Näädät hakevat paluuta voittokantaan

Ensin liigastartista neljä tappiota putkeen.  Sitten viisi hienoa voittoa putkeen mukaan lukien Classicin pitkän voittoputken katkaiseminen.  Syystä odotukset olivat kovat, kun lauantai-iltana Raholan vieraspäätyyn asteli oululainen OLS, joka oli sarjassa jumbopaikalla kolmella sarjapisteellä. Niin vaan urheilun haltijat näyttivät Näätien pelaajille ja kannattajille, että pelejä ei voiteta ennen ottelun alkuvihellystä.  OLS:n nuori ja kokematon joukkue meni kerta toisensa jälkeen uudelleen johtoon KrP:n noustessa tasatilanteisiin.  Kolmannessa erässä OLS karkasi lopullisesti ja vei sarjapisteet lopulta Ouluun ansaitusti komealla 6-10 vierasvoitolla.

Näätien tappiopelissä jäi ilman isompaa huomiota tosiasia, että joukkueen kolmoskenttä pelasi komean pelin.   Pakit Aki Hietanen ja Jere Mattila sekä hyökkäystrio Joonatan Kovanen, Elmo Luoto ja Elias Siira pitivät kentällisen plusmiinukset reilusti plussalla ja Joonatan Kovanen lunasti häneen kohdistettuja odotuksia iskemällä pelissä hienon hattutempun.  Muutenkin Näätien kuudesta maalista viisi teki joukkueen A-juniori-ikäinen pelaaja, joten nuorissa oli tällä kertaa joukkueen voima, joka ei kuitenkaan riittänyt ihan voittoon saakka.  Siitä on hyvä kuitenkin jatkaa tuleviin peleihin.

Seuraavaksi KrP pääsee kokeilemaan hieman tasaisempaa suorittamasta jo kuluvan viikon perjantaina Lahdesta saapuvaa LASBia vastaan.  KrP on sarjassa juuri playoff-viivan yläpuolella ja LASB vastaavasti muutaman sijan alempana karsintaviivan tuntumassa.  Näätien tulee nyt kunnioittaa urheilun haltijoita ja unohtaa sarjasijoituksien tuijottaminen ennen ottelua.  Tarvitaan oman pelin kulmakivien kertaamista ja nöyrä valmistuminen perjantain peliin, jotta Näädät palaavat voittokantaan.  Siihen joukkue tarvitsee myös koko seuraväen ja kannattajakunnan kannustusta, joten joukkue toivoo, että väki suuntaa perjantaiksi klo 18.30 Rahola-Areenalle.

“999 + 2”

Nokian KrP:n salibandyliigan alku oli vaikea ja pistesaldo oli neljän liigapelin jälkeen puhdas nolla.  Sen jälkeen joukkue palasi perusasioiden pariin ja pelinsä viime kauden uomiin.  Seuraavista neljästä pelistä onkin tullut vastaavasti KrP-voitot.  Kruunun jalokivenä viime perjantain hieno jatkoaikavoitto 40 pelin ajan liigassa voittamattomana pysyneestä Tampereen Classicista. Voitto sinetöityi Morics Kruminsin kovalla, lähes keskiviivalta lähteneellä lyönti-laukauksella.  Koko joukkueesta näki, että voitto todella maistui kaikille pelaajista valmennukseen. Voittoa pohjustivat Joona Rantalan huimat tehot 0+4 ja maalissa erinomaisia torjuntoja esittänyt Arvid Vonk.

Näätien liigapelit jatkuvat nyt tuplapeli-viikonlopulla.  Perjantaina joukkue matkustaa Espoon Otahalliin otteluun Westend Indiansia vastaan.  Lauantaina klo 17.00 Nokian KrP pelaa Raholassa liigapelin OLSin kanssa.  Se on samalla myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu.  Molemmissa liigapeleissä on jaossa tärkeitä pisteitä, joilla Näädät kohentaisivat asemiaan liigan keskikastissa. Tappioilla joukkue jäisi tukevammin playoff-viivan tuntumaan.  Panosta ja mielenkiintoa peleissä siis riittää.  Runkosarjasta on pelattu jo 1/3, joten pisteiden arvo nousee ottelu ottelulta. KrP hakee voittoisaa jatkoa omalla Näätärock-pelitavalla.

Näätien kannattajilla on hyvät mahdollisuudet päästä seuraamaan KrP:n oman salibandyikonin Henri Johanssonin haamurajan täyttymistä ja siitä palkitsemista.  Johanssonilla on ennen perjantain peliä liigassa yhteensä 999 pistettä.  Seuraavan pisteen jälkeen hän on kautta aikain toinen pelaaja Salibandyliigassa, joka saavuttaa 1000 pisteen maagisen rajan.  Jos näin tapahtuu, salibandyliiga ja Nokian KrP palkitsevat tähtipelaajan otteluissa.

KrP:n ja sen kannattajien iloksi Henri Johansson ja seura ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen nykyisen jatkoksi.  Näätäkatsojat saavat siis ihailla Hennan suorituksia ainakin kevääseen 2021.

 

 

999 tehopistettä + 2 vuotta

Nokian KrP on solminut todella tärkeitä jatkosopimuksia kahdelle alkukauden kantavalle voimalleen, nimittäin pisteen päässä maagisesta 1000 tehopisteen rajasta vaaniva Henri Johansson sekä huikean alkukauden pelannut Joona Rantala jatkavat Näätäpaidassa. Johanssonin uusi sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja Rantalan sopimus ensi kauden.

