KrP kohtaa Happeen – käveleekö hirvilauma KrP:n passiin?

Nokian KrP:n salibandyliiga jatkuu heti itsenäisyysjuhlien jälkeen torstaina 7.12 klo 18:30 Raholassa Jyväskylän Happeeta vastaan.  Hirvilauma onkin sarjan ainoa joukkue, jota vastaan KrP ei ole vielä tällä kaudella pelannut.  Nimekkään Happeen peli takkuili sarjassa ajoittain, mutta viime peleissä joukkue on kivunnut kohti sarjan kärkeä.  KrP puolestaan eteni loka- ja marraskuun ajan sarjan puolikrouviin ilman ainoataan varsinaisen peliajan tappioita.  KrP pitää toistaiseksi liigassa kakkospaikkaa Pirkanmaan suuruuden Classicin perässä.  Luvassa siis kova taisto pisteistä.

Torstain peli on pitkän peliruuhkan toiseksi viimeinen peli.  KrP haki sunnuntaina 13-7 vierasvoiton Raumalta SalBalta ja valmennus lepuutti tässä pelissä kokeneinta pelaajakaartia.  Indiansia vastaan valmennuksella on siis käytettävissä koko laaja pelaajamateriaali. Pelikiellot ja pienet loukkaantumiset on kärsitty.

KrP teki Raumalla kauden 100:n liigamaalin ja maaleja joukkue onkin tehnyt liigassa eniten.  Vastaavasti omiin on mennyt liigassa 3. eniten maaleja ja viimeisissä viidessä pelissä keskimäärin kuusi maalia per peli.

Näin ei voi jatkua pitkässä juoksussa, vaan kevään playoffeja kohti puolustuspelaamisen on tiivistyttävä huomattavasti.  Tähän valmennus kiinnittikin huomiota jo Rauman pelin jälkeisessä ottelupalaverissa. Rohkean ja maaleja tuottava hyökkäämisen tiimellyksessä on kentällisten muistettava tasapaino myös vastustajan pallonriistojen varalle. Tervetuloa seuraamaan, onnistuuko joukkue tiivistämään puolustusta vai jatkuuko valmentajille harmaita hiuksia tuottava pelaaminen.  Onneksi se on tuonut kuitenkin ennätysmäärän pisteitä.

 

Vuosikokous

Nokian KrP:n sääntömääräinen syyskokous 22.11.2017

Nokian KrP:n sääntömääräinen syyskokous lähestyy

Aika: ke 22.11.2017 klo 18.00.
Paikka: Nokian KrP:n toimisto, Yrittäjäkatu Nokia.

Hyvä seuran jäsen,

Onko Sinulla asioita seuran syyskokoukseen? Toimita mahdolliset asiasi sähköpostitse seurasihteeri Tiina Sipilälle 10.11.2017 mennessä. Kiitos!

Kokouksen esityslista lähetetään sähköpostiisi viimeistään viikkoa ennen kokousta. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut ja et ole saanut esityslistaa, niin ota yhteyttä seurasihteeri Tiina Sipilään.

Yhteydenotot:
Tiina Sipilä
stiina.sipila@bastu.net
040 5241939

Torstaina Raholaan Näätien vieraaksi Lasb

Nokian KrP jatkaa salibandyliigaa kolmen kotiottelun putken avaavalla KrP-LASB -ottelulla torstaina 28.9 klo 18.30 Rahola-areenalla.
KrP:llä on alla kotivoitto jatkoajalla SPV:stä ja 7-4 tappio Indiansille Espoossa. LASB on avannut kauden selvällä tappiolla mestari-Classicille ja jalkapallonumeroin 1-0 otetulla voitolla nousijajoukkue SB Welhoista.

Joukkueet kohtasivat juuri kauden alla viimeisessä harjoitusottelussa Raholassa. Silloin LASB vei peliä ja nokialaiset saivat tehdä kovan työn varsinaisen peliajan tasapeliin 4-4. Jatkoajalla LASB korjasi sitten voiton tuosta pelistä.

