KrP II rymistelee kovassa kevätkunnossa

KrP II rymistelee kovassa kevätkunnossa

Aloitetaan jossittelulla. Jos pelejä olisi pari enemmän, KrP II:lla olisi hyvät mahdollisuudet nousukarsintoihin. Kunto on ajoitettu keväälle, mutta aivan Karri Kivi-kevääseen KrP ei kykene, sillä voittoputki alkoi hitusen liian myöhään. Tärkein, eli sarjapaikka 4-divisioonassa varmistui Ylöjärvellä. Tavoite ei siis ole kuitenkaan täyttymässä, sillä karsintoihin kummassakaan päässä sarjataulukkoa KrP II ei tule pääsemään.

KrP II tarvitsi yhden voiton jäljellä olleista neljästä pelistä varmistaakseen paikan nelosessa. Ensimmäisessä pelissä Warriors IV piti Jounia jännityksessä pitkään. Hätähousut kirosivat jo 34 sekunnin jälkeen, kun pallo pölähti helpohkosti KrP-maalivahti Ilmarin etukulmasta verkkoon. Hätähousut eivät kuitenkaan ole ne mukavimmat eivätkä muodikkaimmat housut, toisin kuin Southpolen lökäpöksyt. No, se on toinen tarina. Ilmari otti tilanteen rauhallisesti. Pelin jälkeen hän sanoi, että ei sitä nyt heti pelin alussa valmiina ole. Näinhän se on. Kyllä sitä ehtii. Ehtii ehtii, sillä Ilmari ei päästänyt taaksensa enää yhtäkään maalia.

Ensimmäisen erän jälkeen KrP II johti niukasti 2-1. Hienoinen hermoilu vaihtopenkillä jatkui, vaikka homma oli niin sanotusti sormikkaassa ja sormikkaatkin tallella. *Tirsk* Seuraavaa maalia saatiin odottaa 28 minuuttia! Sain muuten juuri karvanuppiini, eikun kurvinnappiini, siis korvatappiin…käyvynnuppiin.. kyrsänpappiin..karvantuppiin.. korvanappiin!! tiedon, että pääkaupunkiseudun 4-divisioonassa oltiin pelattu 0-0 päättynyt ottelu ystävyysjoukkueemme Otaniemen Jyllääjät 2:n toimesta! Tämä liene harvinaista kuin kala Saharassa. Toisaalta voihan joku dromedaarikaveri ottaa kalaa evääksi. Tai en tiedä, kai sekin on aika harvinaista. No, se lienee sivuseikka.

Sitten alkoi tapahtua! Kiitos Olli Pusan, joka asteli jäähylle syystä ”rike maalintekotilanteessa”.  Kyllä vain! Siitä seurasi rangaistuslaukaus. Hätähousuton Ilmari tuli reilusti vastaan, jolloin hätähousut hätääntyivät jälleen vaihtopenkillä. Hälläväliä heistä, vastustaja harhautti oikealle, jolloin Ilmari venytti itsensä niiiiiiin pitkäksi kuin ikuna pääsee ja torjui rangaistuslaukauksen! Ilmari otti maskin pois. Se paljasti niiiiiiin pitkät hiukset kuin ikinä voisi kuvitella. Tuuletus oli jääkiekosta tuttu: askel eteen molemmat polvet koukistuen ja yhden käden näyttävä tuuletusliike eestaas

Tämän jälkeen alkoi KrP-historian legendaarisin alivoima, jolla Lauri Hietala (1+0) teki seurahistoriaa. Kyllä, tiedän, että kirjoitin Laurin tehneen seurahistoriaa myös kuukausi sitten samaisella kentällä Ylöjärven palloiluhallissa. En toki tahtoisi korostaa omia pelisuorituksiani liikaa, mutta minkäs sille voi, jos tekee jatkuvasti seurahistoriaa. Alivoima. Ilmari (0+1) saa pallon haltuunsa ja saa avata pelin rauhassa. Pieni ranneliike ja syöttö veljelle Laurille maalivahdin alueen vierustalle. Lauri näkee vastustajan maalia kohti säntäävän Edwin Paston ja tavoittelee tätä pitkällä määrämittaisella keskityksellä. HÖRPS! Whouuumm ja pallo maalissa! On tehty seurahistoriaa. KrP II:n historian kauimpaa tehty maali. Eikä tyhjään maaliin! Maalivahti keskittyi pitkänhuiskean Edwinin läpiajoyritykseen, eikä ilmeisesti nähnyt mihin pallo tulee. Samassa hätäkässä Warriors-pakki jyräsi oman maalivahtinsa. Hietalan keskitys pompahteli suoraan verkkoon. Hietalalle syöttöpiste.

