KrP II hävisi jälleen taistelun, mutta sota jatkuu yhä

Klo 17.30 – Kevät 1944 – Karjalan kannas

 

”Siellä oli jo paljon niitä ryssiä. Menin edessä olevalle suolle, jonka laidassa oli ilmoitus: miinoitettu alue. Tulin suoraan vihollispartion eteen, heitä oli 5-6 miestä. Ehdin ampua yhden, vaan kun ei ollut konetuliasetta, sain sellaisen kuulasateen. Tuntui vain housujen lahkeessa, kun kuulat pyyhkivät kankaan reunoja. Yksi konepistoolin luoti läpäisi takataskussa olleen kukkaroni rautaleuat, jotka veivät voimaa niin paljon, että se läpäisi peräsuolen ja jäi siihen. Tunsin, miten sellainen kuuma poltto tuntui vatsan alapuolella, ajattelin, että nyt siellä on tapahtunut jotain pahempaa, ja kun vihollinen oli tulossa perässä, vedin aseen kohti omaa päätäni. Aijoin jo laukaista, kuitenkin ajattelin, että koetan ensin pääsisinkö kävelemään. Koska tuntui, että pääsisin eteenpäin.”

 

2018 tammikuu – tilannekatsaus

 

Näin kirjoitti isoisäni Arvi Hietalan kaveri Eero jatkosodan kokemuksistaan. Tilanne oli eittämättä kurja ja kuvastaa hyvin tämän hetkistä joukkueemme tilaa. Nokian KrP II:n tilanne on, jos ei nyt aivan yhtä kurja niin vähintäänkin tukalahko. Kausi 2017-2018 on ollut miinoitettu. Syksyn kolmesta parhaasta pistemiehestä kolme parasta pistemiestä on loukkaantuneena. Pekka astui miinaan Kaukajärvellä (virallinen syy: alavartalovamma). Lätti astui miinaan pulkkamäessä, jonka jälkeen sai luodista Raholassa (virallinen syy: ylävartalovamma). Mikon jalka on astunut niin moneen miinaan, ettei mies muista moneenko (virallinen syy: alavartalovamma). Pekan nopeutta ja intoa ei korvaa kukaan. Samalla hyökkäysduon toinen puolisko Perttu jäi orvoksi. Mikon pelisilmää emme ole onnistuneet paikkaamaan. Lätin pelisilmä taas vaurioitui hänen saatuaan kovan tällin poskipäähän, jonka jälkeen nenän niistäminen aiheutti pelisilmän turpoamisen (tämä on tositarina). Lätin pisteet ja vitsit ovat jääneet turnauksista pois. Kaiken kukkuraksi Ossin yövuorot jatkuvat ja Juho jr. on varusmiespalvelussa kouluttautumassa Venäjän uhan varalta. Harmi, sillä meidän sotamme käydään nyt.

 

Klo 13.00 – ensimmäiset pommitukset

 

Paikkausta olemme onneksi saaneet nuorista sotilaista, jotka ovat ensi kertaa rintamalla. KrP:n junioreista lainatuilla pelaajilla löytyy lapsenmielistä intoa tarttua kivääriin, mutta kuinka käy tosipaikassa? No aika hyvin kävi Ikaalisten taistelussa 28.1., mutta sekään ei riittänyt. Rintamat ovat sortumassa. Ikaalisiin KrP II lähti kahdella ketjulla ja pelasi sodan parhaat taistelunsa huomioon ottaen vastustajien ennakkoon koulutetumman ja paremmin varustellun miehistön. Ensimmäisessä taistossa SB Lujaa vastaan KrP II roikkui pitkään mukana, mutta kun ei riitä niin ei riitä. Ilmari Hietala pelasi maalilla ehdottomasti kauden parhaan pelinsä. Kahden erän jälkeen peli oli vielä 1-3. KrP:n 1-1 tasoituksen ja joukkueen ainoaksi maaliksi jääneen pöntön juonivat Lauri Hietala (0+1) ja Perttu Mäkelä (1+0). Tässä syntyi todennäköisesti uusi seuraennätys, historian nopein ylivoimamaali. Pallo vietiin kulmaan, Tuomas Töyrylä pisti rullan pyörimään, syöttö Laurille vasempaan laitaan, jatko keskelle, josta Perttu iski suoraan syötöstä pallon maaliin. 10 sekuntia. Ottaen huomioon toimitsijoiden hitaan nappulakäden, aika oli todellisuudessa varmasti tätäkin kovempi.

 

Klo 13.30 – rintamalinjat sortuvat

 

Viimeisessä erässä Luja sinetöi 1-4 lukemat. Loppu kymmenen minuuttia oli tasaista taistelua, mutta Luja loi alusta loppuun asti vaarallisemmat maalintekopaikat ja ennen kaikkea viimeisteli murhaavasti. Ilmari otti hienosti Lujan poikkisyötöistä syntyneitä laukauksia kiinni. Harmi, ettei joukkue voinut auttaa hyökkäyspäässä enempää. Tappio. Vankileirille.

 

Klo 14.30 – 15.30 – muonitus

 

Klo 16.00 – välirauha on ohi

 

Ensimmäisestä pelistä miesluku harveni yhdellä, kun raamikas reservin luutnantti Olli Pusa lähetettiin kenttäsairaalaan. Edessä oli ensimmäistä vastustajaa pykälän heikompi, mutta ennakkoon (yllättäen) meitä vahvempi LeTo. Jotakin uutta oli keksittävä. Komppania oli kutistunut 10 mieheen ja kahteen maalivahtiin. Vasta tulikasteensa saaneella junioriosastolla syntyi idea. Tehdään kaksi kenttää, joista toisessa pelaa alle 20-vuotiaat ja toisessa yli 30-vuotiaat. Tämä oli hurja, mutta varteen otettava ehdotus. Tästä voisi syntyä tervettä kilpailuasetelmaa kahden kentän välille. On pohdittu, että talvisodankin menestys perustui ”talvisodan hengen” sijaan pitkälti eri joukko-osastojen keskinäiseen kilpailuun, sillä yksi osasto koottiin yhdeltä kylältä tai alueelta. Haluttiin olla naapurikylää parempi. Molemmissa lienee totuus. Nokian kristittyjen Palloilijoiden hengen lisäksi päädyimme tähän kilpa-asetelmaan. Maalin suulle asteli Ville ”Mannerheimin linja” Niemi.

 

16.09 – vihollinen iskee

 

Voi herranen aika, että me hävisimme tämän taiston. Siis me -87 ja aiemmin syntyneet. Peli oli todella tasainen. Ennakkoon olimme huolissamme junioreiden puolustuspelistä, mutta se näytti kestävän. Kuin elokuvan käsikirjoituksesta, suurin virhe sattuikin kentän kokeneimmalle ja vieläpä kapteenille Jaakko Vallille, jonka nimeä en haluaisi tässä erikseen mainita. Turvallisuussyistä. Maalin kulmalla kapteeni pelästyi lähelle osunutta kranaattia ja huitaisi pallon rystyllä omaan maaliin. Hän yritti ilmeisesti huitaista pallon pois vihollisen ulottuvilta maalin taakse. Ketään ei tässä lähdetä syyttelemään, mutta kutsu käy sotaoikeuteen.

 

Pelissä mentiin maaleitta aina kolmannen erän ensihetkille asti, jolloin vihollinen iski toistamiseen. Maalinsuulla Mannerheimin linja kesti niin hyvin kuin kestää voi. Ville Niemi pelasi erinomaisesti ja piti KrP:n iskuetäisyydellä. Ja sieltä iskettiinkin. 1-2 kavennuksesta vastasi juniorikentän Tuomas Töyrylä (2+0) ajassa 34.48. Syöttäjäksi merkittiin KrP:n junioreista ensimmäistä kertaa miesten peleihin nostettu Roni Luojus (0+1). Kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla LeTo iski 3-1 johtoon komealla sivalluksella. Kolmas maali konkarikentän piikkiin.

 

Lopussa yritettiin ilman maalivahtia. Esiin astui jälleen Tuomas Töyrylä, mies, jonka harteille on poissaolojen myötä kasattu rinkkakaupalla odotuksia (jos et tiennyt, niin tiedät nyt). Tuomas iski KrP:n puoli minuuttia ennen loppua maalin päähän. Tasoitusta haettiin ennen näkemättömällä innolla ja pallo saatiin vielä viimeisellä sekunnilla LeTon maalialueelle, mutta ei. Ei niin ei. Tappio. Juniorikenttä +2, konkarikenttä -3. Saanen sanoa, että tässä nyt oli vain epäonnea.

 

Klo 17.00 – ankarat rauhanehdot

 

Nyt ollaan tukalassa tilanteessa. KrP II on kahden pisteen päässä paikasta, josta ei tipu suoraan 5-divisioonaan. Positiivista on se, että tulevat 6 peliä ovat vastustajia ”helpommasta” päästä. Kaikki on aivan varmasti mahdollista, niin tippuminen kuin säilyminen. Peli-ilme oli viikonloppuna loistava. Valitettavasti viime aikoina on esiintynyt myös rintamakarkuruutta, mikä toki hankalassa tilanteessa on ymmärrettävää.

 

Raportin alussa mainitsemani Eero joutui jatkosodan lopulla venäläisten vangiksi. Ankarissa olosuhteissa meinasi toivo mennä ja luovutus täyttää sielun. Nälkä ja kylmyys piinasivat. Eero pysyi vankileirillä hengissä varastamalla joskus perunaa pellolta. Kerran hän imeskeli päiväkausia löytämäänsä lehmän lapaluuta. Toivo oli mennä. Sitten hänen katseensa osui lattialla lojuneeseen paperinpalaan, jossa oli Raamatun sanat: ”Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset ja rukouksessa kestävät”. Eero selvisi ja pääsi palaamaan kotiin Lapualle.

Rohkaiskaamme toisiamme vielä kerran. Minä uskon huomiseen.

 

 • Late

 

1 Jounin vyölaukku: Ikaalisten ostoskeskuksen kenkien alla nariseva lattia

2 Jounin vyölaukkua: maalintekoropleemit

3 Jounin vyölaukkua: jatkuva, ainainen sekä toistuva häviäminen ☹

 

1 Jounin tuuletus: pistepörssi on jälleen helppo päivittää

2 Jounin tuuletusta: juniorikenttä

3 Jounin tuuletusta: maalivahtipeli

 

Joukkueen pistepörssi

 

 1. #33 Markus Lätti 6+8 = 14
 2. #11 Pekka Antinmaa 9+4 = 13
 3. #17 Perttu Mäkelä 4+6 = 10
 4. #22 Tuomas Töyrylä 8+3 = 11
 5. #29 Mikko Kinnunen 2+5 = 7
 6. #14 Olli Pusa 3+3 = 6
 7. #25 Lauri Hietala 1+4 = 5
 8. #91 Roni Luojus 2+2 = 4
 9. #18 Ossi Mäkinen 2+1 = 3
 10. #20 Juho Lehtonen 2+1 = 3
 11. #39 Pasto Edwin 2+1 = 3
 12. #12 #39 Jaakko Valli 2+1 = 3
 13. #38 Tatu Heinola 1+2 = 3
 14. #32 Juho Väinölä 1+2 = 3
 15. #15 Jani Vilenius 1+1 = 2
 16. # Jarkko Järvinen 1+1 = 2
 17. #67 Korpela Arttu 1+0 = 1

KrP II luovi Luopioisten lauantaissa vastatuulessa

Maalivahdit ovat erikoista sakkia. Kun Miikka Kiprusoff lähti NHL:ään, hän ei suostunut ottamaan käyttöönsä kännykkää Amerikan uran alkuvaiheessa. Hän halusi pysytellä omassa rauhassaan. Monella maalivahdilla on omat alkurituaalinsa. Täytyy koskettaa mailalla molempia tolppia, pukea varusteet tietyssä järjestyksessä, laulaa suihkussa aamulla sama laulu, kävellä takaperin eteisestä ulos ja niin edelleen. Meidän maalivahdeista vähintään 2/3 on erikoista sakkia. Veräjänvartioista nuorimmainen Ilmari Hietala juo turnauksen jälkeen vilvoittavan oluen sijaan 0,685 litran energiajuoman ja hörppii uruguaylaiseen tapaan nisun kanssa etelä-amerikkalaista matea. Tällä hetkellä hän äänittää askeleen ääniä kokkolalaisessa teollisuushallissa ja joogaa torstaisin värikkäissä sukissaan liikuntasalin lattialla yhdessä naisten kanssa. Keskimmäinen maalivahti/laitahyökkääjä Emil Alander kyllästyi löylyn heittämiseen puolentoista litran pullolla, pakkasi mukaansa Nivean kosteusvoidetta ja hiusvahaa ja muutti Thaimaahan. Kahdeksannestatoista kerroksesta hän katselee Bangkokin valoja itseään rasvaillen. Onneksi puolustajamme Juho Lehtonen lähti viemään Emilille kausimaksua, jonka kirjanpitäjämies kuitenkin repi huhujen mukaan kappaleiksi. Vanhin veräjänvartijoistamme asuu Nokialla, kannattaa Tapparaa ja haaveilee Tarja Turusesta. Tässä lienee tarpeeksi infoa.