Nokian valmennus pääsee valitsemaan pelaajat torstain peliin isosta materiaalista. Ainoastaan Mikko Laakso on rasitusvamman vuoksi vielä tauolla. Muuten kilpailu pelipaikasta ja -ajasta on kovaa, mikä tekee vaan hyvää joukkueen harjoittelulle.
”Hyvä valmistautuminen peliin, aktiivisuus ja pelirohkeus. Nuo puuttui Espoossa – SPV:tä vastaan nämä olivat kunnossa etenkin ensimmäisessä erässä”. Siinä valmentaja Jaakko Inhan teesit peliin ja jatkaa ”Me halutaan, että Raholasta ei kukaan hae mitään ilmaiseksi”.
Päävalmentaja Jarmo Härmä komppaa vierestä ”LASB piti ällistyttävästi nollan viime pelissä, joten kyllä veskarin työskentelyä pitää pystyä häiritsemään ja hyökkäysalueelle uskaltaa murtautua rohkeasti. Ja voittoon tarvitaan aina hyvä oma maalivahtipeli”.

KrP-ikonilla Henri Johanssonilla on peliuralta uskomattomat 799 tehopistettä. Johansson jäi Espoossa yllättäen nollatehoille, mutta torstaina on Raholassa lupa uskoa uuden sataluvun kääntyvän tehoihin. Sitä kannattaa tulla jännittämään.

Näätäjengiin maailmanmestari ja kaksi Suomen mestaria

Nokian KrP:n salibandyliigajoukkue aloitti kauteen valmistautumisen toukokuun alussa fyysisten testien merkeissä ja siitä alkaen harjoitukset ovat olleet täydessä vauhdissa jo reilun kuukauden.

Joukkueeseen on tullut muutamia todella mielenkiintoisia uusia pelaajia, aina tuoreesta maailmanmestarista, kahteen tuoreeseen Suomen mestariin.

Puolustuspäähän muualle siirtyneiden Kalle Keskitalon (Chur) ja Lauri Lavosen saappaita tulevat täyttämään Classicissa kaksi Suomen mestaruutta voittanut Vertti Wigren ja Näädissä aiemminkin pelannut, viimeiset kolme kautta Kooveessa pelannut Mikko Repo.

Wigren on Classicin huippulahjakasta 94-ikäluokkaa ja tottunut menestymään jo nuoresta lähtien. Wigren kävi kaksi vuotta sitten pelaamassa myös yhden kauden Sveitsin NLA-liigaa Alligator Malansin riveissä, jossa palkintokaappiin tuli hopeamitali. Hyväraaminen ja pallollisesti monipuolinen Wigren on pelannut Classicissa neljän kauden aikana salibandyliigassa 93 runkosarjaottelua tehoin 10+6 sekä 30 pudotuspeliottelua tehoin 2+1. Näädissä Wigrenille on tarjolla isoa roolia joukkueen takalinjoilla ja varmasti myös pistepotentiaalia on nähtyä parempaan.

Repo on 91-syntynyt, joka edellisellä KrP visiitillään oli vielä laitahyökkääjä, mutta viimeiset kolme kautta hän on pelannut puolustajana Kooveessa ja onkin löytänyt puolustajana oman pelillisen identiteettinsä. Hyvän laukauksen omaavana rightin kaverina on tietysti iso apu myös pallollisesti, mutta hyvän liikkeensä ja periksiantamattoman luonteensa ansiosta tulee olemaan tärkeä palanen Näätien alakertaa. Repo on saalistanut liigassa 126 ottelussa tehot 26+24.

Hyökkäyspäähän haettiin lisää taitoa ja ratkaisukykyä. Sitä saatiin tuoreen Nuorten maailmanmestarin Mikko Laakson kuin Tepsissä A-junioreiden Suomen mestaruuden keväällä voittaneen Emil Eklundin myötä.

1998-syntynyt Laakso oli tosiaan toukokuussa Suomelle maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa ja teki viime kaudella todellisen läpimurtonsa salibandyliigaan Divariin tippuneessa M-Teamissa. Pallollisesti juonikas ja urheilullinen Laakso paukutti viime kaudella 25 otteluun tehot 11+19 ollen nuoresta iästään huolimatta joukkueensa aivan kärkipelaajia koko kauden. Ensimmäisellä puolikkaalla liigakaudellaan hän saalisti 16 otteluun tehot 5+1, joten kehitys on ollut hurjaa ja Näädissä tätä kehitystä on tarkoitus jatkaa ja jalostaa.