999 kertaa on tämä kaveri nostellut käsiään ilmaan omien tehopisteiden edestä

Henri Johansson pelaa kymmenettä peräkkäistä kautta Näädissä ja on takonut joka vuosi järjettömiä pistemääriä, Johansson on pelkästään runkosarjapeleissä ylivoimaisesti liigan kaikkien aikojen tehokkain pelaaja, taottuaan 416 runkosarjaottelussa tehot 523+363=886. Viime kausina on löytynyt Johanssonin ympärille hyvin toiminut viisikko, johon nyt viimeisenä on istutettu oikeaan laitaan alkukauden komeetta Joona Rantala, jonka kanssa Johansson on tällä hetkellä liigan pistepörssin sijoilla 2 ja 3. Aivan lähiaikoina myös se maaginen 1000 liigapisteen raja rikkoutuu, sillä tuohon runkosarjassa ja pudotuspeleissä tehtyihin yhteenlaskettuihin tehoihin puuttuu ainoastaan yksi piste. Tuon rajan rikkoi viime kaudella ensimmäisenä SPV:n Mikko Kohonen.

Taitava ja kovalla työmoraalilla pelaava Rantala on noussut tällä kaudella aivan liigan eturiviin

Toinen jatkosopimuksen Näätiin tehnyt pelaaja on Joona Rantala, joka saapui Classicista hakemaan suurempaa vastuuta ja peli-iloa takaisin. Tätä hän on todellakin Näädissä saanut ja antanut itse myös todella kovan pelillisen vastineen. Sentterinä ja oikeana laiturina tällä kaudella pelannut Rantala on viime aikoina istutettu todelliseen supervitjaan Näätien ykkösketjun oikeaan laitaan ja siinä on tehopisteitä tullut sellaista tahtia, että tällä kaudella 8 ensimmäiseen peliin lukemat näyttävät komeaa 8+15=23 saldoa. Kaikkiaan vasta 19-vuotias Rantala on liigaurallaan saldonnut 57 otteluun tehot 37+27=64. Mikäli Rantalan kehitys ja työmoraali harjoitteluun pysyvät nykyisinä, niin ei tarvitse kauan odottaa myöskään miesten maajoukkuedebyyttiä.

Nokian KrP tekee kokoajan töitä jo tulevien vuosien eteen ja siitä osoituksena nämä vastasolmitut jatkosopimukset kahden tärkeän huippumiehen kanssa, lisää pelaajauutisia tulee varmasti lähiaikoina ja lisäksi Nokian hallihanke porhaltaa hyvässä myötätuulessa, joten tästä on hyvä suunnata katseet tulevaan viikonloppuun, perjantain ja lauantain tuplaotteluihin. Perjantaina matkataan viime kauden pronssiottelun vastustajan Westend Indiansin vieraaksi Espooseen ja lauantaina Raholaan saapuu OLS Oulusta. Lauantain kotiottelu on liigapelin lisäksi myös Suomen Cup ottelu, joten ottelussa on kivasti panosta.

 

KrP II odotetusti sarjakärjessä

Vielä elokuussa tilanne näytti jokseenkin huolestuttavalta. Pekka Antinmaa katosi toiseen joukkueeseen, Mikko Kinnunen on polvivaivainen, Ossi Mäkinen sen kuin vain kalastaa ja ”juniorit” Juho ja Tuomas kärsivät koti-ikävästä, kun reenivuoromme siirtyi Raholasta Nokiaa kauemmaksi uuteen Kauppi Centeriin. Lähtisimmekö kahdella ketjulla kauteen? Pelastukseksemme saapui neljä vanhaa tuttuamme Pirkkalan Pirkoista sekä vanha pelikaveri junioriajoilta. Välit ovat säilyneet yllättävän hyvinä muihin joukkueisiin, entisiin vastustajiin ja vanhoihin tuttuihin. Tuli pienenä yllätyksenä, kuinka puoleensa vetävä joukkue Nokian KrP II on. Useat reenivastustajat, kun eivät jatka kanssamme yhtä vuotta pidempää ja pelitkin ovat välillä yhtä sirkusta. Voi olla, että pitkänlinjan pelaajavalmentaja Jounin uutteran työn luoma maine oli kiirinyt kirkonkylää pidemmälle. Tai voi olla, että ei. Rakkaat 12 lukijaani, tervetuloa kauteen 2018-2019!

 

Orivesi 7.10. kello 9.25. Sumuinen ja raikas syysaamu. Pelaajat saapuvat pukuhuoneeseen. Jouni Yli-korpela on asetellut upouudet pelipaidat penkille näyttävään riviin jokaisen pelaajan paikalle. Jotkut käyvät jopa lenkillä. Ilmassa on rento ja positiivinen tunnelma. Kaikki ajattelevat, että tänä vuonna ollaan nousukarsinnoissa, mutta kukaan ei sano sitä ääneen. Kello 9.45. Jaakko Vallikin saapuu paikalle outo hymy kasvoillaan. Kello 10.00 pilli soi, pallo pyörii. Aikaa on kulunut 1 minuutti 46 sekuntia, kun Miika Sainio (3+0) laittaa KrP:n johtoon! Harvinaisen hyvä kauden alku.