 

Maalivahdin pelipaikka on henkisesti haastavin. Ehkä siksi maalivahdeillamme on omat tapansa rentoutua. Mate ja sotapelit, itsensä rasvaaminen ja hieronta sekä vanhimman molarin tapa tehdä päivittäin 50 leukaa ja 100 vatsalihasta Nightwishin tahdissa auttavat pääkopan kasassa pysymisessä. Maalivahdit nousivat jälleen otsikoihin kauden toisessa turnauksessamme.

 

Peleihin täytyi herätä seitsemän jälkeen, sillä joku on päättänyt perustaa urheiluseuran Luopioisiin. Kyseessä oli viimeinen Luopioisten Luja-Lukko areenalla pelattava turnaus, sillä ensi kaudesta Sb Luja muuttaa Pälkäneelle rakennettavaan uuteen halliin. Tämä ei mieltämme jää painamaan, sillä Luja-Lukko areena ei ollut standardieni mukainen. Pukuhuoneen vieressä oli kaksi suihkukoppia, jotka täyttyivät polvia myöten vedestä. Kentällä seinät olivat jälleen liian lähellä laitoja.  Musiikki pelien välissä oli tarmokasta syrjäseudulle ominaista raskasta rock’n’roll musiikkia, joka pidemmän päälle kävi raskaaksi. Iso kiitos lähtee sen sijaan kohtuuhintaiselle välipalakioskille.

 

Ensimmäinen vastustaja, eli kotijoukkue Luja ei myöskään ollut standardieni mukainen. Se oli liian hyvä. Joukkue pelasi fyysistä sääntöjen rajamailla kulkevaa peliä ja oli sen lisäksi taitava porukka, joka noudatti saksalaisen tarkasti valmentajansa pelisuunnitelmaa. Tästäkin huolimatta täysin ilman suunnitelmia pelaava joukkueemme pysyi hienosti mukana. Ei vähiten sarjan urheilullisimman ja lahjakkaimman maalivahtimme Ville Niemen ansiosta. Niemi piti torjunnoillaan KrP:n mukana pelissä ja ensimmäisessä erässä ei kirjattu kuin yksi maali vastustajalle. KrP sai maalitilin auki vasta toisen erän viimeisellä minuutilla, kun kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Ossi Mäkinen (1+0) osui Mikko Kinnusen (0+2) heittämään lehmänkaareen ilmasta kaventaen pelin 1-2:een. Kolmannessa erässä SB Luja alkoi karata. Kinnunen heitti vielä toisen komean syötön (yhtään väheksymättä tuon lahjakkaan pelurin otteita) yrittämällä heittää lättyä minulle, mutta lätty päätyikin Lätille (2+0), joka pisti pyörykän verkkoon. 2-3. Tämän jälkeen hyvin yrittänyt, mutta huonosti viimeistellyt KrP ei enää pysynyt kyydissä. Erinomaisesti torjunut Niemi ei mahtanut maaleille mitään. Ajassa 44.10 Luja laittoi loppulukemiksi 2-5 tyhjään maaliin, jonka voi ehkä hieman laittaa Niemen piikkiin. KrP hävisi, mikä oli monelle tiukka paikka. Hävisimme kolmannen pelin putkeen tai viidennen, jos laskee Suomen Cupin pelit mukaan. Kaikille sen ei olisi pitänyt olla niin suuri asia. Viisi ottelua! Minä ja veljeni olimme sen sijaan pelanneet jo 12 voitotonta ottelua tällä kaudella. Tästä ei pidä vetää johtopäätöksiä. Mukaan mahtuu niin vähämaalisia tiukkoja häviöitä pienellä erolla kuin tasureita, joista olisimme ansainneet voiton. Maalinteko ehkä hieman on tökkinyt, mutta me emme kannakaan siitä päävastuuta.

 

Toisessa pelissä nähtiin kummallinen maalivahtiepisodi, kun pelaajavalmentajamme päätti jo 2-2 tilanteessa toisen erän alkupuolella komentaa vaihtovuorossa olleen kokeneen Ville Niemen lämmittelemään. Kyllä, Ilmari Hietalan taakse oli päässyt kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja KrP johti peliä ensimmäisen erän viime sekunneille asti, kunnes Soittorasia II tasoitti pelin ajassa 14.53. Toinen erä eteni tasaisessa väännössä, mutta edelleen KrP-leiriltä puuttui tietty terävyys tekemisestä. Sr II meni 3-2 johtoon toisen erän kahdeksannella minuutilla. Jouni reagoi ja vaihtoi maalivahdin. Vastaavaa en ole tällä sarjatasolla ennen todistanut ja olin tietenkin pöyristynyt, kun Kokkolasta junalla Tampereelle matkustanut, kerrostalossaan hissillä yläkerroksista alas matkannut, Tampereella oveltaan autolle kävellyt ja Tampereelta Luopioisiin yhden pelin pelaamaan autolla kuljetettu pikkuveljeni vaihdettiin selittämättömien käänteiden jälkeen pois maalinsuulta kolmen päästetyn takaiskun myötä. Yritin näyttää niin hapanta naamaa kuin pystyin. Pidin huolta, etten hymyillyt koko pelin aikana enkä sen jälkeen. Vasta Luopioisten erinomaisessa lounasravintola Liekissä hymyilin, kun Ilmari otti niin paljon omenakaurapaistosta. Jonkun huutaessa ”Late, pelaa nyt!”, tiuskin vain takaisin ”ihan sama”. Olin kuin 6-vuotias. Mökötin. Tottakai.  Ajatelkaa, jos rakkaalle lapsellenne tehtäisiin samalla tavalla. Minulla ei ole lasta. Minulla on pikkuveli Ilmari, joka osasi 4-vuotiaana luetella yli puolet maailman pääkaupungeista ja laulaa Maamme-laulun ennen kuin osasi puhua. Kerran ehkä noin 7-vuotiaan tienoilla hän tuli ilmoittamaan, että Itä-Timor on itsenäistynyt. Hain 5-vuotiasta veljeäni tarhasta sinisellä pulkalla, jonka päällä oli porontalja. Ilmari haettiin ryhmästä nimeltä Timoteit. Ihmettelimme usein, miksi vauvojen osastolle oli annettu nimi ”Nokkoset”. Ei mielestämme sopinut pikkulapsille.

 

Ensimmäisessä erässä KrP meni johtoon Mikko Kinnusen (1+0) ja Juho Lehtosen (1+0) maaleilla. Vastustaja loi jatkuvasti vaarallisia maalintekopaikkoja. Joukkueen onneksi Ilmari päästi taakseen vain kolme maalia pelin puoleen väliin saakka. Tässä vaiheessa Ville joutui hyppäämään askiin vaikeassa paikassa, mutta hoiti homman ammattimaisesti. KrP II onnistui tasoittamaan pelin kolmannen erän kuudennella minuutilla, kun Ossi Mäkinen (1+0) osui toisessakin ottelussa pirteästi joukkueen 3vs.3 peleissä esiintyneen Lempäälän Lätin (0+2) syötöstä. Joukkueen maalinteko tökki kuitenkin jälleen kerran. Viimeisen erän loppupuolella oli vielä muutama huippu paikka, mutta esimerkiksi juuri kehuttu Lätti ei saanut palloa läpiajosta maaliin vaan vei sen maalin taakse. Tolpatkin kolisivat. Niemi piti nollat ja pistetili saatiin avattua.

 

Lopuksi haluan lähettää rakkaat terveiset joukkueemme monipuolisimmalle pelimiehelle Emil Alanderille Thaimaahan. Toivottavasti löydät jonkun hieromaan sinua! Sitähän sinä aina kyselet ja sieltä sellainen ilmeisesti saattaisi hyvinkin löytyä. Vai lensikö Juho paikanpäälle tätä varten?

 

Ps. Minun ja Ilmarin voittotili on avattu! Haimme Spiral-sarjasta 6-4 voiton. Samalla selvisi, mitä voittaminen vaatii. Voittamisen resepti: Yksi mies tekee tehot 4+1 (Kiitos Janne Piiroinen), maalivahti pelaa erinomaisen pelin, vastustaja on huonompi ja peliin lähdetään mailaa puristamatta, mutta mailaa puristaen. Tätä reseptiä ja voittamisen kulttuuria lähdemme levittämään Nokian KrP II:een tulevana lauantaina Kaukajärven turnauksessa.

 

1 Jounin vyölaukku:           hallit, jotka eivät ole standardieni mukaisia

2 Jounin vyölaukkua:          maalinteko tökkii – Pekka ja Pertsa, miksi kaksi kaljua on pistepörssin kärjessä noin kirkkaasti!?

3 Jounin vyölaukkua:          maalivahtiepisodi

 

1 Jounin tuuletus:               välipalakioski

2 Jounin tuuletusta:            maalinteko tökkii, joten joukkueen sisäisen pistepörssin ylläpitäminen on helppoa

3 Jounin tuuletusta:            Jouni antaa aina aihetta vyölaukkuihin ja tuuletuksiin! Kiitos coach!

 • Late

 

Joukkueen pistepörssi

 

 1. #33 Markus Lätti 4+4 = 8
 2. #29 Mikki Kinnunen 2+5 = 7
 3. #22 Tuomas Töyrylä 3+0 = 3
 4. #11 Pekka Antinmaa 2+1 = 3
 5. #18 Ossi Mäkinen 2+0 = 2
 6. #32 Juho Väinölä 0+2 = 2
 7. #25 Lauri Hietala 1+0 = 1
 8. #20 Juho Lehtonen 1+0 = 1
 9. #15 Jani Vilenius 0+1 = 1
 10. # Jarkko Järvinen 0+1 = 1
 11. #39 Edwin Pasto 0+1 = 1
 12. #27 Ville Niemi 0+1 = 1

Karvaita tappioita ja sokeria suupielissä – KrP II aloitti kautensa

”Meillä on vaimon kanssa hääpäivä.” ”Olen häämatkalla.” ”Olen Nizzassa.” ”Ei pysty kahta iltaa oleen kotoa pois.” ”Oon kipee, köh köh.” ”Iltavuoro.” ”Aamuvuoro.” ”Kalassa.” ”Kalassa.” ”Kalassa.” Ja sokerina pohjalla: ”Meille tulee vieraita”. Nämä ovat kaikki todellisia Nokian KrP II:ssa käytettyjä syitä poissaoloille. Yksi mies on käyttänyt huomaamattaan kaksi kertaa häämatkakortin. Joukkueessamme on myös yksi todellinen kalamies. Yhdellä puolustajista vieraat jäivät kylään ilmeisesti pidemmäksi aikaa, sillä miestä ei ole näkynyt pariin vuoteen. No, tätä on 4-divari. Se on hieman kuin pelaisi Mestistä. Pelataan tosissaan, mutta siitä maksetaan huonosti ja samalla joutuu käymään töissä. Ensimmäiseen turnaukseen lähdettiin siipirikkoisena. Kolme neljästä vakipuolustajasta oli sirkuksessa, Ranskassa tai toipumassa hampurilaisesta lomasta.