1996-syntynyt Eklund on todella mielenkiintoinen tuttavuus Näädissä ja on pelityyliltään hyvin klassinen pallollinen keskushyökkääjä, joista on ollut Näädissä todellinen pula viime kausina. Noin 190-senttinen Eklund on ollut viimeiset kaksi kautta TPS:n edustusjoukkueen sopimuspelaajia, mutta pelannut TPS:n A-nuorissa sekä toissakaudella myös 8 peliä SBS Wirmossa Divaria tehoin 1+4. Hän on pelannut myös yhden kauden Sveitsin NLB-sarjan Thurgaun riveissä. Viime kaudella Eklund paukutti A-junioreiden SM-sarjassa runkosarjassa 16 ottelussa tehot 10+10 sekä pudotuspeleissä 11 ottelussa tehot 7+5, päättäen junnu-uransa mestaruuteen ja hattutemppuun.

Lisäksi joukkueen mukaan on otettu omista junioreista muutama uusi pelaaja sekä mielenkiintoinen tuttavuus, jolta löytyy pitkä jääkiekkotausta sekä salibandyssa muunmuassa kahdet arvokisat.

Valtteri Viitakoski harjoitteli jo viime kauden aikana jonkunverran KrP:n liigajoukkueen mukana ja pelasi A-junioreissa sekä farmijoukkueessa 2.divisioonassa, niinpaljon kuin jääkiekkokiireiltään ehti, sillä hän pelasi kevääseen asti tosissaan jääkiekkoa Ilveksen A-nuorissa. 1996-syntyneenä junnu-ura tuli kuitenkin päätöksen tänä keväänä ja Viitakoski päätti katsoa mihin asti rahkeet riittävät salibandyssa, joka on siis myös varsin tuttu laji hänelle. Olihan hän mukana jo muutama vuosi sitten Kanadan Nuorten maajoukkueessa MM-kisoissa sekä viimeksi joulukuussa Miesten MM-kisoissa Latviassa Kanadan maajoukkueessa. Miesten MM-kisoissa tehojakin tuli 6 otteluun 3+1. KrP Akatemian riveissä 2.divarissa 5 otteluun syntyi mukavat tehot 5+5, joten tässä voi olla todellinen yllättäjä tulevaan Salibandyliigakauteen.

Joukkueen viime kauden runko pysyy mukavasti kasassa ja pelaajamäärällisesti lähtijöitä on vähemmän kuin tulijoita, joten Näätien päävalmentajaksi tulevaksi kaudeksi tuleva Jarmo Härmä saa käyttöönsä hyvähenkisen ja tiiviin Näätänipun, johon on tullut mukaan nuoria ja nälkäisiä vahvistuksia.

Joukkueen rinki on suuri, mutta mukana on paljon lahjakkaita nuoria, joiden pelit painottuvat kauden aikana KrP:n junioreihin ja/tai yli-ikäisillä pelaajilla 2.divisioonassa KrP Akatemian peleihin farmisopimuksen turvin.

Nokian KrP pelaa tulevallakin kaudella EXELin mailoilla ja asustetoimittajana jatkaa Joma.

Nokian KrP 2017-18

Kesäringissä

Maalivahdit:

Antti Kortetmaa

Santeri Pohjonen

Teemu Viteli (KrP jun)

Puolustajat:

Rene Andersson

Tomas Estovirta (KrP jun)

Eetu Järvinen

Kalle Koivunen

Matti Koskela

Morics Krumins

Jere Mattila

Mikko Repo (Koovee)

Jesse Vainio

Juho Vähätalo

Vertti Wigren (Classic)

Sami Ärlig

Hyökkääjät:

Emil Eklund (TPS)

Joni Henttonen

Toni Jaakkola

Henri Johansson

Ville Kangasmäki

Mikko Laakso (M-Team)

Eetu Lumiala

Elmo Luoto

Tommi Merto

Henri Mäenpää

Ilkka Mäkipää

Jere Oksanen

Aleksi Peltola

Jani Rajala

Anton Roth

Eero Rötsä

Sami Savolainen

Elias Siira

Lauri Tynkkynen

Valtteri Viitakoski (KrP jun/ Ilves jääkiekko A-jun)

Nokian KrP B-jun jatkaa kevään pelejään Raholassa!