KrP II teki samalla alivoimalla vielä kaksi maalia! Niistä vastasivat Edwin ja Jarkko (oikeasti Emil? Siis ei Jarkko ole Emil, vaan maali, siis maalin tekijä, kai). Samalla ahkerasti vikkelöineet Järvisen Jarkko ja Alanderin Emil saivat palkinnon uurastukselleen. 4-1 KrP:lle.

Oli siinä Olli Pusalla ihmettelemistä, kun asteli jäähyboksista takaisin kentälle.

 

KrP II pääsi lähtemään toiseen peliin paineetta, divaripaikka takataskussa ja Jounin mieli rauhoitettuna. Vastassa oli ei A-, ei B-, ei C- vaan D-Kone. Tässä välissä otteluraportin teko keskeytyi minulta viikoksi tai kahdeksi. En muista ajankulua. Siinä nyt oli vähän kaikenlaista. Jäin työttömäksi, alkoi kevät, kelloja siirrettiin, tein pätkätöitä, Ilves on voittanut Tapparan kolme kertaa puolivälierissä, olin Hakametsässä, ps4 ohjaimeni hajosi, kuntavaalien mainostaminen alkoi ja kauppoihin ilmestyi Chili-sisukaramellia sekä pätkisjäätelöä. Yritän nyt silti muistella.

KrP II pelasi hyvällä svengillä. Joo, sen muistan. Huumori oli iso osa tätä peliä. Lähtökohtaisesti vaikea vastustaja D-Kone oli hämmentynyt, kun KrP II heitti huulta hymy huulilla pelaten samalla kovaa, mutta rehdisti. No okei, on siellä näköjään jäähylläkin käyty.  D-Kone muuten jahtasi vielä nousukarsijan paikkaa! Hahah, ei ihme, että siellä oli naama jos toinen kuin kuiva juustosarvi. Maalinteon aloitti kapteeni Jaakko Valli 1+0) Antinmaan Pekan (1+1) syötöstä vasta ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Toisessa erässä vichypullo sitten purskahti oikein kunnolla. D-kone aloitti, mutta Hietala täräytti KrP:n jälleen johtoon tekemättä kuitenkaan mitään seuraennätystä, joten ei mainita maalista sen enempää. (Hietala sai syötön pakkikaveriltaan Lehtosen Juholta, lähti jälleen karismaattisin askelin kohti vastustajan päätyä ja paiskautti järeän ranteen aivan sinne kattorakenteisiin)

Juuri muita maaleja en nyt muista. Kas, D-Konehan otti sitten kuskin paikan! Joo näin se oli. Ohhoh joo. Toisessa erässä Kone latoi lukemat 4-2:een. Mutta jukraviäte, kuinka hyvin KrP II pelasikaan kolmannen erän. Kunniamaininta maalivahti Ville Niemelle. Tuo joukkueemme urheilullisin, kurinalaisin, hyväkäytöksisin, tennisammattilaisin, selväjärkisin, kolmanneksi nokialaisin, oululaisin, kreikkalaispatsaisin, jalkaisin, keväisin ja kissamaisin pelaaja loisti otteillaan. D-Kone kyllä hyökkäsi vauhdikkaasti ja laukoi hyvin, mutta uskomattomilla reaktioilla Ville hiljensi D-Koneen. Tässä auttoivat toki oikein kunnon Säkkijärven polkkaan innostuneet kenttäpelaajat. KrP painoi neljällä maalilla lukemat 7-5:een. Erässä tehoilivat mm. Mikko ”KrP:n Datsjuk” ”kuulemma” Kinnunen (1+1) ja rangaistuslaukauksesta Perttu Mäkelä (1+0).

Lauantaina on luvassa kauden päätös! Tämän jälkeen toimitus raportoi vielä kaikenlaisia ajatuksia lajin parista ennen kesälomille löntystelyä.