 

Lähtökohdat kauteen ovat jälleen suuren suuri kysymysmerkki. Edelliskausi päättyi upeasti viiden ottelun voittoputkeen. Kaiken kukkuraksi teimme viimeisessä pelissä upean viikinkimäisen ryöstöretken Ikaalisiin, jossa IkU:lle sarjapaikan säilymisen kannalta merkityksellistä peliä oli seuraamassa 30–50 katsojaa. Voi myös olla, että Nokian Kristityt Palloilijat 2 nelosdivisioonasta ylipäänsä vetää yleisöä lehtereille. Päätöspeli oli ikimuistoinen. Joukkueen karju ja kapteeni Jaakko Valli suoritti häikäisevän härkämäisen Shefki Kuqimaisen nousun kuljettaen palloa omasta päästä vastustajan maalinkulmalle pelaajien sinkoillessa suuren miehen tieltä kentän pintaan kuin roomalaiset Obelixin edestä. Jaska laittoi pelin tasoihin alle minuutti ennen päätössummeria. IkU:n oli haettava voittoa ja otti maalivahdin pois. Yksi IkUlainen otti pallon käteensä kesken pelin väittäen sen olevan rikki, mutta sekään ei auttanut. Käsi hakattiin turraksi ja KrP II laittoi pallon tyhjään maaliin ja yleisö kävi kuumana. Eräät noin 6-vuotiaat katsojat huusivat, että maalimme olivat rumia. He olivat pilkanneet meitä jo pitkin peliä. Siitäs saitte nassikat! Hahahaa! Meinasin kysyä, nähdäänkö ulkona p*****e, mutta maltoin mieleni.

 

Kausi 2017–2018 aloitettiin kokeilemalla Suomen Cupia ensimmäistä kertaa. KrP 2:n cup-historian ensimmäisen maalin Turussa pelatuissa otteluissa teki Pekka Antinmaa. Sitten kävimme syömässä, oluella, kahvilla ja munkilla. Tie mutkitteli, aurinko paistoi heinikkoon ja kieleni lipoi sokeria huulilta. Vahvat hirret lepäsivät toistensa päällä luoden arvokasta tunnelmaa sota-aikaiseen kahvilarakennukseen. Kuului puheen sorinaa ja naurua. Lusikat kilahtelivat astioihin. Vanha pariskunta pahoitteli rikkoutunutta posliinikuppia. Lattialankut narisivat. Unohduin, uppouduin. Tämän vuoksi olen jatkanut pelaamista yli vaikeiden hetkien, ajattelin.

 

Ja Ideaparkiin! Siellä alkoi 4-divarikautemme. Kenttä oli hyvä ja hyvänä puolena koin myös Ideaparkin kauppakäytävän läheisyyden, joka saattaa houkutella paikalle kykyjenetsijöitä tai tulevan vaimon. Ympäristö oli kuitenkin järkyttävän meluisa ja kenttä ei ollut standardieni mukainen. Katsomon vieressä oli 30cm päässä kentästä terävä seinän kulma ja joka puolella metallitolppia puolen metrin päässä kentästä. Miten olisi jonkinlaiset pehmusteet? Niitä usein tarvitaan, ainakin meidän peleissä. Pisteet komeasta tulostaulusta, joka ei kuitenkaan näkynyt katsomoon. Kerta toisensa jälkeen katsojat kyselivät toisiltaan tilannetta, mikä kertoo myös sarjatason herättämästä kiinnostuksesta.

 

Niin joo peliin! Raporttihan on jo melkein puolessa välissä! Pelistä tulikin melkoinen tulitus. Vastassa oli entinen tuttu reenivastuksemme Showtime. Jostain syystä yksikään joukkue ei halua jatkaa kanssamme pelailua yhden kauden jälkeen. Tänä vuonna olemme yksin. Peliin vahvistukseksi otimme toisen maalivahtimme Ville Niemen kenttäpelaajaksi sekä valmentajavelhomme Jouni Yli-Korpelan pojan Juuso Yli-Korpelan tekemään debyyttiä miesten tasolla. Showtime meni koko ajan askeleen edellä siipirikkoista KrP:tä vastaan, mutta joukkue pysytteli kannoilla. Kahden erän jälkeen peli oli 5-5 ja KrP hyvin mukana pelissä. Tässä vaiheessa valmentajavelhomme sanoi ”hokkus pokkus, filiokkus” pyöräyttäen taikasauvallaan ketjupalettia. 6 minuuttia 18 sekuntia myöhemmin Showtime johtikin peliä 9-5, kuin taian iskusta. Maalivahti Ilmari Hietala pääsi nauttimaan hyvin läheltä taianomaisesta hetkestä ja sai katsoa, kuinka pallo iskettiin kerta toisensa jälkeen tyhjään maaliin kahdentoista poikkisyötön jälkeen. Aivan kuin KrP:n pelaajilla olisi ollut mailat väärinpäin, kengät eri jaloissa ja aivot pukuhuoneen kolmella naulakolla (naulakoita oli suhteettoman vähän).

 

Tuomarilla kävi sääliksi. KrP sai kahden miehen ylivoiman ja kukapa muukaan muka kuin joukkueen komein raporttien kirjoittaja Lauri Hietala (1+0) kavensi ottelun lukemiin 6-9. Parivaljakkona säväytellyt Mikko Kinnunen (1+2) ja Markus Lätti (3+2) juonivat pian jo 7-9 kavennuksen. Tekipä Markus vaatimattomat tehot, onneksi penkitettiin viimeiselle minuutille. Ei vaisinkaan. Mikäli lupaavat ennusmerkit pitävät paikkansa, Lätti on pelaamassa elämänsä kauden. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ajassa 43.15 kautensa ensimmäistä kertaa kentällä aloittanut Ville Niemi (0+1) laittoi elämänsä syötön laidasta vastustajan maalinkulmalle, josta Pekka Antinmaa (2+1) ohjasi KrP:n maalin päähän. Pöytäkirjassa on väärä syöttäjä ja väärä maalintekijä. Vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Showtime karkasi jälleen 10-8 johtoon. KrP onnistui vielä ilman maalivahtia, mutta siihen päättyi hurlumhei. Lukemat 9-10.

 

Toisesta pelistä LeTo:a vastaan ei jäänyt juuri kerrottavaa. Eikä peleistämme yleensäkään jää. Siksi keskityn monesti sivuseikkoihin. Positiivisena voidaan pitää sitä, että päästetyt maalit onnistuttiin vähentämään puoleen. LeTo ei todellakaan ollut erityisen hyvä. KrP II puolestaan ei missään nimessä ollut erityisen hyvä. Mutta hei! KrP II johti ottelua 1-0! Urheilullisesti ja älyllisesti lahjakkain pelaajamme Tuomas Töyrylä (1+0) tykitti KrP:n johtoon ottelun kolmannella minuutilla hyvän ystävänsä ja tutun pelikaverinsa Juho Väinölän (0+1) syötöstä. Tämän jälkeen valmentajavelhomme ei sanonut taikasanoja, mutta silti vastustaja teki seuraavat viisi maalia. Voisiko sanoa, että maalinteko ja ylivoima takkusivat, sillä LeTo otti viisi rangaistusta, joista Nokia rankaisi nolla kertaa. Lätin mukaan sarjatilanne ei ole enää omissa käsissä. No, mutta ei muuta kuin seuraavaan kertaan! Mielelläni jatkaisin rakasta harrastustani tulevaisuudessa myös voittojen parissa, sillä olen pelannut tänä syksynä kolmea eri sarjaa 11 peliä, joista tuloksena on nolla voittoa, kaksi tasapeliä ja yhdeksän häviötä. Ps. vika ei ole minussa.

 

Hyvät naiset ja herrat, Jounin vyölaukut ja tuuletukset olkaa hyvä

 

1 Jounin vyölaukku: viisikkopuolustus

2 Jounin vyölaukkua: Poissaolot

3 Jounin vyölaukkua: Hokkus pokkus, filiokkus

 

1 Jounin tuuletus: Hokkus pokkus, filiokkus ja valmentajamme intohimo joukkueen tekemiseen

2 Jounin tuuletusta: Konkari parivaljakko Mikko Kinnunen ja Markus Lätti

3 Jounin tuuletusta: Lätin tarjoama Turun kierros Aurajoelta Ruissaloon – ah kuinka sielu lepäsi ja sokeri suli suuhuni

 

 • Late

 

Joukkueen pistepörssi

 

 1. #33 Markus Lätti 3+2 = 5
 2. #29 Mikki Kinnunen 1+3 = 4
 3. #22 Tuomas Töyrylä 3+0 = 3
 4. #11 Pekka Antinmaa 2+1 = 3
 5. #32 Juho Väinölä 0+2 = 2
 6. #25 Lauri Hietala 1+0 = 1
 7. #15 Jani Vilenius 0+1 = 1
 8. #27 Ville Niemi 0+1 = 1

 

KrP II rymistelee kovassa kevätkunnossa

KrP II rymistelee kovassa kevätkunnossa

Aloitetaan jossittelulla. Jos pelejä olisi pari enemmän, KrP II:lla olisi hyvät mahdollisuudet nousukarsintoihin. Kunto on ajoitettu keväälle, mutta aivan Karri Kivi-kevääseen KrP ei kykene, sillä voittoputki alkoi hitusen liian myöhään. Tärkein, eli sarjapaikka 4-divisioonassa varmistui Ylöjärvellä. Tavoite ei siis ole kuitenkaan täyttymässä, sillä karsintoihin kummassakaan päässä sarjataulukkoa KrP II ei tule pääsemään.

KrP II tarvitsi yhden voiton jäljellä olleista neljästä pelistä varmistaakseen paikan nelosessa. Ensimmäisessä pelissä Warriors IV piti Jounia jännityksessä pitkään. Hätähousut kirosivat jo 34 sekunnin jälkeen, kun pallo pölähti helpohkosti KrP-maalivahti Ilmarin etukulmasta verkkoon. Hätähousut eivät kuitenkaan ole ne mukavimmat eivätkä muodikkaimmat housut, toisin kuin Southpolen lökäpöksyt. No, se on toinen tarina. Ilmari otti tilanteen rauhallisesti. Pelin jälkeen hän sanoi, että ei sitä nyt heti pelin alussa valmiina ole. Näinhän se on. Kyllä sitä ehtii. Ehtii ehtii, sillä Ilmari ei päästänyt taaksensa enää yhtäkään maalia.

Ensimmäisen erän jälkeen KrP II johti niukasti 2-1. Hienoinen hermoilu vaihtopenkillä jatkui, vaikka homma oli niin sanotusti sormikkaassa ja sormikkaatkin tallella. *Tirsk* Seuraavaa maalia saatiin odottaa 28 minuuttia! Sain muuten juuri karvanuppiini, eikun kurvinnappiini, siis korvatappiin…käyvynnuppiin.. kyrsänpappiin..karvantuppiin.. korvanappiin!! tiedon, että pääkaupunkiseudun 4-divisioonassa oltiin pelattu 0-0 päättynyt ottelu ystävyysjoukkueemme Otaniemen Jyllääjät 2:n toimesta! Tämä liene harvinaista kuin kala Saharassa. Toisaalta voihan joku dromedaarikaveri ottaa kalaa evääksi. Tai en tiedä, kai sekin on aika harvinaista. No, se lienee sivuseikka.

Sitten alkoi tapahtua! Kiitos Olli Pusan, joka asteli jäähylle syystä ”rike maalintekotilanteessa”.  Kyllä vain! Siitä seurasi rangaistuslaukaus. Hätähousuton Ilmari tuli reilusti vastaan, jolloin hätähousut hätääntyivät jälleen vaihtopenkillä. Hälläväliä heistä, vastustaja harhautti oikealle, jolloin Ilmari venytti itsensä niiiiiiin pitkäksi kuin ikuna pääsee ja torjui rangaistuslaukauksen! Ilmari otti maskin pois. Se paljasti niiiiiiin pitkät hiukset kuin ikinä voisi kuvitella. Tuuletus oli jääkiekosta tuttu: askel eteen molemmat polvet koukistuen ja yhden käden näyttävä tuuletusliike eestaas

Tämän jälkeen alkoi KrP-historian legendaarisin alivoima, jolla Lauri Hietala (1+0) teki seurahistoriaa. Kyllä, tiedän, että kirjoitin Laurin tehneen seurahistoriaa myös kuukausi sitten samaisella kentällä Ylöjärven palloiluhallissa. En toki tahtoisi korostaa omia pelisuorituksiani liikaa, mutta minkäs sille voi, jos tekee jatkuvasti seurahistoriaa. Alivoima. Ilmari (0+1) saa pallon haltuunsa ja saa avata pelin rauhassa. Pieni ranneliike ja syöttö veljelle Laurille maalivahdin alueen vierustalle. Lauri näkee vastustajan maalia kohti säntäävän Edwin Paston ja tavoittelee tätä pitkällä määrämittaisella keskityksellä. HÖRPS! Whouuumm ja pallo maalissa! On tehty seurahistoriaa. KrP II:n historian kauimpaa tehty maali. Eikä tyhjään maaliin! Maalivahti keskittyi pitkänhuiskean Edwinin läpiajoyritykseen, eikä ilmeisesti nähnyt mihin pallo tulee. Samassa hätäkässä Warriors-pakki jyräsi oman maalivahtinsa. Hietalan keskitys pompahteli suoraan verkkoon. Hietalalle syöttöpiste.