 

Seuraavaksi sattuu jotakin vähemmän yllättävää. Juho Lehtonen (1+0) 2 minuuttia mailan painaminen. SC Läsimäki tasoittaa pelin ylivoimalla. Peli on kuitenkin täysin hallussa ja Ilmari Hietala näyttää maalilla kehittyneensä entisestään ottaen tärkeitä koppeja joukkueen alkujännityksen keskellä. Ajassa 13.55 Miika Sainio osoittaa, millainen vahvistus hänestä on saatu ja laukoo KrP II:n jälleen johtoon Mikael Lehtosen (0+1) syötöstä. KrP II alkaa mennä menojaan.  Peli on täyttä ilotulitusta. Murskajaiset! Maanrakoon hakkaamista! Uskomatonta näytöstä! Jarkko Järvinen (0+3) innostuu toisessa erässä syöttökoneeksi ja KrP II latoo taululle seitsemän maalia! Sitten tapahtuu jotakin vähemmän yllättävää. Juho Lehtonen 2 minuuttia, estäminen.

 

Kolmannen erän samalla upein ja häpeällisin hetki sattuu, kun Jouni Yli-korpela (1+0) tekee maalin. Salibandyn alemmilla divaritasoilla peli päättyy, kun ero kasvaa 12 maalin suuruiseksi. Jouni iskee tämän ratkaisevan 14-2 sinetin ajassa 38.04. Jouni tuulettaa sydämensä kyllyydestä karjuen niin, että koko halli hiljenee. Yleensä tällaisessa tilanteessa otetaan pelin päättyminen vastaan melko hillitysti, väsynyttä ja maahan poljettua vastustajaa kunnioittaen. Jounille se oli kuitenkin iso maali! 1-2 vuotta sitten Jouni lähti harjoituksista hallin isoista ovista ulos näyttävästi paareilla ambulanssiin hänen telottuaan jalkansa. Tähän maaliin konkretisoitui kovan työn, ahkeran kuntoutuksen ja melko hyvän laihduttamisyrityksen tulos. Mies on takaisin!

 

Toisessa pelissä kohtasimme harjoitusvastustajamme NeTu:n, eli Nepalin Tuhkimot. Joo-o, se on joukkueen nimi. Erittäin vaikea sanoa miksi. Veikkaan, että NeTu:n pompulapäinen puolustaja on ollut avustustyössä Nepalin maanjäristyksen jälkeen ja palasi takaisin kotiin kutsuen joukkuelaisiaan tuhkimoiksi paikallisten selvinneiden tuhkimotarinoiden innoittamana, mutta tämä on vain arvailua. Odotettavissa oli tasainen kamppailu. Ajassa 3.30 Lauri Hietala (oikeasti 0+1, mutta ei lue tilastoissa – ottaa päähän) joutui jäähylle vaarallisesta pelistä. NeTu rankaisi heti.

 

Tiukassa pelissä Markus Koskimäen (2+0) ratkaisutaidot nousevat suureen arvoon. Maken iskemät kaksi juonikasta maalia veivät KrP:n johtajan paikalle ketjukaverien Janne Piiroisen (0+1) ja Matti Koskimäen (1+0) oivallisista esitöistä. Tämä pirkkalalaiskenttä toimii kuin Birckalan eläväinen kylä 1000-luvun alussa. On nuolenkärkeä, koristeellista välineistöä, kirkkaita helmiä ja komeaa miekkaa. Toisen erän jälkeen tilanne oli kutkuttava: 4-3 KrP:lle. Erätauolla sovimme reeneistä tutun panoksen vastustajan kanssa. Kolmannen erän voittaja ottaa kiinnityksen jouluna voittajajoukkueelle lahjoitettavaan juomakoriin.

 

NeTu iski kovaa päälle ollen painostavampi osapuoli. Kova puolustaminen ja Ville Niemen loistava maalivahtipeli pitivät maalintekoaikeet kuitenkin tyhjinä. Viimeisellä minuutilla pelastavaksi enkeliksi nousi Jani Vilenius (1+0), joka oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pelasti KrP:n voiton siivoamalla pallon sankarillisesti pois oman maalin suulta vastustajan nenän edestä. Olen Jani-fani! Olen Jani-fani! (Riittääkö tämä Jani hehkutukseksi otteluraportissa?) Lopussa Jouni pääsi jälleen yrittämään hallin hiljentämistä, mutta laittoi pallon tyhjän NeTu-maalin tolppaan! No, halli hiljeni silti, tällä kertaa epätoivoisesta  huudosta. Voitto kotiin 4-3. Paikka sarjakärjessä! Onko lohko meille liian helppo?

 

Kolme Jounin vyölaukkua: Jounin tuuletus pelin päättäneessä 14-2 maalissa

Kaksi Jounin vyölaukkua: Tilastointi. Minulta puuttui syöttöpiste, toiselta maali ja joltain jäähy. Uusi digitaalinen pöytäkirjatekniikka = maailman pirstaloituminen hallitsemattomaksi robotiikaksi, jossa ihmiset menettävät koneiden hallinnan.