 • Late

Kolme Jounin vyölaukkua       Raportin kirjoittajan vastuuntunto

Kaksi Jounin vyölaukkua          Hätähousut

Yksi Jounin vyölaukku              Päähän nouseva voittoputki

 

Kolme kahvia patukalla:           Seurahistoriaa

Kaksi kahvia patukalla:             Ilmarin RL torjunta ja siitä seurannut kolmen maalin alivoima – varmistus 4-divarissa säilymiseen

Yksi kahvi patukalla:                  Ville Niemi ja aina niin säkenöivät otteet

Joukkueen pistepörssi 16 pelin jälkeen

 1. #29 Kinnunen Mikko 7+15 = 22
 2. #17 Mäkelä Perttu 9+6 = 15
 3. #11 Antinmaa Pekka 11+3 = 14
 4. #15 Vilenius Jani 2+9 = 11
 5. #23 Valli Jaakko 4+6 = 10
 6. #18 Mäkinen Ossi 6+2 = 8
 7. #20 Lehtonen Juho 2+6 = 8
 8. #22 Töyrylä Tuomas 6+1 = 7
 9. #33 Lätti Markus 4+3 = 7
 10. #32 Väinölä Juho 4+2 = 6
 11. #31 Pasto Edwin 5+0 = 5
 12. #19 Alander Emil 3+2 = 5
 13. #25 Hietala Lauri 3+1 = 4
 14. #35 Järvinen Jarkko 2+2 = 4
 15. #30 Kuusirinne Jussi 2+1 = 3
 16. #14 Pusa Olli 1+1 = 2
 17. #1 Niemi Ville (MV) 0+1 = 1
 18. #10 Yli-korpela Jouni 0+1 = 1
 19. #26 Heinola Tatu 0+1 = 1
 20. #3 Hietala Ilmari (MV) 0+1 = 1
 21. #26 Paavonen Ramses

 

KrP II tukevoitumassa keskikastiin

KrP II tarrautui tukevasti keskikastiin

 

Ikaalisten liikuntahallilta haetut kaksi voittoa tukevoittivat KrP II:n sarjapaikkaa 4-divisioonassa. Eroa ensimmäiseen tippujaan on nyt 7 pistettä. Pelejä on jäljellä neljä. Sikarin voi jo melkein sytyttää – ainakin käydä ostamassa jo valmiiksi povitaskuun. KrP II:n meno on kaikin puolin nousujohteista (sänkypotilaaksi ajautunutta valmentajaa lukuun ottamatta). Ensinnäkin pisteitä ropisee mukavasti pallokassiin. Positiivista tilannetta kuvaa hyvin se, että kaksi joukkueen jäsentä oli viikonlopun peleistä poissa abiristeilyn vuoksi. Ehei, ei valvojana vaan aivan aitona n. 18-vuotiaana abiristeilijänä. Joukkue on saanut nuorta voimaa riveihinsä. Heidän lisäkseen junioriyhteistyö on viimeinkin tuottanut hedelmää ja KrP:n junioriorganisaatiosta on nostettu 4-divisioonan edustusjoukkueeseen muutama timantti hiottavaksi. Ikaalisissa tätä osastoa edustivat Edwin ja Ramses. Lisäksi KrP II aloitti livelähetykset ja kuulemien mukaan Ikaalisten pelejä seurasi livenä ainakin yksi katsoja, nimittäin joukkueen valmentaja Jouni Yli-Korpela.  Tuo suurten intohimojen mies näet lähti eräistä harjoituksista mahtipontisesti paareilla. Häntä varten avattiin kokonainen hallin seinä, jotta mies saatiin ulos. Valmentajamme vetää leveellä.

 

Lauantain pelipäivä meni sen verran hienosti, että Tampereen illassa kuului huutoja ”kolmoseen!” kolmoseen!”. Hurmos oli käsin kosketeltavaa, kun voitto HIP:stä varmistui vihellyksen jälkeen. HIP-peliä ennen pelattiin kuitenkin eri hassu ottelu Sc Weikkoja vastaan. KrP:n nousujohteinen maine ei ilmeisesti ollut kantautunut Ikaalisiin asti, sillä katsomo tyhjentyi juuri ennen otteluamme. Tähtäimessä oli saada nuorelle (ainakin maalivahti-iässä laskettuna) maalivahdillemme Ilmari Hietalalle ensimmäinen voitto 4-divisioonassa. Aloitimme tämän projektin hienosti. 0-3 takkiin kuudessa minuutissa. Onneksi tässä ottelussa ei vielä livelähetystä ollut, sillä valmentaja olisi saattanut tarvita toisen paarikyydin. Hän tuskin olisi pitänyt näkemästään. No eihän siinä muuta tarvittu kuin oma peli käyntiin sekä Pekka (3+0), joka aloitti KrP:n kirin ajassa 10.01. Tai tarvittiin siihen myös Mikko ”KrP:n Datsjuk” Kinnunen (itsensä lanseeraama lempinimi), joka takoi komeat tehot 2+2 ja jäähyään lukuun ottamatta pelasi loistavan pelin.