KrP II teki samalla alivoimalla vielä kaksi maalia! Niistä vastasivat Edwin ja Jarkko (oikeasti Emil? Siis ei Jarkko ole Emil, vaan maali, siis maalin tekijä, kai). Samalla ahkerasti vikkelöineet Järvisen Jarkko ja Alanderin Emil saivat palkinnon uurastukselleen. 4-1 KrP:lle.

Oli siinä Olli Pusalla ihmettelemistä, kun asteli jäähyboksista takaisin kentälle.

 

KrP II pääsi lähtemään toiseen peliin paineetta, divaripaikka takataskussa ja Jounin mieli rauhoitettuna. Vastassa oli ei A-, ei B-, ei C- vaan D-Kone. Tässä välissä otteluraportin teko keskeytyi minulta viikoksi tai kahdeksi. En muista ajankulua. Siinä nyt oli vähän kaikenlaista. Jäin työttömäksi, alkoi kevät, kelloja siirrettiin, tein pätkätöitä, Ilves on voittanut Tapparan kolme kertaa puolivälierissä, olin Hakametsässä, ps4 ohjaimeni hajosi, kuntavaalien mainostaminen alkoi ja kauppoihin ilmestyi Chili-sisukaramellia sekä pätkisjäätelöä. Yritän nyt silti muistella.

KrP II pelasi hyvällä svengillä. Joo, sen muistan. Huumori oli iso osa tätä peliä. Lähtökohtaisesti vaikea vastustaja D-Kone oli hämmentynyt, kun KrP II heitti huulta hymy huulilla pelaten samalla kovaa, mutta rehdisti. No okei, on siellä näköjään jäähylläkin käyty.  D-Kone muuten jahtasi vielä nousukarsijan paikkaa! Hahah, ei ihme, että siellä oli naama jos toinen kuin kuiva juustosarvi. Maalinteon aloitti kapteeni Jaakko Valli 1+0) Antinmaan Pekan (1+1) syötöstä vasta ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Toisessa erässä vichypullo sitten purskahti oikein kunnolla. D-kone aloitti, mutta Hietala täräytti KrP:n jälleen johtoon tekemättä kuitenkaan mitään seuraennätystä, joten ei mainita maalista sen enempää. (Hietala sai syötön pakkikaveriltaan Lehtosen Juholta, lähti jälleen karismaattisin askelin kohti vastustajan päätyä ja paiskautti järeän ranteen aivan sinne kattorakenteisiin)

Juuri muita maaleja en nyt muista. Kas, D-Konehan otti sitten kuskin paikan! Joo näin se oli. Ohhoh joo. Toisessa erässä Kone latoi lukemat 4-2:een. Mutta jukraviäte, kuinka hyvin KrP II pelasikaan kolmannen erän. Kunniamaininta maalivahti Ville Niemelle. Tuo joukkueemme urheilullisin, kurinalaisin, hyväkäytöksisin, tennisammattilaisin, selväjärkisin, kolmanneksi nokialaisin, oululaisin, kreikkalaispatsaisin, jalkaisin, keväisin ja kissamaisin pelaaja loisti otteillaan. D-Kone kyllä hyökkäsi vauhdikkaasti ja laukoi hyvin, mutta uskomattomilla reaktioilla Ville hiljensi D-Koneen. Tässä auttoivat toki oikein kunnon Säkkijärven polkkaan innostuneet kenttäpelaajat. KrP painoi neljällä maalilla lukemat 7-5:een. Erässä tehoilivat mm. Mikko ”KrP:n Datsjuk” ”kuulemma” Kinnunen (1+1) ja rangaistuslaukauksesta Perttu Mäkelä (1+0).

Lauantaina on luvassa kauden päätös! Tämän jälkeen toimitus raportoi vielä kaikenlaisia ajatuksia lajin parista ennen kesälomille löntystelyä.

 • Late

Kolme Jounin vyölaukkua       Raportin kirjoittajan vastuuntunto

Kaksi Jounin vyölaukkua          Hätähousut

Yksi Jounin vyölaukku              Päähän nouseva voittoputki

 

Kolme kahvia patukalla:           Seurahistoriaa

Kaksi kahvia patukalla:             Ilmarin RL torjunta ja siitä seurannut kolmen maalin alivoima – varmistus 4-divarissa säilymiseen

Yksi kahvi patukalla:                  Ville Niemi ja aina niin säkenöivät otteet

Joukkueen pistepörssi 16 pelin jälkeen

 1. #29 Kinnunen Mikko 7+15 = 22
 2. #17 Mäkelä Perttu 9+6 = 15
 3. #11 Antinmaa Pekka 11+3 = 14
 4. #15 Vilenius Jani 2+9 = 11
 5. #23 Valli Jaakko 4+6 = 10
 6. #18 Mäkinen Ossi 6+2 = 8
 7. #20 Lehtonen Juho 2+6 = 8
 8. #22 Töyrylä Tuomas 6+1 = 7
 9. #33 Lätti Markus 4+3 = 7
 10. #32 Väinölä Juho 4+2 = 6
 11. #31 Pasto Edwin 5+0 = 5
 12. #19 Alander Emil 3+2 = 5
 13. #25 Hietala Lauri 3+1 = 4
 14. #35 Järvinen Jarkko 2+2 = 4
 15. #30 Kuusirinne Jussi 2+1 = 3
 16. #14 Pusa Olli 1+1 = 2
 17. #1 Niemi Ville (MV) 0+1 = 1
 18. #10 Yli-korpela Jouni 0+1 = 1
 19. #26 Heinola Tatu 0+1 = 1
 20. #3 Hietala Ilmari (MV) 0+1 = 1
 21. #26 Paavonen Ramses

 

KrP II tukevoitumassa keskikastiin

KrP II tarrautui tukevasti keskikastiin

 

Ikaalisten liikuntahallilta haetut kaksi voittoa tukevoittivat KrP II:n sarjapaikkaa 4-divisioonassa. Eroa ensimmäiseen tippujaan on nyt 7 pistettä. Pelejä on jäljellä neljä. Sikarin voi jo melkein sytyttää – ainakin käydä ostamassa jo valmiiksi povitaskuun. KrP II:n meno on kaikin puolin nousujohteista (sänkypotilaaksi ajautunutta valmentajaa lukuun ottamatta). Ensinnäkin pisteitä ropisee mukavasti pallokassiin. Positiivista tilannetta kuvaa hyvin se, että kaksi joukkueen jäsentä oli viikonlopun peleistä poissa abiristeilyn vuoksi. Ehei, ei valvojana vaan aivan aitona n. 18-vuotiaana abiristeilijänä. Joukkue on saanut nuorta voimaa riveihinsä. Heidän lisäkseen junioriyhteistyö on viimeinkin tuottanut hedelmää ja KrP:n junioriorganisaatiosta on nostettu 4-divisioonan edustusjoukkueeseen muutama timantti hiottavaksi. Ikaalisissa tätä osastoa edustivat Edwin ja Ramses. Lisäksi KrP II aloitti livelähetykset ja kuulemien mukaan Ikaalisten pelejä seurasi livenä ainakin yksi katsoja, nimittäin joukkueen valmentaja Jouni Yli-Korpela.  Tuo suurten intohimojen mies näet lähti eräistä harjoituksista mahtipontisesti paareilla. Häntä varten avattiin kokonainen hallin seinä, jotta mies saatiin ulos. Valmentajamme vetää leveellä.

 

Lauantain pelipäivä meni sen verran hienosti, että Tampereen illassa kuului huutoja ”kolmoseen!” kolmoseen!”. Hurmos oli käsin kosketeltavaa, kun voitto HIP:stä varmistui vihellyksen jälkeen. HIP-peliä ennen pelattiin kuitenkin eri hassu ottelu Sc Weikkoja vastaan. KrP:n nousujohteinen maine ei ilmeisesti ollut kantautunut Ikaalisiin asti, sillä katsomo tyhjentyi juuri ennen otteluamme. Tähtäimessä oli saada nuorelle (ainakin maalivahti-iässä laskettuna) maalivahdillemme Ilmari Hietalalle ensimmäinen voitto 4-divisioonassa. Aloitimme tämän projektin hienosti. 0-3 takkiin kuudessa minuutissa. Onneksi tässä ottelussa ei vielä livelähetystä ollut, sillä valmentaja olisi saattanut tarvita toisen paarikyydin. Hän tuskin olisi pitänyt näkemästään. No eihän siinä muuta tarvittu kuin oma peli käyntiin sekä Pekka (3+0), joka aloitti KrP:n kirin ajassa 10.01. Tai tarvittiin siihen myös Mikko ”KrP:n Datsjuk” Kinnunen (itsensä lanseeraama lempinimi), joka takoi komeat tehot 2+2 ja jäähyään lukuun ottamatta pelasi loistavan pelin.

 

Toisen erän jälkeen peli oli saatu jo tilanteeseen 5-4. Toisen erän alussa 30-vuotias Perttu Mäkelä (1+4) käynnisti ilotulituksen, jossa viidessä minuutissa tehtiin neljä maalia. Naulan arkkuun löi upealla nousullaan Juho Lehtonen (1+0), joka pamautti pelin 9-5:een. Tässä vaiheessa maalin suulla pelannut Ilmari alkoi jo tuntea voiton kosketuksen hansikkaissaan. Ilmarin iloksi KrP lopetti pelaamisen ja typerät virheet, oman pään kikkailu ja löysä pelaaminen antoivat vastustajalle vielä kolme lisämaalia. Onneksi Edwin Pasto (2+0) osui viimein lukuisista paikoistaan lopussa kahdesti syöttökoneeksi viime aikoina innostautuneen Jani Vileniuksen (0+3) syötöistä ja lopputulokseksi saatiin komeat lukemat 11-8.

 

Tähän mennessä (ilmeisesti kasvatusmielessä) huomattavasti kokemattomampi maalivahti Ilmari oli laitettu pelaamaan jokaisen turnauksen vaikeampi ottelu. Tällä kertaa joukkueen taktiikka, jossa kokeneempi (Ilveksen edustuksessa asti puuhastellut) maalivahti Ville Niemi pelasi ennakkoon hankalamman pelin, osoittautui sopivaksi valinnaksi. Ilmari pelasi viime kaudella 5-divisoonassa ensimmäisen kautensa 15 vuoteen vieden joukkueen vähäisestä kokemuksestaan huolimatta upeasti 5-divisioonan jatkokarsintapeleihin, jonka jälkeen lähti viettämään ansaittua bonusmatkaansa Uruguayhin. Maalivahtitilanteemme onkin mitä mainioin ja muistuttaa Nashville Predatorsin tilannetta. Rosterista löytyy kokenut Pekka Rinne ja alati kehittyvä Juuse Saros. Itse asiassa tilanteemme on Predatorsiakin parempi. Vai löytyykö Nashvillestä kolmosmaalivahti (Emil Alander), joka viilettää kenttäpelaajanakin kuin kotonaan?