Yksi Jounin vyölaukku: Missä liene, kapteenin ajatukset, kun vain onnellisena hymyilet, mitään sano et

 

Kolme Jounin tuuletusta: Jounin tuuletus pelin päättäneessä 14-2 maalissa

Kaksi Jounin tuuletusta: Uusien pelaajien sisääntulo

Yksi Jounin tuuletus: Missä liene, kapteenin ajatukset, kun vain onnellisena hymyilet, mitään sano et

 

Venähtäneen otteluraportin vuoksi pistepörssi päivitetään seuraavan turnauksen jälkeen. Tässä sen sijaan lyhyet uusien pelaajien esittelyt:

 

Mikael Lehtonen:

Kuuluisan miehen poika ei ole jäänyt vain paistattelemaan isänsä maineessa. Mikael ”Miksu” Lehtonen luo omaa polkuaan. Miksulla on rentoa lätkäjätkän äijämäistä olemusta, vaikka hän onkin hieman herkistynyt naituaan kauniin vaimonsa elokuussa eräässä lempääläläisessä lasipaviljongissa. Tämä herkkyys alkaa näkyä käsissä nyt, kun paluu lajin pariin on toden teolla alkanut. Oiva comeback Orivedellä.

 

Markus Koskimäki:

Markus ”Monni” ”Make” ”Maakke” (Jounin oma hellittelynimi) Koskimäki on uskomaton kaveri. Mies näyttää harmittomalta kuin Phileas Foggin avustaja Passepartout, mutta iskee kuin Pattismurffi. Markus tekee olemattomasta paikasta vaarallisen ja laukoo oikeasta laidasta suoraan syötöstä tarkasti kuin Wilhelm Tell. No nyt tuli jo kehuttua vähän liikaa. Kentillä ei ylimielisyyttä kuitenkaan esiinny, mutta auton ratissa itsereflektiota voisi käydä.

 

Matti Koskimäki:

Mies kuin veistos. Oma italialaisemme. Totti, De Rossi, Colosseum. Tämä viihdyttävä pelaaja tunnetaan kenties parhaiten ylimenevistä filmauksista, tunteiden kiehumisesta tai mailan paiskomisista, mutta on itseasiassa joukkueemme taitavimpia pelaajia. Matti ”Matti” Koskimäen nopeat jalat, oiva pelisilmä, uskomaton asenne ja huippukunto tuovat meille tällä kaudella pisteitä. Markuksen sukulainen. Tykkää tehdä grilliherkkuja. Herkkyyttä kivenkovaan ulkokuoreen tuovat pienet koirat, joita Matti tykkää syssyisellä säällä ulkoiluttaa.

 

Janne Piiroinen:

Tästä miehestä tulee mieleen yksi sana: Skandinavia. En ole varma onko Janne ”Piiro” Piiroisella sukujuuret Ruotsissa, Norjassa vai Islannissa, mutta viikinkiverta hänessä on. Joukkueemme ainoa rightin puolelta pelaava kaveri. Leppoisa kaveri, jossa on ripaus mystisyyttä, hippusellinen filosofiaa, kourallinen miehekkyyttä ja teelusikallinen kauneutta. Peliäly huippuluokkaa. Muodostaisi Matin ja Markuksen kanssa ykkösketjun, jos olisimme sen heille suoneet, mutta ei pysty.

 

Miika Sainio:

Nuori pellavapäinen Teemu Pukki. Miika ”Pukki” Sainio on äärimmäisen monipuolinen pelaaja. Uskomattomat kädet, nopeat jalat ja jäätävä pelisilmä. Suloinen ulkokuori, mutta kylmä ratkaisija. Hänelle ei voi sanoa pahasti, eikä hyvästi, sillä Miikaa et halua pois joukkueestasi. Ratkaisee KrP II:lle vielä monta pistettä.

 

 • Late

Kukistaako Näädät Karhun?

Nokian KrP:n salibandyliiga jatkuu tiistaina kotiottelulla liiganousija Porin Karhuja vastaan.  Molemmat joukkueet tarvitsevat tärkeitä lisäpisteitä, sillä KrP on aloittanut kauden odotuksiin nähden vaisusti ja nousijajoukkueilla pisteet ovat olleet perinteisesti tiukassa.  Karhujen kaksi kärkiketjua ovat hyvinkin liigatasolle kelvollisia ja joukkueella on potentiaalisia nuorten maajoukkuepelaajia kuten Aaro Ollikainen, mutta heidän jälkeen taso laskee selkeästi. Kahdella kentällisellä on raskasta taistella liigassa pidempää kokemusta omaavia joukkueita vastaan. Tasaisissakin peleissä on kovan työn takana vääntää yhden maalin tappiot yhden maalin voitoiksi.

Nokian KrP ei keväällä jatkanut monivuotisen maalivahdin Santtu Pohjosen sopimusta, vaan haki maalin eteen uusia tuulia Tampereen Kooveesta Arvid Vonkin.  Vonk on Porista lähtöisin ja opiskelee siellä tälläkin hetkellä, joten jos valmentajien komento käy veräjän eteen, Vonk pääsee pelaamaan kotikaupungin joukkuetta vastaan.  Toisena vaihtoehtona valmennuksella on usealta vuodelta tuttu Antti Kortetmaa, joka on hieman vanhemmalla iällä löytänyt torjuntatyöhön uutta tekemistä ja noussut kilpailemaan tasavertaisesti torjuntatyön jakamisen vastuusta. Lopullisen valinnan veräjänvartijasta valmennus tekee vasta maanantain valmistavan harjoituksen jälkeen.