 

Toisen erän jälkeen peli oli saatu jo tilanteeseen 5-4. Toisen erän alussa 30-vuotias Perttu Mäkelä (1+4) käynnisti ilotulituksen, jossa viidessä minuutissa tehtiin neljä maalia. Naulan arkkuun löi upealla nousullaan Juho Lehtonen (1+0), joka pamautti pelin 9-5:een. Tässä vaiheessa maalin suulla pelannut Ilmari alkoi jo tuntea voiton kosketuksen hansikkaissaan. Ilmarin iloksi KrP lopetti pelaamisen ja typerät virheet, oman pään kikkailu ja löysä pelaaminen antoivat vastustajalle vielä kolme lisämaalia. Onneksi Edwin Pasto (2+0) osui viimein lukuisista paikoistaan lopussa kahdesti syöttökoneeksi viime aikoina innostautuneen Jani Vileniuksen (0+3) syötöistä ja lopputulokseksi saatiin komeat lukemat 11-8.

 

Tähän mennessä (ilmeisesti kasvatusmielessä) huomattavasti kokemattomampi maalivahti Ilmari oli laitettu pelaamaan jokaisen turnauksen vaikeampi ottelu. Tällä kertaa joukkueen taktiikka, jossa kokeneempi (Ilveksen edustuksessa asti puuhastellut) maalivahti Ville Niemi pelasi ennakkoon hankalamman pelin, osoittautui sopivaksi valinnaksi. Ilmari pelasi viime kaudella 5-divisoonassa ensimmäisen kautensa 15 vuoteen vieden joukkueen vähäisestä kokemuksestaan huolimatta upeasti 5-divisioonan jatkokarsintapeleihin, jonka jälkeen lähti viettämään ansaittua bonusmatkaansa Uruguayhin. Maalivahtitilanteemme onkin mitä mainioin ja muistuttaa Nashville Predatorsin tilannetta. Rosterista löytyy kokenut Pekka Rinne ja alati kehittyvä Juuse Saros. Itse asiassa tilanteemme on Predatorsiakin parempi. Vai löytyykö Nashvillestä kolmosmaalivahti (Emil Alander), joka viilettää kenttäpelaajanakin kuin kotonaan?

 

HIP-peli herätti keskustelua ennen ottelua, sillä joukkueiden välillä oli käyty pienimuotoista sanaharkkaa pitkin kautta. Ensimmäinen erä olikin kuuma ja Krp-leiristäkin kuului sopimatonta huutelua myös allekirjoittaneen häpeäksi. Hyvää ystäväämme Teemu Juholaa syytettiin hyppelystä, johon Juhola vastasi ”minä vain väistin (komealla loikalla)!”. Se oli loistava vastaus. Ei siihen ole enää mitään sanomista. Itse asiassa peli oli lopulta varsin rehtiä kamppailua ja todellinen jännitystrilleri! KrP aloitti tehokkaasti. Kymmenessä minuutissa mentiin 3-0 johtoon 30-vuotiaan Perttu Mäkelän (1+0), Pekka Antinmaan (3+0) ja Edwin Paston (1+0) maaleilla. HitItPussy sai maalihanat auki vasta toisessa erässä. HIP jytisi komeasti päälle aiheuttaen pienikokoisessa kaukalossa hankaluuksia KrP-pelaajille, jotka sortuivat virheisiin. Loistavat laukaukset yllättivät hienosti pelanneen Ville Niemen kolmesti toisen erän aikana. Erän jälkeen tilanne oli 4-3 KrP:lle.