 

HIP-peli herätti keskustelua ennen ottelua, sillä joukkueiden välillä oli käyty pienimuotoista sanaharkkaa pitkin kautta. Ensimmäinen erä olikin kuuma ja Krp-leiristäkin kuului sopimatonta huutelua myös allekirjoittaneen häpeäksi. Hyvää ystäväämme Teemu Juholaa syytettiin hyppelystä, johon Juhola vastasi ”minä vain väistin (komealla loikalla)!”. Se oli loistava vastaus. Ei siihen ole enää mitään sanomista. Itse asiassa peli oli lopulta varsin rehtiä kamppailua ja todellinen jännitystrilleri! KrP aloitti tehokkaasti. Kymmenessä minuutissa mentiin 3-0 johtoon 30-vuotiaan Perttu Mäkelän (1+0), Pekka Antinmaan (3+0) ja Edwin Paston (1+0) maaleilla. HitItPussy sai maalihanat auki vasta toisessa erässä. HIP jytisi komeasti päälle aiheuttaen pienikokoisessa kaukalossa hankaluuksia KrP-pelaajille, jotka sortuivat virheisiin. Loistavat laukaukset yllättivät hienosti pelanneen Ville Niemen kolmesti toisen erän aikana. Erän jälkeen tilanne oli 4-3 KrP:lle.

 

Kolmannen erän toisella minuutilla HIP tasoitti pelin 4-4:ään. Näin päätöserästä muodostui ankara taistelu sarjataulukossa vierekkäin porskuttavien joukkueiden välille. Jouni Yli-Korpela seurasi tilannetta jännittyneenä kotisohvalta. Kyllä! Joukkueen edellä mainittu maalivahti, livelähetyksistä vastaava äänimies Ilmari Hietala kuvasi puhelimellaan liikuntahallin puolapuiden päällä istuen pelin suorana Facebook-livelähetyksenä salibandymaailman iloksi kotivastaanottimiin. Jounilla oli kissanpäivät. Sohvalta nousematta hän saattoi seurata rakastamansa seuran äärimmäisen jännittävää ottelua keskeyttäen pelin katsomisen vain kommentoidakseen lähetykseen ohjeita joukkueelle ”porrastakaa hyökkäystä!” tai ”tiivis puolustus!” sekä huutaakseen kotona ”lisää sipsiä!”.

 

Pekka Antinmaa. Upea Pekka Antinmaa. Nopea Pekka Antinmaa. Taitava, sähäkkä, älykäs, salamoiva, periksi antamaton, sisukas, helmeilevä, viipyilevä, tanniininen, savuinen ja ennen kaikkea roteva Pekka Antinmaa. Tuo mies, tuo joukkueemme tehomies, sähkömies, rakennusmies, putkimies, talonmies suuri mahtava erikoismies ratkaisi ottelun läpiajosta viimeistellen hattutempun ajassa 43.04. Penkki tuulettaa! Joukkue tuulettaa! Halli tuulettaa! Pekka Antinmaa tuulettaa! ”Kolmoseen!” ”Kolmoseen!” ”Kolmoseen!”.

 

 • Late

 

Viikonlopun Pekat ja vyölaukut

3 Pekkaa           Pekka (hattutemppu molempiin peleihin!)

2 Pekkaa           30-vuotias Perttu (syntymäpäiväsankari juhli merkkipaalua tehoilla 2+4, mahtava pelimies)

1 Pekka             Mikko Kinnunen (2+5, ok pelimies)

 

3 Jounin vyölaukkua                 pieni parketti (parketilla pelattujen turnausten jälkeen kuuluu aina haukkua omille ja toisten joukkueiden pelikavereille pientä parkettikenttää, mutta totta puhuakseni olemme saaneet parketilta tänä vuonna puolet keräämistämme pisteistä)

2 Jounin vyölaukkua                 hallin ruskeat wc-pöntön istuimet

1 Jounin vyölaukku                    livelähetys puuttui ensimmäisestä pelistä

 

Joukkueen pistepörssi 14 pelin jälkeen

 1. #29 Kinnunen Mikko 6+13 = 19
 2. #17 Mäkelä Perttu 7+6 = 13
 3. #11 Antinmaa Pekka 10+2 = 12
 4. #15 Vilenius Jani 2+8 = 10
 5. #23 Valli Jaakko 3+6 = 9
 6. #18 Mäkinen Ossi 6+2 = 8
 7. #22 Töyrylä Tuomas 6+1 = 7
 8. #33 Lätti Markus 4+3 = 7
 9. #20 Lehtonen Juho 2+4 = 6
 10. #32 Väinölä Juho 3+2 = 5
 11. #31 Pasto Edwin 3+0 = 3
 12. #19 Alander Emil 2+1 = 3
 13. #30 Kuusirinne Jussi 2+1 = 3
 14. #35 Järvinen Jarkko 1+2 = 3
 15. #14 Pusa Olli 1+1 = 2
 16. #25 Hietala Lauri 1+1 = 2
 17. #1 Niemi Ville (MV) 0+1 = 1
 18. #10 Yli-korpela Jouni 0+1 = 1
 19. #26 Heinola Tatu 0+1 = 1
 20. #3 Hietala Ilmari (MV)
 21. #26 Paavonen Ramses

Vahvistunut KrP II haki komean voiton sarjakärjestä

Taidanpa kirjoittaa raportin. Viikonloppuna tehtiin nimittäin seurahistoriaa. Ehkäpä koko KrP-perheen seurahistoriaa. Alkuvihellys. Nokian KrP II vastaan sarjakärki PäLu. Mikko Kinnunen (0+2) voittaa aloituksen. Pallo lipuu vasemmalle pakille Lauri Hietalalle (1+0). PäLu-hyökkääjä ampaisee Hietalaa kohti. Hietala pyörähtää pallon kanssa täyden kierroksen ja etenee vauhdikkain askein pitkin vasenta laitaa ylöspäin. PäLu-mies etsii Hietalaa KrP:n kenttäpuoliskolta.  Hietala ohittaa keskiviivan. Pakki lähenee estämään Hietalaa. Hietala ei välitä, vaan jatkaa pallon kanssa urheaa nousua. Nanosekunnissa pallo lähtee kiertovedolla Hietalan lavasta ja jatkaa puhtaalla ilmalennolla oikeaan ylänurkkaan. Maali! Uskomaton alku! Pöytäkirjaan merkitään maalin syntyajaksi 8 sekuntia, mutta todellisuudessa kaikkeen taisi kulua 4 sekuntia. Yhtä kaikki, on tehty seurahistoriaa. Samalla joukkue saa roimasti itseluottamusta. Vielä uskomattomampaa on, että maalintekijän veli Ilmari Hietala, joka oli toisena maalivahtina snapchat-vuorossa saa kaiken videolle. Katsomme videon pelin jälkeen. Ilmari onkin kuvannut ratkaisevassa kohdassa omaa naamaansa, ns. selfie-tyyliin. Tarkkasilmäinen huomaa kuitenkin videolta pallon heilahtavan yläpörsään.

 

Ilkeäkielinen voisi väittää, että innostun kirjoittamaan raportin nyt, kun kiikarit on viimein saatu rikottua. Ehei. Nyt joukkue ansaitsee raportin. Jo edellisen tiistain reenit menivät täydellisesti. Murskasimme harjoitusvastuksen, joka yleensä saa mielemme siihen Leijonakuninkaan maahan, jota Scar ja hyeenat asuttavat. Viikonlopun peleihin lähti ennennäkemättömän vahva KrP-joukkue. Jo edellisessä turnauksessa esiintyi kaksi KrP II:n junioriorganisaatiosta nostettua ”junnua”, ”Simbaa”, Juho Väinölä ja Tuomas Töyrylä. Turnauksen jälkeen valmentaja Jouni Yli-Korpela nosti tuoreet hankinnat kokeneille kämmenilleen, ojensi kätensä suoraksi ja kaikki eläinkunnan jäsenet sekä KrP II-pelaajat kunnioittivat heitä kumartamalla ja töräyttelemällä tervehdyksensä ilmaan. Joukkue oli saanut uutta voimaa. Olkaa huoleti, tässä tarinassa Mufasa ei siirry autuaammille metsästysmaille. (Tässä vaiheessa kehotan katsomaan elokuvan ”Leijonakuningas”, mikäli sitä ei ole nähnyt ja palaamaan raportin lukemiseen tämän jälkeen) (toim. huom.)

 

KrP:llä oli kasassa ennätykselliset kolme hyökkäyskenttää ja kaksi pakkiparia. Nälkä kasvaa syödessä. Jouni oli nostanut lisäksi kolme muutakin pelaajaa KrP II:n junioreista. Isokokoinen PäLu ei yhtäkkiä näyttänytkään enää niin vaaralliselta. KrP hallitsi peliä, mutta tilanne oli toisen erän jälkeen 3-3. KrP:n maalintekijöinä toimivat Perttu Mäkelä (1+0) ja kovasti kentille takaisin kaivattu Pekka Antinmaa (1+1). Kolmannessa erässä nuoret leijonat olivat kasvattaneet itselleen komean harjan. He seurasivat kapteeni Jaakko Vallin esimerkkiä. Voittomaaliksi jäänyt Jaakon komea laukaus puolustuslinjasta käynnisti KrP-karkelot jo kolmannen erän toisella minuutilla (1+0) Tuomas Töyrylän (2+1) syötöstä. Seuraava maali oli sitten junioreiden käsialaa. Juho Väinölä (1+1) löysi syötöllään Simba-kaksosensa Tuomaksen, joka teki komean nousun ja laukoi lujalla vedolla KrP:n turvalliseen kahden maalin johtoon. Herkässä mielentilassa parikuukautisen tyttärensä edellispäivän nimeämisen johdosta viikkokausia vaellellut Olli Pusa (1+0) teki ansaitsemansa maalin Ossi Mäkisen (0+2) syötöstä. Terveisiä Venlalle! Peli ratkesi tähän 6-3 maaliin ja loppulukemiksi saatiin 9-4. Can you feel the love tonight.

 

PäLU oli yllättävän kesy ja lihaksiin nähden yllättävän raukkamainen. Kerran säikähdin, kun puolustajana huomasin PäLu-hyökkääjän pyyhkivän paidan helmalla naamaansa vilauttaen samalla kivikovia vatsalihaksia. Huoli oli turhaa. Siinä pyyhittiinkin vain räkää nokasta. Pari-kolme kertaa PäLulaiset työnsivät vastustajan kumoon suoraan selästä. (Tässä aihetta HIP:lle toiseen asiakaspalautteeseen, kunhan joukkueen seuraavan kerran kohtaavat?)

 

Muita uskomattomia tosiasioita pelistä: Juho Lehtonen 0 jäähyminuuttia. Maalivahti Ville Niemen (0+1) komea heitto läpiajoon ampaisseelle Juho Niemelälle. Markus Lätti saapui katsomoon hymyilemään Lempäälästä asti kahden tyttärensä kanssa. Ja tärkein: Jaakko Vallin tytär Aava esitteli minulle ennen peliä tekemäänsä sarjakuvaa, jonka nimi oli ”Vahdi eläimiäsi”. Siinä aurinkolaseihin pukeutunut lehmä havaitsee auton lähestyvän ja ilmoittaa siitä toisille tupakoiville lehmille. Lehmä sanoo ”thyi” ja sylkäisee tupakan äkkiä suustaan. Auto pyyhältää aitauksen ohi ja maatilan eläimet teeskentelevät olevansa vain normaaleja kotieläimiä. Kun auto on mennyt ohi, tupakit laitetaan taas palamaan ja aurinkolasit löytävät takaisin nenälle. Nauru on komea: ”ha ha haa”. Tämä avasi silmäni. Voin olla mitä tahansa. Tein maalin ja seurahistoriaa.