Näädät ovat saaneet alaraajavamman toipilasjakson jälkeen riveihinsä suoraviivaisella pelitavalla omaa joukkuetta sytyttävän Valtteri Viitakosken.  Viitakoski ei kuvia kumartele eikä katsele vastustajan pelaajien selästä tähtipelaajien nimiä, vaan haastaa puolustajia ennakkoluulottomasti jääkiekosta opitulla suoralla maalille pelaamisella.  Puolustajat ovat olleet vaikeuksissa Viitakosken pelitavan kanssa, sillä salibandyssä ei ole totuttu näin voimakkaaseen pelitapaan.  Yleisölle numerolla 91 pelaavan Viitakosken pelin seuraaminen tuo otteluun mukavan lisäpanoksen.  Kannattaa tulla seuraamaan ihan paikan päälle.

Kadonneen voiton metsästys jatkuu

Kolme liigapeliä ja kolme tappiota.  Nokian KrP on saanut kokea kauden alussa, että kaikki kilpailijat haluavat maksaa nyt viime kauden KrP:n menestyksen potut pottuina.  Vastustajien ei ole tarvinnut kaivaa itselleen motivaatiota peleihin  pronssimitalisteja vastaan, vaan ne ovat tulleet pelin alusta lähtien päälle samalla teholla kuin KrP viime kaudella.   Näädät ovat taas jääneet peleissä lähtökuoppiin.  Viime kaudella joukkue pääsi heti positiiviseen flow-tilaan, joka kantoi aina kauden loppuun.  Nyt mitataan valmennuksen ja varsinkin joukkueen kokeneemman pelaajiston kykyä nollata tappiopelit ja palauttaa Näädät taas voittojen tielle.  Kaikki putket päättyvät aikanaan – myös tappioputket.

Seuraava mahdollisuus Nokian KrP:llä on jo tulevana perjantaina 28.9 klo 18:30 Raholassa.  Vastaan astelee viime kaudella KrP:n välierissä pronssipeliin tiputtanut Jyväskylän Happee.  Happee hävisi lopulta toistaiseksi viimeiseksi jääneessä SuperFinaalissa mestaruuden vieneelle Classicille ja sijoittui lopulta hopealle.  Kesäkausi ei ollut pelaajiston osalta Happeelle helppo, sillä joukkue menetti useita kokeneita pelaajia kauden jälkeen.  Joukkueessa riittää kuitenkin potentiaalia maalivahti Miro Tuomaalan edessä.  Puolustus vahvistui Ruotsista palanneella salibandyikonilla Mika Kohosella.  Hyökkäyksessä Peter Kotilainen, Jami Manninen ja Petri Kauko ovat edelleen Suomen eliittiä. Pelirutiinin vuoksi Happee on kova haaste Näätien pelimiehille.

Maanantaina KrP hävisi kotipelin Tepsille niukasti 4-5, mutta peli-ilme ja -asenne oli jo aivan erilainen  kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja maalivahtipeli palasi taas hyvälle liigatasolle.  Kun viikon harjoittelulla joukkue löytää vielä avaimet viimeisiin henkisiin lukkoihin, niin perjantaina se pääsee hakemaan Happeesta hyvällä asenteella kauden avausvoittoa.

Näätien kotikatsomo voi vähitellen aloittaa seuraamaan oman tähden Henri Johanssonin pisteiden kertymistä.  Johansson lähestyy kovaa vauhtia 1000 pisteen haamurajaa.  Maanantaina hän tehtaili jo pisteen nro 982.  Näätälaumalla on katsomossa muutakin jännitettävää kuin koko joukkueen tukeminen voittojen tielle.

Vahvistunut TPS haastaa Näädät

Salibandyliiga on jo täydessä vauhdissa ja Nokian KrP kohtaa Raholassa Turun Palloseuran maanantaina 24.9. klo 18:30. Torstai-illan Steelers-KrP tulosta ei ole tätä kirjoitettaessa tiedetä, mutta maanantain ensimmäisessä pelissä tuli liiga-avauksessa kotitappio 8-9 Kuopion Welhoja vastaan. Liekö KrP-miehillä jäänyt käsijarru päälle vai mennyt latautuminen jännityksen vuoksi yli, mutta kohdallaan peliasenne ei ollut. 10 minuutin pelin jälkeen KrP johti jo 2-0, mutta sen jälkeen oma näätämäinen pelitapa unohtui ja Welhot menivät jo 4-8 johtoon ennen kuin Näädät heräsivät. Loppukiri ei aivan riittänyt ja Welhot veivät sarja pisteet Kuopion Tylypahkaan.

Liigassa on heti alussa erittäin tiivis pelitahti, koska joulukuun MM-kisoista johtuvat maajoukkuetauot keskeyttävät sarjapelaamisen 2-3 viikon ajaksi aina muutamien viikkojen välein. Otteluiden väleissä ei juuri ehditä harjoittelemaan isoja asioita, vaan välipäivät menevät ensin palauttaviin ja sitten valmistaviin harjoituksiin. Valmennus on siksi pitänyt harjoituksissa ja valmistavissa joukkue- ja viisikkopalavereissa focuksen voimakkaasti Näätien omassa peruspelaamisessa. Näädät haluavat olla hyökkäyspään karvauksessa kontroloidun aggressiivia ja kääntää peliä erittäin nopeasti heti pallon-riistojen jälkeen. Kuluneella viikolla on keskitytty juuri näihin asioihin.

Näätien terveystilanne on paranemassa kesän lievien loukkaantumisien jälkeen. Joonatan Kovanen palaa Joona Rantalan ketjun vasempaan laitaan. Valtteri Viitakosken alaraajavamma voi vaatia vielä lepoa, mutta mies on ollut jo mukana treeneissä, joten pitkään ei tarvitse odottaa Veven paluuta tekemään voimakkaita maalille ajojaan.