 

Kolmannen erän toisella minuutilla HIP tasoitti pelin 4-4:ään. Näin päätöserästä muodostui ankara taistelu sarjataulukossa vierekkäin porskuttavien joukkueiden välille. Jouni Yli-Korpela seurasi tilannetta jännittyneenä kotisohvalta. Kyllä! Joukkueen edellä mainittu maalivahti, livelähetyksistä vastaava äänimies Ilmari Hietala kuvasi puhelimellaan liikuntahallin puolapuiden päällä istuen pelin suorana Facebook-livelähetyksenä salibandymaailman iloksi kotivastaanottimiin. Jounilla oli kissanpäivät. Sohvalta nousematta hän saattoi seurata rakastamansa seuran äärimmäisen jännittävää ottelua keskeyttäen pelin katsomisen vain kommentoidakseen lähetykseen ohjeita joukkueelle ”porrastakaa hyökkäystä!” tai ”tiivis puolustus!” sekä huutaakseen kotona ”lisää sipsiä!”.

 

Pekka Antinmaa. Upea Pekka Antinmaa. Nopea Pekka Antinmaa. Taitava, sähäkkä, älykäs, salamoiva, periksi antamaton, sisukas, helmeilevä, viipyilevä, tanniininen, savuinen ja ennen kaikkea roteva Pekka Antinmaa. Tuo mies, tuo joukkueemme tehomies, sähkömies, rakennusmies, putkimies, talonmies suuri mahtava erikoismies ratkaisi ottelun läpiajosta viimeistellen hattutempun ajassa 43.04. Penkki tuulettaa! Joukkue tuulettaa! Halli tuulettaa! Pekka Antinmaa tuulettaa! ”Kolmoseen!” ”Kolmoseen!” ”Kolmoseen!”.

 

 • Late

 

Viikonlopun Pekat ja vyölaukut

3 Pekkaa           Pekka (hattutemppu molempiin peleihin!)

2 Pekkaa           30-vuotias Perttu (syntymäpäiväsankari juhli merkkipaalua tehoilla 2+4, mahtava pelimies)

1 Pekka             Mikko Kinnunen (2+5, ok pelimies)

 

3 Jounin vyölaukkua                 pieni parketti (parketilla pelattujen turnausten jälkeen kuuluu aina haukkua omille ja toisten joukkueiden pelikavereille pientä parkettikenttää, mutta totta puhuakseni olemme saaneet parketilta tänä vuonna puolet keräämistämme pisteistä)

2 Jounin vyölaukkua                 hallin ruskeat wc-pöntön istuimet

1 Jounin vyölaukku                    livelähetys puuttui ensimmäisestä pelistä

 

Joukkueen pistepörssi 14 pelin jälkeen

 1. #29 Kinnunen Mikko 6+13 = 19
 2. #17 Mäkelä Perttu 7+6 = 13
 3. #11 Antinmaa Pekka 10+2 = 12
 4. #15 Vilenius Jani 2+8 = 10
 5. #23 Valli Jaakko 3+6 = 9
 6. #18 Mäkinen Ossi 6+2 = 8
 7. #22 Töyrylä Tuomas 6+1 = 7
 8. #33 Lätti Markus 4+3 = 7
 9. #20 Lehtonen Juho 2+4 = 6
 10. #32 Väinölä Juho 3+2 = 5
 11. #31 Pasto Edwin 3+0 = 3
 12. #19 Alander Emil 2+1 = 3
 13. #30 Kuusirinne Jussi 2+1 = 3
 14. #35 Järvinen Jarkko 1+2 = 3
 15. #14 Pusa Olli 1+1 = 2
 16. #25 Hietala Lauri 1+1 = 2
 17. #1 Niemi Ville (MV) 0+1 = 1
 18. #10 Yli-korpela Jouni 0+1 = 1
 19. #26 Heinola Tatu 0+1 = 1
 20. #3 Hietala Ilmari (MV)
 21. #26 Paavonen Ramses