 

Itseluottamusta uhkunut KrP II sai toisessa pelissä vastaansa rakkaan vihollisensa Pirkat. Lohkon taitavimmalla joukkueella Pirkoilla jäi pahasti hampaan koloon edellisestä kohtaamisesta, mikä päättyi KrP:n 4-3 voittoon. Pirkat aloittikin tosissaan ja meni kolmannella minuutilla 1-0 johtoon. Jani Vilenius (1+0) tasoitti tilanteen nopeasti vain minuuttia myöhemmin. Pirkat olivat todella päättäneet koetella maalinsuulla ollutta 4-divari debytanttia Ilmari Hietalaa laukoen hanakasti nopeista hyökkäyksistä. Ilmari hoiti tonttinsa kuitenkin mainiosti. Peli oli tiukka ja KrP hallitsi tapahtumia (kyllä se näin on). Tilanteessa 3-3 nähtiin pelin kulminaatiopiste. KrP sai rangaistuslaukauksen, jonka joukkueen pistepörssin kärki Mikko Kinnunen hoiti muuten hienosti, mutta laukoi ylärimaan. Tästä seurasi kuitenkin Pirkkojen 2+2 minuutin rangaistus ja KrP:n ylivoima. Ylivoimalla saatiinkin maali aikaiseksi, katastrofaalisesti omaan päähän. KrP-leiriä lohduttaakseni täytyy sanoa, että Pirkat pelasi loistavaa liikkuvaa alivoimaa, jonka toteuttamisesta vastasi varmasti joukkueen aivot Markus Koskimäki (sori Matti). Peli päättyi Pirkkojen 4-3 voittoon KrP:n ankarasta kiri yrityksestä huolimatta. Peli kulki ajoittain todella näyttävästi, eikä tasoitus olisi ollut vääryys. Lähellä oli ja kentältä poistuttiin suuri pettymys suupielissä. Viikonloppu oli ehdottomasti KrP:n paras ja tästä on hyvä jatkaa sarjan keskikastissa pysymistä.

 

Muita uskomattomia tosiasioita pelistä: Juho Lehtonen 0 jäähyminuuttia.  Pakkeja oli välillä peräti 6 (pari kautta taaksepäin kokoonpanossa pelaajia oli kuusi). Kuten ensimmäisessä pelissä, Jaakko Vallin tyttäret kannustivat lempijoukkuettaan hienosti. Katsomossa heilui tabletille heijastettu KrP-logo aina, kun mobiilipeleistä pystyivät hellittämään.

 

3 leijonakuningasta                   Joukkueen asenne

2 leijonakuningasta                   Juniori Simbat

1 leijonakuningas                       Seurahistorian sykähdyttävin urheiluhetki, maali ennätysajassa

 

3 Jounin vyölaukkua                 4 minuutin ylivoimalla -1

2 Jounin vyölaukkua                 Vääräaikainen vaihto, jonka seurauksena Pirkat iskivät

1 Jounin vyölaukku                    Hallien suunnittelu. Etunimeltä mainitsematta puolustaja Lehtosella jäi pelien välissä laukku kolmatta kertaa kiinni johonkin kaiteeseen ja hän tokaisi: ”Kuka ***** näitä halleja suunnittelee”.

 • Late

Joukkueen pistepörssi

 1. #29 Kinnunen Mikko 3+8 = 11
 2. #23 Valli Jaakko 3+6 = 9
 3. #17 Mäkelä Perttu 5+2 = 7
 4. #18 Mäkinen Ossi 5+2 = 7
 5. #33 Lätti Markus 4+3 = 7
 6. #20 Lehtonen Juho 1+4 = 5
 7. #15 Vilenius Jani 2+2 = 4
 8. #22 Töyrylä Tuomas 3+1 = 4
 9. #11 Antinmaa Pekka 3+1 = 4
 10. #32 Väinölä Juho 2+2 = 4
 11. #30 Kuusirinne Jussi 2+1 = 3
 12. #35 Järvinen Jarkko 1+1 = 2
 13. #14 Pusa Olli 1+1 = 2
 14. #19 Alander Emil 1+0 = 1
 15. #25 Hietala Lauri 1+0 = 1
 16. #1 Niemi Ville (MV) 0+1 = 1
 17. #10 Yli-korpela Jouni 0+1 = 1
 18. #3 Hietala Ilmari (MV)
 19. #38 Pasto Edwin
 20. #26 Paavonen Ramses

 

Nokian KrP B: Raholassa nähtiin tanssit, 25 maalia!

Molemmat joukkueet lähtivät 1.divisioonan kolmanteen otteluun yksi voitto ja yksi tasapeli taskussa. Muutenkin pelin kaikkinensa piti olla tasainen, mutta toisin kävi.

Näätälauma pisti avauserästä asti myllyn pyörimään hyökkäyspäädyssä. Ensimmäisen erän aikana KrP osui jopa seitsemästi, vastustajan maalatessa kahdesti. Maalintekijöinä Roth x3, Savolainen, Mattila, Tynkkynen ja Aatola. Erätauolla painotettiin sitä että ensimmäiseen erään ei saa tyydittäytyä, vaan samanlainen hyökkäyspeli on jatkuttava.

Toinen erä alkoi loistavasti ja 30min kohdalla taululla komeilivat jo 13-2. Sama tahti jatkui myös erän loppuun, ja hienosti jokainen kenttä onnistui useasti maalinteossa. Erätauolle lukemat 18-2. Maalintekijöinä Mattila x3, Järvinen x2, Tynkkynen x2, Rönkkö, Paldanius, Mustaniemi ja Rötsä.

Kolmanteen erään ei saatu enää samanlaista hyökkäyspeliä, vaan alkoivat jo pörssit vähän kiiltämään silmissä. Kolmas erä meille 3-2 ja peli lopulta 21-4. Kolmannessa erässä maalasivat Siira x2 ja Tynkkynen.

Pelin parhaimmistoon kuuluivat Siira (2+5), Paldanius (1+3) sekä neljästi maalanneet Tynkkynen ja Mattila.

http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/nokian-krp-phsb-/11514/1455

Kausi jatkuu jo tällä viikolla sunnuntain ottelulla Kirkkonummen Rangersia vastaan.

KrP II pääsee viettämään ansaittua jäätelökesää

Rakkaat lukijat. Aamulla herätessäni hoksasin, että viimein on sen aika. Vihdoin on virrannut tarpeeksi vettä. Tänään pystyn kirjoittamaan puolueettoman ja asiallisen otteluraportin kauden 2015-2016 huipennuksesta. Tunteet ovat tasaantuneet ja kykenen muodostamaan selkeän kuvan viimeisestä pelipäivästä maaliskuun lopulta. Sitä paitsi on luotsimme, majakkamme, jossa välkkyy ainainen diskovalo, Jouni Yli-korpelan syntymäpäivä.

Oli orastavan keväinen päivä 26.3.2016 kello 12.53. Pilli soi. Aluksi kaikki oli sumeaa. En aivan ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Kaikki tuntui sekavalta. Ympäriltä kuului ärräpäitä ja riemunkiljahduksia. Jossakin hurrattiin, jossakin kirottiin. Pian tuli jäätelökesä.

Palataan kotvaksi ajassa taaksepäin. Nokian KrP II tavoitteli nousua takaisin 4-divisioonaan. Ylöjärven palloiluhallin kahdesta viimeisestä pelistä oli napattava ainakin voitto ja tasuri, jotta yltäisimme kahteen suoraan nousupaikkaan. Jos jäisimme lohkokolmoseksi, toinen maalivahtimme olisi Thaimaassa ja toinen Uruguayssa. Pisteiden naaraaminen oli siis äärimmäisen tärkeää, ettei minun tarvitsisi asettua tolppien väliin mahdolliseen karsintapeliin. Ensimmäisessä pelissä KrP kohtasi ennakkoon huomattavasti heikomman Idän Raivon. Kasaan saatiin kuitenkin vain kaksi kentällistä ja muun muassa tähtipelaajat Ossi Mäkinen ja Perttu Mäkelä puuttuivat kokoonpanosta. Hyökkäyskalustosta puuttuivat myös miltei tähtipelaajiksi laskettavat Mikko Kinnunen, Jarkko Järvinen ja J-P Pynttäri. Kirsikaksi kakun päälle yksi kymmenestä kenttäpelaajasta oli kuntohuippunsa elokuun lopulla ohittanut Yli-korpela.

Kuten arvata saattaa, ottelusta tuli hankala. KrP II piti palloa ja loi tilanteita, mutta ratkaisijoita ei tahtonut löytyä. Onneksi Emil Alander pelasi maalilla häikäisevän pelin. Iloksemme mukana oli myös joukkueen paras pistemies Pekka Antinmaa (1+0), joka laittoi reikäisen pussiin ensimmäisen erän lopulla Jaakko Vallin (0+1) esityöstä. Toinen erä nyhjättiin maaleitta. Kolmannessa erässä IRA survoi pelätyn tasoituksen. Mieleen juolahti jo ajatukset siitä, mitä tekisin kassissa odottavalle skumppapullolle. Olisi perin nöyrää viedä kuohuva takaisin jääkaappipakastinyhdistelmään. Vielä surullisempaa olisi juoda se vain janoonsa parin tappion jälkeen. Tätä ajatusta sain ainakin siirtää! KrP:n kolmas ylivoima tuotti tulosta. Konkariosaston luottomies Jani Vilenius (1+0) iski huipputärkeän osuman Jussi Kuusirinteen (0+1) syötöstä. Ottelusta sivuun jäänyt Mikko Kinnunen nauroi meille katsomosta, mutta mielestämme tulos oli tiedossa koko ajan.

Ottelupäivä on kokonaisvaltainen kokemus ja juhlapäivä, kuten Jounilla on tapana sanoa. Kaikkein jännittävintä on odottaa ja miettiä missä syömme, ainakin Olli Pusan mielestä. Juholla on koko päivän aina pieni virne suupielessä, sillä hän miettii, minkä suklaapatukan ostaisi kaupasta pelien välissä. Jarkko ja Emil pohtivat ja kyselevät: ”onks illal mitää?”. Pekalla on aina mukana tyttöystävän tekemä kerroskauraleipä. Välissä on kinkkua, juustoa ja kurkunsiivuja juustohöylällä leikattuna. Salaa hän sujauttaa jälkeenpäin leipiin itse hieman majoneesia. Markuksella puolestaan on aina pari kylmää odottamassa toisen pelin jälkeistä suihkua. Kapteeni Jaakko Valli puolestaan odottaa itse suihkua poikien kanssa. Olli Peltoniemelle tulee pelipäivinä aina vieraita kylään, joten hän ei syö paikan päällä, eikä välttämättä ehdi pelata molempia pelejä.

Tällä kertaa olimme sopineet ruokailun Siipiweikkoihin, mikä tulisi tapahtuman poikkeuksellisesti vasta pelien jälkeen, sillä toinen peli koitti nopeasti. Kauden kruununa oli kohtaaminen HitItPussyn kanssa. Tässä pelissä ratkottiin lohkon toinen ja kolmas sija. Tämänkertainen kokoonpano oli vastustajalla ennakkoon laadukkaampi. Pallonkäsittely- ja maalintekotaitoa löytyi KrP-leiriä enemmän. HitItPussyn hyökkäyksestä löytyi myös entinen seurakaverimme, koko lohkon paras pelaaja ja vuosien varrella hampaitakin katkonut Jani ”Kossu” Kosonen. Tämän kaiken edessä tarvitsimme valmentajaa, joten Yli-korpela jättäytyi penkin taakse (edelliset pelaajavalmentajan kuntoon viittaavat huomautukset eivät virallisen näkökannan mukaan liity tapaukseen) ja lähdimme peliin yhdeksällä miehellä.

Heti pelin alkuun saimme sen, mitä tarvitsimme. Aina loistavalla asenteella pelaava Olli Peltoniemi (1+0) ei saanut tällä kertaa vieraita ja paukutti johtomaalin jo ajassa 1.13. Syöttäjäksi täten tähtipelaajan statuksen saavuttava Lempäälän Lätti (1+1). Kuinka ollakaan, kuumassa ja tasaisessa ottelussa Juho Lehtonen (0+1) otti jäähyn. En muista, mutta rangaistus varmasti oli joukkueen kannalta tärkeä. Katsotaanpa papereista syy.. Ahaa, jäähyn syy numero 88 ”sikamainen ylilyönti”. Emme siis voi miestä syyttää. Harmiksemme HitItPussyn suosikkipelaajamme Jani Kosonen sivalsi ylivoimalla tasoituksen näyttävällä laukauksella. Ensimmäisessä erässä HIP karkasi vielä johtoon.