Turun Palloseura oli kesän siirtoruletin voittajia. TPS sai kovia nimiä hyökkäyspäähän Miko Kailialan, Mikko Hautaniemen ja Janne Hoikkasen siirtyessä mustapaitoihin. KrP tarvitsee voittoon kovan päivätyön ja koko Näätäyhteistön kannustuksen Raholassa.

Näätärock soi jälleen raholassa

Lämmin kesä kääntyy vääjäämättä kohti syksyä ja Nokian KrP pääsee taas kesäharjoittelujen jälkeen tositoimiin, kun liiga pyörähtää käyntiin Raholassa maanantaina 17.9 klo 18:30 Kuopion Welhoja vastaan.

KrP:n viime kausi päättyi huhtikuun lopulla hienon kauden päätteeksi 20-vuotisen seurahistorian ensimmäiseen pronssiseen salibandyliigan mitaliin.  Aivan syystä pelaajat juhlivat mitalia ihan hyvällä antaumuksella, mutta hyvin pian juhlat vaihtuivat tiiviiseen valmistautumiseen tulevaan kauteen.  Treenejä on vedetty aamuin ja illoin. Mustavuoren rinne, Horhan hiekkakuoppa ja Raholan punttisali ovat kesän aikana tulleet taas tutuksi.

Joukkueessa tapahtui viime kauden jälkeen sopivassa määrin pelaajiston uusiutumista.  Vanhimpia pelaajia lopetti tai siirtyi pelaamaan alempiin  sarjoihin ja tilalle saatiin nuoria mutta jo osaamistaan näyttäneitä pelaajia. Joona Rantala ja Tuukka Salo siirtyivät KrP-paitaan Classicista, Joonatan Kovanen Lappeenrannasta NST:stä ja Aki Hietanen palasi Suomeen Sveitsin vuosien jälkeen. Kun omat juniorit ovat menneet reippaasti eteenpäin sekä taidoissa että fysiikassa, kilpailutilanne pelipaikasta on todella kovaa. Tästä huolimatta viime kaudella muodostunut Näätärock-henki on vaan kasvanut ja vahvistunut. Valmentajilla on käsissään hyvät pelikortit kauden avaukseen.

KrP osallistui kesäjaksolla Prahassa kovatasoiseen Czech Open-turnaukseen.  Kotimainen Ervi pudotti KrP:n tällä kertaa jo puolivälierissä, mutta matkalla KrP pelasi arvokkaan 5-5 -tasapelin ruotsalaisen Pixpon kanssa ja oli jopa lähellä voittoa.  Kotimaassa KrP pelasi neljä harjoituspeliä, joissa OLS ja TPS korjasivat voiton ja KrP voitti kahdesti Seinäjoen SPV:n.  Täyttä kuvaa joukkueiden iskukyvystä ei saatu, kun  joukkueet hakivat vielä koostumuksia ja osittain lepuuttivat avainpelaajia.  Mielenkiintoinen ja tasainen liigakausi on kuitenkin odotettavissa ja KrP hakee tosissaan jatkoa viime kauden hyville peleille ja menestykselle.

Joni Henttoselle 5-vuoden jatkosopimus

Kausi ei ole päässyt liigan osalta vielä edes käyntiin, mutta Näätien seurajohto valmistautuu jo tuleviin kausiin hiljaa taustalla. Tästä ensimmäisenä osoituksena Näätien monivuotisen ykkössentterin Joni Henttosen 5-vuoden jatkosopimus.

Henttonen on noussut vime kausina aivan salibandyliigan huipulle. Luotettavasta puolustajasta on kuoriutunut erittäin tasokas keskushyökkääjä, jolle olisi luullut löytyneen enemmänkin käyttöä kansainvälisellä tasolla, kuin yksi maaottelu, joka plakkarista tällä hetkellä löytyy.

Henttonen ei ole koskaan ollut mikään pistenikkari urallaan, mutta viime kaudet hän on suorittanut tasaisesti 40 pisteen kausia Henri Johanssonin sentterinä. Erittäin monipuolinen ja tunnollisesti puolustava peluri on koonnut liigaurallaan runkosarjassa 152 otteluun tehot 66+94 sekä pudotuspeleissä 17 ottelussa tehot 6+8.

Joni Henttosen omat mietteet sopimuksesta:
– Olen todella onnellinen, että saan jatkaa seurassa, jossa olen pelannut lähes koko liigaurani. Koko seura ja edustusjoukkueen toiminta on mennyt hurjasti eteenpäin tässä 6-kauden aikana, mitä olen Näädissä ollut ja uskon, että huippua ei ole vielä saavutettu. Täällä on urheilijan hyvä olla ja elää laadukasta urheilijan arkea.

Pitkän sopimuksen taustalla on myös se, että haluan lopettaa sitten aikoinaan täällä, missä kaikki ikäänkuin alkoi.