Nokian KrP:n B-junnut jatkavat tulevana viikonloppuna pelejään Raholassa. Valtakunnallisen 1.divisioonan runkosarjan voittajana (17-2-3) KrP sai suoraa paikkansa Playoff-karsintoihin. KrP on siis yksi 12 parhaasta suomalaisjoukkueesta, jotka jatkavat kevään pelejään.

Sarjajärjestelmä on karsinnoissa sellainen että ensimmäisen Näätälauma kohtaa lauantaina 18:30 Eliittisarjojen parhaan eli Rauman Salban. Salba selvitti tiensä karsintoihin voittamalla aluekohtaisen eliittisarjan ja karsintojen karsinnoista selvitti tiensä 4 voitolla tähän vaiheeseen. Salba on hävinnyt viimeksi elokuussa eli 207 päivää sitten. Tosin KrP:n 1.divisiionapeleissä saatu tappioton putki on myös kunnioitusta herättävä 115 päivää. Peli pelataan 3x20min pituisena ja toisella joukkueella alkaa kesäloma, isot panokset siis.

Tämän otteluparin voittaja kohtaa sunnuntain 12:00 ratkaisevassa ottelussa SM-sarjan kahdeksanneksi sijoittuneen Tikkurilan Tiikerit. Ainakin KrP:lle Tiikerit on tuttua tutumpi vastustaja menneiltä kausilta, kahdesti peräkkäin ovat Playoffeissa tiputtaneet 00-junnut mitalipeleistä. Ottelun voittaja ansaitsee paikkansa BSM Playoffeissa.

Näädillä siis kahdella voitolla paikka Suomen 8 parhaan joukkoon, joka olisi hieno kruunu tälle keväälle. Kahdesti asetetut tavoitteet (BSM/1div paikka sekä 1div top6) on jo saavutettu, ja uudet asetettu. Mehän otetaan se Playoffs-paikka!
Lauantai 18:30 Nokian KrP vs Salba
Sunnuntai 12:00 KrP/Salba vs Tiikerit

Nokian KrP B: Helsingin reissusta piste tuliaisena

KrP:n B-poikien matka jatkui viime viikonloppuna Helsingissä M-Teamia vastaan. ”Tiimi” ennakkoon oli kokonaisuutena tuiki tuntematon. Lähtökohdat peliin olivat tasaiset kun molemmat joukkueet olivat napanneet alkukauden 7 pelistä viisi voittoa.

Peli alkoi vauhdikkaasti, Roth vei minuutin kohdalla näädät johtoon, mutta M-Team kavensi heti perään. Peli oli tasaista koko erän, mutta M-teamilla oli selkeästi paremmat paikat tehdä lisäosumia useempaan otteeseen, onnistuen toisen kerran. KrP ei saanut keskikaistaa avattua, jouduttiin pyörimään laidoilla eikä saatu laadukkaita maalintekopaikkoja. Ainoastaan 3 laukausta maalia kohti, vastustajalla 9. Erätauolle siis M-Teamin johdossa 2-1.

Toisen erän alkuun saatiin heti ylivoima, mutta kuinkas kävikään. Alivoimalla kaveri rokottaa… Toisen erän alkuun huomattavasti vauhdikkaampaa peliä, molemmat pyrkivät suoraviivaisiin hyökkäyksiin. Roth kaventaa muutama minuutti tämän jälkeen hyvän haaston jälkeen. Kaveri rankasee heti seuraavassa vaihdossa. Tynkkynen kuitenkin tuo KrP:n jälleen maalinpäähän. Näätien takaa-ajo palkitaan kun Mattila laukoo pelin tasoihin erän puolessa välissä. Heti perään joudutaan kuitenkin alivoimalle, josta kaveri johtoon. Rötsä tuo ylivoimalla näätälauman tasoihin, mutta erän loppuun M-team iskee vielä kahdesti mennen 7-5 johdossa erätauolle. Toisessa erässä KrP sai paljon enemmän laukauksia maalia kohti (14), mutta edelleen parhaalla maalintekosektorilla ainoastaan 3 laukausyritystä… Valmennuksen ohjeet olivat selvät: ”äijää ja palloa maalille, yksinkertaista!”