Jouni ajatteli, että on tehtävä ratkaisevia muutoksia. ”Minä tulen pelaamaan!”, hän kajautti. Tämän vuoksi meillä oli valmentaja, loistavien taktisten oivallusten takia. Muutos tulisi olemaan käännekohta Jounin uralla. Mikäli nyt ei riittäisi, ei se enää riittäisi tulevaisuudessakaan. Soturin viimeinen mahdollisuus todistaa kuuluvansa taistelukentille. Oliko musketille vielä käyttöä nykyaikaisessa hybridisodassa?

Uskomatonta, mutta ketjumuutokset toivat lisäpontta KrP:n peliin. Viimeinen samurai, Jouni Yli-korpela oli tehnyt sen. Hän pysyi mukana. Musketti on kunnioitettava ase. Sitä on vain ladattava ensin puoli tuntia. Lätti toi KrP:n tasoihin heti toisen erän alussa Antinmaan (0+1) passista. Ajassa 24.18 syntyi KrP:n kolmas maali. En muista aivan tarkkaan kuinka maali syntyi, mutta jokseenkin näin. Pallo liikkui. Juho ja muut pelaajat juoksivat ylös. Jussi ei juossut, mutta höntysti ylöspäin. Vastustajia oli edessä, mutta heitä väisteltiin. Emil seisoskeli maalinsuulla miettien, ottiko Niveaa mukaan vai ei. Vaihtopelaajat olivat vaihdossa. Pallo pyöri ja vastustaja yritti estää maalin syntymistä. Juholla oli pallo, mikä vieri jotenkin Jussi Kuusirinteelle (1+0). Jussin lapaan pallo on viimeksi osunut. Pallo maalissa! Johtoasema.

Viimeisessä erässä mitattiin vastustajan kantti, mikä ei venäläisjoukkueelle tyypilliseen tapaan kestänyt. KrP puolusti ja oli fyysinen. HIP:n pelaajien kuuppa meni sekaisin Samurain rymistelystä. KrP II:n puolustuspelaaminen toimi täydellisesti. Vastustajan uudenaikaiset lasertag-tyyppiset pelaajat törmäsivät Pusan, Peltoniemen ja Lehtosen kaltaisiin perinteisiin kivimuureihin. Me teimme sen! Kolmas erä oli maaliton. Me teimme sen komeasti ja tyylikkäästi joukkueena.

Pilli soi. Kaikki oli sekavaa. En aivan ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Nousimme 4-divisioonaan. Utelin pukukoppiin mentäessä, mikä olisi voittobiisimme. Juholla oli jotakin mielessä.

Ja niin koitti jäätelökesä.

 • Late

Ps. Kauden yhteenveto, pelaaja-arviot ja tulevan kauden ennakko julkaistaneen myöhemmin kesäkuussa.

Koko kauden pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 23+13 = 36
 2. #33 Lätti, Markus: 18+12 = 30
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 11+14 = 25
 4. #30 Kuusirinne, Jussi: 13+10 = 23
 5. #18 Mäkinen, Ossi: 16+5 = 21
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 4+13 = 17
 7. #15 Vilenius, Jani: 3+11 = 14
 8. #25 Hietala, Lauri: 5+8 = 13
 9. #20 Lehtonen, Juho 8+4 = 12
 10. #39 Valli, Jaakko: 5+7 = 12
 11. #14 Pusa, Olli: 5+4 = 9
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+1 = 6
 14. #24 Peltoniemi, Olli 5+2 = 7
 15. #35 Järvinen, Jarkko 3+2 = 5
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 17. #1 Hietala, Ilmari MV (Uruguay)

KrP II lähtee itsevarmana kohti ratkaisupelejä

KrP II leirissä ollaan jo pitkään oltu varmoja noususta takaisin neloseen. Alkusarja klaarattiin ilman tappioita sijoituksena ykköspaikka. Ylemmässä jatkosarjassa KrP on pysynyt koko ajan nousuviivan yläpuolella. Ymmärrettävä ylimielisyys on alkanut kuitenkin jo paljon aiemmin. Jaakko Valli syntyi vuonna 1958. No ehkä ei ihan niin pitkälle mennä, mutta koko kauteen ja 5-divisioonaan lähdettiin helppo nousu mielessä. Toinen harjoitusvuoro jätettiin pois ja keskiviikkoisinkin kävivät vain ne, jotka silloin tällöin halusivat paeta kotoa arjen realiteetteja. Varsinaista harjoittelua tuskin kukaan vitosdivisioonaa varten tarvitsee. Ilmeisesti jotkut käyvät Raholan hallilla ja sen suihku/wc-tiloissa, jotta saisivat jonkun infektion ja pääsisivät saikulle. Mainittakoon kuitenkin, että Ilmari reenasi kiitettävän ahkerasti koko syksyn. Ymmärrettävä ylimielisyys tarttui kuitenkin innokkaaseen nuorukaiseen syksyn mittaa. Ainoana pelaavana maalivahtina kauteen lähtenyt mies päätti lähteä juuri ennen ratkaisevaa kevättä Uruguayhin. Tunnetun tanskalaisen sanonnan mukaan ”hyvän maalivahdin ei tarvitse reenata, todella hyvän maalivahdin ei tarvitse edes pelata”.

Edellisenä turnausviikonloppuna KrP voitti jälleen helposti ensimmäisen vastustajan HuHun 6-3. Toisessa pelissä vastaan asettui SC Läsimäki. Ajassa 4.02 KrP II johti 3-0. Se riitti joukkueen mielestä näyttämään, että olemme vastustajaa valovuoden edellä. Loppu oli vain kosmetiikkaa. Numerot kääntyivät Läsimäen hyväksi 6-9, mutta luvuilla ei enää ollut väliä. Alussa näytettiin jo. Juho Lehtonen ja Markus Lätti näyttivät myös vastustajia jäähynarvoisesti takaa tuuppimalla kuka tässä divisioonassa on tiekarhu, kuka loskaa. Lööpeissä esiintyneet väitteet, joiden mukaan ”KrP-pelaajien päät eivät kestäneet” tai ”KrP suli täydellisesti” eivät pidä paikkaansa. Vihaajat vihaa, puhujat puhuu. Lehdistö yrittää myydä. Kaikki sen tietävät.

Nyt rakkaat lukijani ehkä odottavat sanaa ”mutta” tai jotakin sen suuntaista, että ”enää ei olekaan varaa ylimielisyyteen”. Näin en kuitenkaan aio kirjoittaa. Huomenna marssimme takaisin 4-divisioonaan. Divisioonaan, jossa hallien kahvilat ovat pelipäivänä auki. Divisioonaan, jossa yleisöä on kolmen sijasta viisi. Tuohon meidän arvoiseen divisioonaan, jossa pääsee Tampereen seudun lisäksi matkustamaan esimerkiksi Vammalaan uudelle VexVe areenalle.

Lankalauantain viimeiseen turnaukseen lähdetään seuraavista asetelmista. Jatkosarjan lohkoa johtaa SR II 12 pisteellä. Toisena on Nokian KrP II myös 12 pisteellä. Kolmannessa sijassa kiinni on HitItPussy 10 pisteessä. Kaksi ensimmäistä nousee suoraan ja kolmas lähtee karsintapeliin. Ihmelapsi Jussi Kuusirinteen mukaan KrP:lle riittää suoraan nousupaikkaan voitto ensimmäisestä pelistä IRA:a vastaan ja maalin tappio toisesta pelistä HitItPussya vastaan. Siltä varalta, että sattuisimmekin sijoittumaan kolmanneksi, paljastan sen kuuluvan suunnitelmaan. Kolmas sijahan on paras mahdollinen! Pääsisi vielä todelliseen playoff-huumaan. Vielä valmentaja ei ole kertonut, mitä suunnitelmaa noudatamme. Maalivahtimme Emil Alander on kuitenkin varannut jo matkat Thaimaahan, joten hän ei karsintapeliin pääsisi. ”Jag gå, när jag vill” Alander vastasi Aftonbladetin toimittajan uteluihin.

Oli miten oli, jotenkin tämä nousu hoidetaan. Kai sitä voisi ensimmäistä kertaa kaudella tosissaankin pelata, jotta nähdään mikä todellinen tasoero on. Ennen kaikkea lähdemme huomiseen kuitenkin tavoittelemaan omia henkilökohtaisia pisteitä. Pistepörssissä onkin monia kutkuttavia taistelupareja. Pörssin voittanee ylivoimaisesti Pekka Antinmaa, joka johtaa Markus Lättiä kuudella pisteellä. Kakkossijasta käydään vielä kovaa kamppailua Perttu Mäkelän ja Lätin välillä. Ossi Mäkinen ja Jussi kuusirinne ovat tasoissa 21 pisteessä. Mikko Kinnunen on poissa turnauksesta, joten Lauri Hietalalla ja Jani Vileniuksella on mahdollisuus neljän pisteen kaulan kiinni kuromiseen. Tällaista ihmettä näiltä veijareilta tuskin kuitenkaan nähdään. Juho Lehtonen ja Jaakko Valli hengittävät niskaan 11 pisteellä. Alle kymmenen pisteen nimiä ei erikseen mainita. Toivotetaan silti oikein mukavaa Levin lomaa Jarkko Järviselle.Kyllä tässä vaiheessa kautta voi jo lomille vetäytyä. Ilmari pidähän peukalo pystyssä eteläisessä Amerikassa! Terveisiä faneille ja kotijoukoille.

Tomorrow we´ll take back our honor

 • Late

Pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 22+12 = 34
 2. #33 Lätti, Markus: 17+11 = 28
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 11+14 = 25
 4. #18 Mäkinen, Ossi: 16+5 = 21
 5. #30 Kuusirinne, Jussi: 11+10 = 21
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 4+13 = 17
 7. #25 Hietala, Lauri: 5+8 = 13
 8. #15 Vilenius, Jani: 2+11 = 13
 9. #20 Lehtonen, Juho 8+3 = 11
 10. #39 Valli, Jaakko: 5+6 = 11
 11. #14 Pusa, Olli: 5+4 = 9
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+1 = 6
 14. #24 Peltoniemi, Olli 4+2 = 6
 15. #35 Järvinen, Jarkko 3+2 = 5
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 17. #1 Hietala, Ilmari MV (Uruguay)

KrP II venyi ihmeeseen Tamppi Areenalla

KrP II aloitti 5-divisioonan ylemmän jatkosarjan voitolla ja tappiolla. Se oli joukkueen kauden ja samalla maalivahti Ilmarin uran ensimmäinen tappio (jos ei lasketa joskus 6-vuotiaana pelattua salibandykautta). Voisi siis sanoa Ilmarin hoitaneen ensimmäisen lisenssisarjakautensa apauttiarallaa viiteentoista vuoteen melko lailla erinomaisesti. Ehkä hyvä, että myös tuo tappio tuli hommattua kokemuskapsäkkiin, sillä muuten Uruguay saisi parin viikon päästä jälleen yhden diivan Cavanin ja Suarezin lisäksi. Koska Ilmari pelaa maski päällä, emme tiedä purentariskiä (toim. huom.).