 

 

KrP II:n tuhkimotarina hakee vertaistaan

Olen lentokoneessa. Ikkunat ovat kiinni. Koneessa on pimeää. Cabin crew:sta ei ole havaintoa. Olen matkalla Hong Kongin kautta Filippiineille. Olemme juoneet juuri aterian jälkeiset kahvit. Kuppeja ei ole vielä kerätty pois. Otan hörpyn vettä, mutta en uskalla juoda paljoa, ettei tarvitse taas lähteä vessaan. Olo on väsynyt, mutta rauhallinen. Olen viimein saanut itseni rauhoitettua. Mieleni on tasaantunut. Oli otettava etäisyyttä siitä kaikesta, juhlahumusta, onnentoivotuksista, ihmettelyistä, arvostelusta, jatkuvista pysäytyksistä kadulla. Viime kuukaudet ovat olleet hirvittävää härdelliä. Vaikka kuinka pitää itseään vahvana ja tervejärkisenä, ei pää meinaa pysyä kyydissä, kun kiitoradalle ei näy loppua. Sen vuoksi olen ollut hiljaa, useista uteluista huolimatta. Sen vuoksi en ole kirjoittanut otteluraporttia viimeisistä peleistä. Kyllä, juuri siitä ratkaisevasta turnausviikonlopusta, jota niin hehkutin etukäteen.

 

Pyydän anteeksi. Vilpittömästi. Tiedän pettäneeni viisi lukijaani. Samalla toivon ymmärrystä. Ei ole helppoa olla sankari. Sanon sen, vaikka tiedän herättäväni pahennusta. Kukapa ei haluaisi olla sankari? Niimpä. Kyllä minäkin haluan. En vain arvannut etukäteen, millaiseen pyörrytykseen sitä joutuu. Mutta tässä olen ja kirjoitan. Olo on tyhjä. Olo on rauhallinen. Olo on onnellinen.

 

KrP II ei ole vain joukkue. KrP II on joukkue, joka teki urotyön, johon Suomen salibandyhistoriassa harva joukkue pystyy. Ennen viimeistä turnausta saimme tietää, että vääryydet on korjattu. Tuo katala kelju, nimeltään epärehellisyys, yritti viedä meiltä pisteet virheellisellä ottelupöytäkirjamerkinnällä. Hävisimme pelin, mutta hävisimme sen vain siksi, että emme halua osallistua epärehelliseen peliin lainkaan. Vastustajalle oli siis ”vahingossa” merkitty väärä mies ottelupötäkirjaan. Mies, joka ei ole pelannut koko kautena. En tiedä, mitä etua he tällä yrittivät saavuttaa. Tämä ottelu tuomittiin jälkeenpäin meidän hyväksemme 5-0. Siksi kaikki oli mahdollista. Siksi päivä oli vasta aamun saraste, vaikka kausi oli loppuhuipennusta vailla.

 

Viimeiseen viikonloppuun lähdettäessä KrP:llä oli kolme mahdollisuutta, tippua suoraan, joutua karsintoihin tai mikäli pelit menisivät juuri oikein, säilyä suoraan. Tilanteen vakavuuden ymmärrettyämme, kävimme lämmittelylenkillä juuri ennen Ikaalisissa alkanutta peliämme. Ei, kun hetkinen. Meitä oli lenkillä vain kolme, mutta silti. Lenkki kesti noin 8 minuuttia, josta osan tosin kävelimme. Itse käytin 92 euroa palkattomaan vapaaseen, jotta sain töistä vapaata turnauspäivälle. Ei, en väitä, että olisin sen vuoksi sankari. Enemmänkin kyse saattaa olla siitä, että minulla on hitusen harhainen kuva tärkeydestäni joukkueelle.

 

Olen sankari, koska kuulun joukkueeseen nimeltä Nokian kristityt Palloilijat II. Olen sankari, koska sanon niin. Sinäkin olisit, jos sanoisin sinua sankariksi, mutta katsotaan sitä vielä. Osa varmaan odottaa, koska aion kertoa jotakin itse peleistä. Nyt on sen aika. Ensimmäinen peli oli äärimmilleen pingoitettu jännitysnäytelmä aivan, kuten elokuva Dunkirk, jonka juuri katsoin. En ole ennen nähnyt tv:tä tuolin selkänojassa, paitsi kerran.

 

Aamupelissä vastaan asteli Ikaalisten Urheilijat, jotka kävimme viime kauden viimeisessä pelissä voittamassa hiljentäen samaisen hallin monipäisen katsomon. Silloin lapset huutelivat, että teimme vain rumia maaleja. Hienoja maaleja tuskin teimme nytkään, mutta olimme jälleen valmiita hiljentämään katsomon. Tuomarikaksikkona pelissä oli legendaarinen tuomaripari Mika Niinimäki ja Henri Matinlauri. No en minä mitään tuomareita nimiltä tiedä, mutta varmaan ovat legendaarisia kavereita. Pelissä oli kaksi tähteä, puolustaja Juho ”ahteria eteen” Lehtonen (2+0) ja maalivahti ”joukkueen ainoa venyttelijä” Ville Niemi. Raskaan sarjan pelimies Juho esittää vakuuttavia otteita pelistä toiseen. Pahat kielet puhuvat, että jäähypenkiltä otteita on vaikea esittää, mutta antaa puhujien puhua. Juho tekee. Pääasia, että jotain tapahtuu. Kymmenennellä minuutilla alkoi tapahtua. Juho painoi KrP:n 1-0 johtoon Edwin Paston (0+1) syötöstä. Tiukasti puolustanut KrP pysyi 1-0 johdossa megalomaanisesti torjuneen Niemen johdolla kolmannen erän puoliväliin saakka, kunnes Juho ”kulmavääntö” Lehtonen iski toistamiseen loistavalla kudilla KrP:n 2-0 johtoon Juho Väinölän (0+1) syötöstä. IkU kavensi vielä kaksi minuuttia ennen loppua. Viimeiset minuutit olivat hurjaa puolustustaistelua. Laukaus. Villen hanska heilahtaa. Laukaus. Kapteeni Jaakko valli ottaa fantastisella reidellään pallon vastaan. Laukaus.  Pusan Olli jännittää vatsalihakset pallon tielle. Vihellys. Tuhkimotarina on valmis alkamaan.