Kolmas erä alkoi näätien kannalta loistavasti. Rötsä nostaa avausvaihdossa maalin edestä pallon verkkoon ja sama kenttä iskee seuraavassa heidän vaihdossaan, nyt Paldaniuksen vuoro samalta paikalta. Liekö kuunneltu valmennuksen ohjeet. M-Team aikalisä, kavennus kahteen, johon Näädät vastaavat peluutuksensa. Tiimin ykkösviisikko pidettävä kurissa. Molemmissa päissä seuraavaan viisi minuuttiseen useita paikkoja, mutta veskarit ovat tehneet tiiliseinän tolppien väliin. Pelimiehen kymppi käynnissä, valmennus näkee palon duunarikolmosen silmistä, kentälle ja Aatola painaa KrP:n johtoon! M-Team saa kuitenkin tasoitettua, kun tasapaino ei pysynyt hyökkäyksessä ja vastustaja 4vs2 vastariin… Erän lopussa Tomukorpi pelastaa kolmeen otteeseen Näädät ja jatkoille mennään!

Jatkoajalla molemmat pyrkivät pelaamaan pallolla pitkiä hyökkäyksiä, ja niiden kautta tiimi sekä näädät saivatkin 2-3 hyvää paikkaa, mutta molemmissa päissä kassarit pelastaa. Näin ollen pisteet tasajakoon.

Näätä saa olla tyytyväinen pisteeseen sillä liian paljon itse jouduttiin tekemään hommia yhden maalin tekemiseksi, kun taas vastustajalle annettiin maalit todella helposti. Perus puolustuksen täyttö sekä keskustan puolustus miesvartioinnilla epäonnistui useasti. Tomukorpi maalilla ylivoimainen pelin MVP.

capture4

D2-näätien turnausraportti 5.11

D2-näädät pelasivat viidennen alkusarjapelinsä Tampereen tenniskeskuksella viime sunnuntaina.
Vastaan asettui LASB Hml. Tiedettiin että peli olisi joukkueellemme todella tärkeä jatkoa ajatellen.
Pelin ensimmäinen erä alkoikin hivenen hermostuneissa merkeissä, pelin painopisteen ollessa kuitenkin enemmän vastustajan päässä, erä päättyi kuitenkin 1-1 lukemiin. Toisessa erässä peli kääntyi entistä enemän näädille, lukemien ollessa toisen erän jälkeen 6-3 johtoasemassa. Erä tauolla painotettiin puolustuspelin tärkeyttä ja johtoasemassa fiksusti pelaamista. Tässä onnistuttiinkin loistavasti kolmas erä hoidettiin siten että omissa ei verkko heilunut kertaakaan, vastustajan päädyssä sen sijaan kahdesti. Lopputulos siis näädille 8-3 voitto! Hieno peli pojilta ja onnistumisia tuli kaikille kolmelle kentälliselle. Alkusarjamme kaksi viimeistä peliä pelataan ensi lauantaina Forssassa.

Nokian KrP:n sääntömääräinen syyskokous 23.11.2016

Nokian KrP:n sääntömääräinen syyskokous lähestyy

Aika: ke 23.11.2016 klo 18.00.
Paikka: Nokian Lukio (Kylmänojankatu 3)

Hyvä seuran jäsen,

Onko Sinulla asioita seuran syyskokoukseen? Toimita mahdolliset asiasi sähköpostitse seurasihteeri Tiina Sipilälle 01.11.2016 mennessä. Kiitos!

Kokouksen esityslista lähetetään sähköpostiisi viimeistään viikkoa ennen kokousta. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut ja et ole saanut esityslistaa, niin ota yhteyttä seurasihteeri Tiina Sipilään.

Yhteydenotot:
Tiina Sipilä
stiina.sipila@bastu.net
040 5241939