerran. Minä uskon huomiseen.

 

 • Late

 

1 Jounin vyölaukku: Ikaalisten ostoskeskuksen kenkien alla nariseva lattia

2 Jounin vyölaukkua: maalintekoropleemit

3 Jounin vyölaukkua: jatkuva, ainainen sekä toistuva häviäminen ☹

 

1 Jounin tuuletus: pistepörssi on jälleen helppo päivittää

2 Jounin tuuletusta: juniorikenttä

3 Jounin tuuletusta: maalivahtipeli

 

Joukkueen pistepörssi

 

 1. #33 Markus Lätti 6+8 = 14
 2. #11 Pekka Antinmaa 9+4 = 13
 3. #17 Perttu Mäkelä 4+6 = 10
 4. #22 Tuomas Töyrylä 8+3 = 11
 5. #29 Mikko Kinnunen 2+5 = 7
 6. #14 Olli Pusa 3+3 = 6
 7. #25 Lauri Hietala 1+4 = 5
 8. #91 Roni Luojus 2+2 = 4
 9. #18 Ossi Mäkinen 2+1 = 3
 10. #20 Juho Lehtonen 2+1 = 3
 11. #39 Pasto Edwin 2+1 = 3
 12. #12 #39 Jaakko Valli 2+1 = 3
 13. #38 Tatu Heinola 1+2 = 3
 14. #32 Juho Väinölä 1+2 = 3
 15. #15 Jani Vilenius 1+1 = 2
 16. # Jarkko Järvinen 1+1 = 2
 17. #67 Korpela Arttu 1+0 = 1

Peliennakko: Jatkuuko Näätärokki Raholassa?

Nokian KrP:n kotipelit jatkuvat jälleen kuuden viikon tauon jälkeen torstaina 25.1 klo 18:30, kun Raholaan saapuu EräViikingit mittaamaan kotijoukkueen nykykunnon. KrP on jatkanut vuoden vaihtumisesta huikeaa peliä siitä, mihin syyskausi päättyi. Kolme ennakkoon vaikeaksi arvioitua vieraspeliä Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Espoossa ja kaikista täydet pisteet komeilla vierasvoitoilla. Raholassa on luvassa todellinen huippuottelu, sillä Näädät ovat sarjataulukossa toisena sarjaa jo karkumatkalla johtavan Classicin perässä ja ErVi vaanii kolmantena heti KrP:n perässä.

KrP:n tämän kauden pelitapa ja peli-ilme on saanut lajipiireissä poikkeuksellisen paljon positiivista huomiota. Näätälauma on pelannut rohkeaa hyökkäyspeliä, jossa vastustajaa on karvattu aktiivisesti alkuvihellyksestä lähtien. Paljon on tullut maaleja omaankin päähän, mutta vielä enemmän niitä on tehtailtu vastustajan verkkoon. Näätien yleisöystävällistä peliä on kutsuttu rock´n roll -salibandyksi. Torstaina on mahdollisuus tulla Raholaan toteamaan, jatkuuko rokki myös ErViä vastaan.

Helpolla KrP ei tule hyvästä vireestä huolimatta pääsemään EräViikinkien kanssa. Viime kauden hopea-joukkueen peli yski alkukaudesta, mutta sarjan edetessä joukkue on saanut pelinsä toimimaan ja joukkue on kivunnut jälleen kohti sarjakärkeä. KrP saa olla tarkkana karvauksessaan, ettei Miko Kailialan ja Jani Kukkolan johtama ErVi pääse iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä. ErVin ykköskenttä on tehtaillut sarjassa jo yli 100 tehopistettä. Näätien puolustuksen ja alivoiman on oltava torstaina samaa taistelevaa pelaamista kuin se parhaimmillaan on tällä kaudella ollut.