Ylemmän jatkosarjan toiseen turnausviikonloppuun lähdettiin hyvin erilaisista asetelmista kuin aiempiin turnauksiin. Iskiköhän tuo tappio sittenkin syvälle, sillä Ilmarilla oli hieman erikoiselta kalskahtava selitys poissaoloonsa: ”Olen Outokummussa.” ”Niin ja Valamon luostarissa, tyttöjen kanssa.” Toimitus ei ota kantaa näihin väitteisiin. No, joka tapauksessa joukkueen lipevä, piti sanoa ripeä, toinen maalivahti Emil Alander aloitti maalilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella. KrP II lähti peleihin myös aiempaa huomattavasti suppeammalla kokoonpanolla. Mukana pelaajia oli vain kaksi kentällistä, joista yksi oli Coach/entertainer/player. Uskallan sanoa ääneen, että ehkä jotkut joukkueesta saattoivat epäillä kuinka tämä nimeltä mainitsematon pelaajavalmentaja jaksaisi pelata kaksi peliä joka toista vaihtoa. Lisäksi kotiin/Kiinaan/Kokkolaan jäivät esimerkiksi keppitaikuri Kuusirinne, Pusan kalteva torni, joukkueen pörssikärki ja purjekalannopea (huippunopeus 110 km/h) Pekka Antinmaa sekä joukkueen pörssikolmonen ilmataisteluiden kuningas Perttu Mäkelä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan jolkotteli IRA eli Idän raivo. Hurjasta nimestä ja oman materiaalimme kapeudesta huolimatta olimme luottavaisia ensimmäisen pelin suhteen. Vastustaja vaikutti paperilla helpohkolta. Lisäksi lähdimme peliin niin takki auki, että päätavoitteemme oli Jouni Ylikorpelan kiikareiden rikkominen. IRA aloitti kuitenkin räväkästi. Toisella minuutilla pallo oli KrP:n verkossa. Mikko Kinnunen (1+1) toi KrP:n tasoihin alle minuutti myöhemmin. Peli oli hyvin kummallinen ja IRA:n maalit sitäkin kummallisempia. IRA:n mentyä johtoon tapahtui sitäkin kummallisempia asioita. Ossi painoi pallon verkkoon iskien tasoituksen. Tamppi Areenan neljänkymmenen viiden ihmisen katse alkoi etsiä syöttäjää. Päät eivät pysyneet silmien perässä. Ihmisillä juolahti mieleen ajatus ”voiko olla totta”. Hyökkäyspäästä kuului ”JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHEEEEEEOOOOOOOEEOOOOJJJESSSSSS!!!!!!!”. Se oli siis totta! Jouni, tuo joukkueemme veijarimainen isähahmo, levoton tuhkimo, pikkujouluristeilyjen kiistaton karaokekeisari, oma pikku Kung fu Pandamme Jouni ”Sauli” ”Sale” Yli-Korpela oli maalin syöttäjä! Eikä se ollut mikään vahinko! Ehei, hänen syöttönsä oli kaunis kuin Pamela Andersonin juoksu rantahietikolla Baywatchissa ja tuuletus yhtä paljon tunnetta täynnä kuin Jounin pidellessä mikrofonia viimeisen karaokebiisin laulajana. Kiikarit rikki. Tämän tavoitteen täyttyminen näytti riittäneen KrP II:lle, sillä vastustaja karkasi perin oudoin maalein 5-2 ja 6-3 johtoon. Eräskin maali lensi toisesta päästä kuin Pitkämäen keihäs pompaten vastustajan olkapäästä maaliin.

Jounin lataus räjähti infernaaliseen lentoon ja hän iski tuiki tärkeän kavennuksen ja vielä strösseliksi jätskin päälle syötti kaksi maalia. Jounin saldo uskomattomat 1+3. Siinä välissä koko viikonlopun erinomaisesti pelannut Juho Lehtonen pamautti komeilla yksilösuorituksilla kaksi maalia. Mukaan mahtui toki Juholle tuttu jäähykin, mutta isolla tunteella ja ryminällä pelannut Lehtonen ansaitsee viikonlopusta hatunnoston. Saattoipa olla, että Jounin raivoisat tuuletukset leimahduttivat Juhon liekkeihin. Erään maalin jälkeen Jouni huusi tutusti JHEHEEEEHRRHGGHHA!! Juho mietti sekunnin ja päätti vastata JJJHHEEEAAAAA!!! Tässä hetkessä oli jotakin hyvin alkukantaisen kaunista sekä voimakasta ja saattoi samalla kenties olla hippusellisen noloa. Homma jäi kuitenkin selkeästi plussalle. Voittomaali Markus Lätille (1+1) ja KrP:n 9-7 maali loistavasti pelanneelle Ossi Mäkiselle (1+2), joka on ollut ehdottomasti yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja paikalla, kun ratkaisijaa tarvitaan. Ottelupöytäkirjassa Lätillä on kaksi maalia, mutta nimettömän anomuksen toimitukseen lähettäneen Jarkko Järvisen ehdotuksen vuoksi suostun kirjaamaan maalin sen oikeasti tehneelle ja erittäin pirteästi esiintyneelle Jarkko Järviselle.

Hämmentävän pelin jälkeen lompsimme koppiin. Olli Peltoniemi sanoi lähtevänsä vieraisiin. Vai sanoikos hän, että heille tulee vieraita. Joka tapauksessa Olli tulisi olemaan poissa toisesta pelistä. Kahdenkymmenen sekunnin kuluttua ovelta kuului ”Moro lähden menemään, on hääpäivä”. Toisesta pelistä poissa olisi siis myös Juha-Pekka Pynttäri. Dodih! Sillälailla. Ei muuta kuin kahdeksalla ukolla (joista yksi nimeltämainitsematon valmentaja) lohkokärki Soittorasia II:sta vastaan. Päätimme jo hyvissä ajoin ennen peliä hävitä ja läksimme Hervannan Duoon herkuttelemaan.

Viereisessä kopissa soi joku sykkivä rokkibiisi ja naapuri kävi selvästi taktiikoita läpi. Meidän kopissamme riideltiin laittaisimmeko sinisen vai valkoisen paidan. Moni lähti kentälle myrtsinä valkoinen paita päällään. Itsekin protestoin jättämällä siniset shortsit kuitenkin jalkaan. Soittorasia II:lla oli komea kaarti miehiä mustissa miehekkäissä taisteluasuissa. Meillä oli, no, Lätti ja sillee. Kello oli kahta minuuttia vaille neljä. Jounia ei näkynyt. Tasan neljältä Jouni saapui. KrP-leirissä alkoi heti kiertämään huhu, jonka mukaan Jounilla oli noussut aamun peli pahasti hattuun. Tähtipelaajan elkein hän nyt asteli vaihtopenkille takki auki ja huulta heitellen. Kiikarit olivat vaihtuneet nopeisiin laseihin.

Pilli soi. Tuo ääni, jota miljoonat urheilevat miehet ja naiset kuuntelevat. Ääni, jonka mukaan aloitat pelaamisen. Ääni, jonka vuoksi lopetat pelaamisen. Pillin ääni. Et ehkä aina tottele äitiä tai valmentajaa. Pilliä sinä tottelet. Sen kutsuun vastaaminen on meissä. Pillin äänen totteleminen kuuluu ihmisen primitiivisiin tapoihin. Se toimii turvasanana. Oho, nyt mentiin siviiliasioihin. Niin tai näin pillin soitua KrP-läiset alkoivatkin varovaisesti yrittää. Jokainen alkoi salaa uskoa, että meillä olisi jonkinlaisia mahdollisuuksia. Tätä ajatusta vahvisti Emil Alanderin häikäisevät torjunnat. Puoli tuntia sitten viimeisen vaniljaviinerin minun ja Juhon edestä ottanut veitikka Alander laittoi kaiken peliin. Taktiikkamme oli selvä alusta asti. Taktiikkamme oli vihreä, sillä on neljä jalkaa ja kova kuori. Vastustaja ei siitä välttämättä tykännyt, mutta se oli ainoa keinomme pärjätä kolmella kentällä vyörynyttä sarjaykköstä vastaan. Ensimmäinen erä uskomattomasti 0-0. Toisessa erässä puolustustaistelu jatkui. Emil loisti, viisikkopuolustus loisti. Kaikki olivat aina pallon alla. Tästä huolimatta KrP II loi myös joitakin maalipaikkoja. Kaksi erää pelattu ja tilanne 0-0. It was miracle in ice, twice.

Moni haaveili jo otsikosta Morossa. ”5-divisioonassa äärimmäisen harvinainen 0-0 tulos.” ”Nämä miehet tekivät sen.” ”Katso kuvat.” Kolmas erä käyntiin. Jonkin ajan kuluttua Hietala (0+1) nousi vasenta laitaa, huomasi ajautuvansa kiipeliin, jäi hautomaan palloa laitaan ja ajautui täysin vahingossa ja ilman mitään aikeita peliä kuvanneen naiskatsojan syliin. Tööttäisystä tuomittiin vapari. Late siirsi pallon Juho Lehtoselle (1+0), joka vahvalla itseluottamuksella otti muutaman määrätietoisen askeleen ja linkosi pallon Soittorasian maaliin. Hurraus. Joukkue alkoi toden teolla uskoa, että tässä on ainekset jopa voittoon. Pari minuuttia myöhemmin Soittorasian kaveri passitettiin jäähypenkille. YV pyöri yllättävän hyvin. Pallo kävi jo tolpassa. Sitten Jaakko Valli (0+1) syötti puolustuksessa pallon myös viivalla olleelle Ossi Mäkiselle (1+0). Ossi täräytti suoraan syötöstä taianomaisen laukauksen suoraan yläpörsään. 2-0!

SR II puski päätä seinään. Jostain ihmeen syystä SR ei missään vaiheessa muuttanut peliä mitenkään. Joukkue ei karvannut ylhäältä vaikka se oli 2-0 häviöllä! Tämä valmennuksellinen emämunaus oli suuri syy tilanteeseen. Ajassa 34.07 Juho Lehtonen passitettiin jäähylle. Soittorasia rankaisi. Puolustustaistelu jatkui. KrP-maalilla oli hirmuinen hässäkkä 41. minuutilla ja Hietala huitoi ilmassa leijailutta palloa mailalla, jaloilla, puhaltamalla ja valitettavasti myös käsillään. Jälleen alivoimalle. Tämä alivoima kuitenkin kestettiin! 8 miestä vastaan 18 poikaa. Siltä tilanne alkoi vaikuttaa. SR-pelaajat rupesivat turhautumaan. Viimeisen minuutin aikana SR otti maalivahdin pois. Sekunnit kuluivat ja KrP sai vielä pallon tyhjään maaliin! Tuo jumalainen pillin ääni kajahti kuitenkin samaan aikaan! KrP II voitti ottelun 2-1! Uskomaton saavutus. Vastustajan leiristä kuului: ”noita en kättele”. *Tirsk*. Täytyy toivoa, että KrP:n kolmannen maalin hylkääminen ei aiheuta vaikeuksia jatkossa, sillä nyt SR pysyi keskinäisten pelien maalieron turvin lohkon kärkipaikalla. Maali olisi tietenkin pitänyt hyväksyä. Eikä minulla minkään värisiä laseja ole.

Kiitos Markus. Iso kiitos mahtavasta pelistä Emil Alander. Kiitos Mikko. Annamme anteeksi leijumisen Jouni. Hienoa työtä Ossi. Tunteet nousevat nyt pintaan. Juho Lehtonen, mikä mahtava mies oletkaan! Sinun partasi, reisilihaksesi. Raivosi. Juho ”Fury” Lehtonen. Jos meillä olisi faneja, olisit heidän suosikkinsa. KrP II:n Leo Komarov. Nice job. Kiitos kapteeni Jaakko Valli. Kiitos aina niin ihana Lauri. Kiitos Jarkko Järvinen, oli pari näyttävää kikandeerusta. Kiitos. Kiitos. Se oli ihme, jonka saimme kokea. Olkaamme tästä syvästi onnellisia ja kiitollisia. Täällä Lauri Hietala, Tampere.

1 Jounin vyölaukku: En aio haukkua nyt tuomareita. Kysyn vaikka sitten tämän ”lammas”-palkinnon kohdalla poissaolijoilta: ”missä te kaikki oikein olitte?”.

2 Jounin vyölaukkua: ”Hääpäivä”

3 Jounin vyölaukkua: ”Meille tulee vieraita”

1 Jounin karaokeveto: Emil Alander. Tuo viinerivaras ja huippupelin pelannut maalivahtimme.

2 Jounin karaokevetoa: Jouni Yli-Korpela. Kiikarit rikki ja loppuun asti jaksaminen.

3 Jounin karaokevetoa: Juho Lehtonen. Taisteluilme ja tehokkuus.

Pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 16+9 = 25
 2. #33 Lätti, Markus: 14+9 = 23
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 9+11 = 20
 4. #18 Mäkinen, Ossi: 13+3 = 16
 5. #30 Kuusirinne, Jussi: 7+9 = 16
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 3+10 = 13
 7. #25 Hietala, Lauri: 5+7 = 12
 8. #15 Vilenius, Jani: 1+9 = 10
 9. #20 Lehtonen, Juho 7+2 = 9
 10. #39 Valli, Jaakko: 4+5 = 9
 11. #14 Pusa, Olli: 4+4 = 8
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+0 = 5
 14. #24 Peltoniemi, Olli 3+1 = 4
 15. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 16. #35 Järvinen, Jarkko 2+1 = 3
 17. #1 Hietala, Ilmari MV
 • Late