 

Juuri ennen toista peliä meille selvisi, että myös suora säilyminen on mahdollista, kun jo tippumisen varmistanut Pirkat väänsi voittoja meille ratkaisevista vastustajista jollain ihmeen keinoilla. Toisesta pelistä oli tuleva spektaakkeli. Kaksi joukkuetta, jolla oli suoran säilymisen mahdollisuus. Replay oli hitusen ymmällään, miten tämä voi olla mahdollista, kun KrP II piti olla ulkona jo ennen viimeistä turnausta, mutta me vain hymyilimme tyytyväisinä. Yllättävät paineet näkyivät RePlayn pelaajien harteilla, ranteissa, jaloissa sekä aivoissa. Lähtökohtaisesti taitavampi RePlay oli alusta asti vaikeuksissa kristittyjen palloilijoiden määrätietoisen armeijan edessä. ”Lempäälän Lätti” Markus Lätti (2+0) laittoi luun kurkkuun kahdeksannella minuutilla. 2-0 yhdeksännellä minuutilla. En saa selvää kuka teki, mutta joku numero 22 (2+1). Jaa no voisi ottaa selvää, kun noin kovat tehot. Tuomas Töyrylä!! Ai että, siinä on kova pelimies. Hyvä Tuomas. Kolmannellatoista minuutilla Lätti toistamiseen.

 

Ensimmäinen erä sai RePlayn tärisemään, mutta joukkue kokosi rivinsä ja nousi tasoihin. Näinkö tuhkimotarina kokisi karvaan päätöksen? No ei. Joukkueemme pelastajiksi viime kaudella saapuneet Tuomas Töyrylä ja Juho Väinölä (1+1) varmistivat maaleillaan KrP II:n uskomattoman voiton kauden tärkeimmässä paikassa. Pelin jälkeen jäimme vielä jännittämään muiden pelien tuloksia. Sitten valmentaja Jouni ”yli” Yli-Korpela laittoi viestin: ”Se on pojat kuulkaas sillä lailla, että säilyimme suoraan”. Tieto otettiin toki ristiriitaisesti vastaan. Tavoitehan oli karsinnat jommassakummassa päässä sarjataulukkoa pelimäärän maksimoimiseksi. Päätimme kuitenkin juhlia.

 

Ymmärtänette nyt hiljaiseloni. Voiko ihmisen elämä jännittävämmäksi enää mennä? No joo Batmanilla oli kyllä tosi jännät paikat, kun se oli siellä rotkossa ja sitten, kun destiny of Gotham City Bane oli siellä stadionilla, mutta silti oli tosi jännä tämä meidän kauden huipennus.

 

Lopulta mielenkiintoisen käsikirjoituksen, jollaista edes Agatha Christie ei voisi keksiä, jälkeen karsijan paikalle joutui Soittorasia II ja samoihin pisteisiin jäänyt RePlay tippui suoraan meidän ollessa pisteen edellä näitä heikosti pelanneita joukkueita. Soittorasia II näemmä räpelsi itsensä tippumiskarsinnoista alas 5-divisioonaan. Terveisiä vaan sinne 😊 Lähdemme joukkueen kanssa Himokselle juhlimaan 4-divisioonapaikkaa! Kippis!

 

1 Jounin vyölaukku                  Tavoite ei täyttynyt

2 Jounin vyölaukkua                Kioskia ei tällä kertaa Ikaalisten hallilla ollut

3 Jounin vyölaukkua                Vastustajien yllättävän heikko taso

 

1 Jounin tuuletus                     Juho Lehtonen sekä kaksikko Tuomas Töyrylä & Juho Väinölä

2 Jounin tuuletusta                  Ville Niemi

3 Jounin tuuletusta                  Markus Lätti – pistepörssin ylivoimainen voittaja. Moni miettii varmasti, millä järjellä. No ei ainakaan järjellä. Komea suoritus tältä öö noin 40-vuotiaalta  (?) huulenheittäjältä!

 

Joukkueen pistepörssi

 

 1. #33 Markus Lätti 14+15 = 29
 2. #22 Tuomas Töyrylä 14+7 = 21
 3. #17 Perttu Mäkelä 11+10 = 21
 4. #11 Pekka Antinmaa 9+4 = 13
 5. #14 Olli Pusa 3+5 = 8
 6. #25 Lauri Hietala 3+4 = 7
 7. #29 Mikko Kinnunen 2+5 = 7
 8. #20 Juho Lehtonen 4+2 = 6
 9. #39 #89 Pasto Edwin 3+3 = 6
 10. #32 Juho Väinölä 2+4 = 6
 11. #15 Jani Vilenius 1+5 = 6
 12. # Jarkko Järvinen 2+3 = 5
 13. #12 #39 Jaakko Valli 2+2 = 4
 14. #91 Roni Luojus 2+2 = 4
 15. #18 Ossi Mäkinen 2+1 = 3
 16. #38 Tatu Heinola 1+2 = 3
 17. #67 Korpela Arttu 2+0 = 2
 18. #77 Kekoni Taneli 2+0 = 2
 19. #10 Kuntoutuva pelaajavalmentaja Jouni Yli-Korpela