Vahvistunut KrP II haki komean voiton sarjakärjestä

Taidanpa kirjoittaa raportin. Viikonloppuna tehtiin nimittäin seurahistoriaa. Ehkäpä koko KrP-perheen seurahistoriaa. Alkuvihellys. Nokian KrP II vastaan sarjakärki PäLu. Mikko Kinnunen (0+2) voittaa aloituksen. Pallo lipuu vasemmalle pakille Lauri Hietalalle (1+0). PäLu-hyökkääjä ampaisee Hietalaa kohti. Hietala pyörähtää pallon kanssa täyden kierroksen ja etenee vauhdikkain askein pitkin vasenta laitaa ylöspäin. PäLu-mies etsii Hietalaa KrP:n kenttäpuoliskolta.  Hietala ohittaa keskiviivan. Pakki lähenee estämään Hietalaa. Hietala ei välitä, vaan jatkaa pallon kanssa urheaa nousua. Nanosekunnissa pallo lähtee kiertovedolla Hietalan lavasta ja jatkaa puhtaalla ilmalennolla oikeaan ylänurkkaan. Maali! Uskomaton alku! Pöytäkirjaan merkitään maalin syntyajaksi 8 sekuntia, mutta todellisuudessa kaikkeen taisi kulua 4 sekuntia. Yhtä kaikki, on tehty seurahistoriaa. Samalla joukkue saa roimasti itseluottamusta. Vielä uskomattomampaa on, että maalintekijän veli Ilmari Hietala, joka oli toisena maalivahtina snapchat-vuorossa saa kaiken videolle. Katsomme videon pelin jälkeen. Ilmari onkin kuvannut ratkaisevassa kohdassa omaa naamaansa, ns. selfie-tyyliin. Tarkkasilmäinen huomaa kuitenkin videolta pallon heilahtavan yläpörsään.

 

Ilkeäkielinen voisi väittää, että innostun kirjoittamaan raportin nyt, kun kiikarit on viimein saatu rikottua. Ehei. Nyt joukkue ansaitsee raportin. Jo edellisen tiistain reenit menivät täydellisesti. Murskasimme harjoitusvastuksen, joka yleensä saa mielemme siihen Leijonakuninkaan maahan, jota Scar ja hyeenat asuttavat. Viikonlopun peleihin lähti ennennäkemättömän vahva KrP-joukkue. Jo edellisessä turnauksessa esiintyi kaksi KrP II:n junioriorganisaatiosta nostettua ”junnua”, ”Simbaa”, Juho Väinölä ja Tuomas Töyrylä. Turnauksen jälkeen valmentaja Jouni Yli-Korpela nosti tuoreet hankinnat kokeneille kämmenilleen, ojensi kätensä suoraksi ja kaikki eläinkunnan jäsenet sekä KrP II-pelaajat kunnioittivat heitä kumartamalla ja töräyttelemällä tervehdyksensä ilmaan. Joukkue oli saanut uutta voimaa. Olkaa huoleti, tässä tarinassa Mufasa ei siirry autuaammille metsästysmaille. (Tässä vaiheessa kehotan katsomaan elokuvan ”Leijonakuningas”, mikäli sitä ei ole nähnyt ja palaamaan raportin lukemiseen tämän jälkeen) (toim. huom.)

 

KrP:llä oli kasassa ennätykselliset kolme hyökkäyskenttää ja kaksi pakkiparia. Nälkä kasvaa syödessä. Jouni oli nostanut lisäksi kolme muutakin pelaajaa KrP II:n junioreista. Isokokoinen PäLu ei yhtäkkiä näyttänytkään enää niin vaaralliselta. KrP hallitsi peliä, mutta tilanne oli toisen erän jälkeen 3-3. KrP:n maalintekijöinä toimivat Perttu Mäkelä (1+0) ja kovasti kentille takaisin kaivattu Pekka Antinmaa (1+1). Kolmannessa erässä nuoret leijonat olivat kasvattaneet itselleen komean harjan. He seurasivat kapteeni Jaakko Vallin esimerkkiä. Voittomaaliksi jäänyt Jaakon komea laukaus puolustuslinjasta käynnisti KrP-karkelot jo kolmannen erän toisella minuutilla (1+0) Tuomas Töyrylän (2+1) syötöstä. Seuraava maali oli sitten junioreiden käsialaa. Juho Väinölä (1+1) löysi syötöllään Simba-kaksosensa Tuomaksen, joka teki komean nousun ja laukoi lujalla vedolla KrP:n turvalliseen kahden maalin johtoon. Herkässä mielentilassa parikuukautisen tyttärensä edellispäivän nimeämisen johdosta viikkokausia vaellellut Olli Pusa (1+0) teki ansaitsemansa maalin Ossi Mäkisen (0+2) syötöstä. Terveisiä Venlalle! Peli ratkesi tähän 6-3 maaliin ja loppulukemiksi saatiin 9-4. Can you feel the love tonight.

 

PäLU oli yllättävän kesy ja lihaksiin nähden yllättävän raukkamainen. Kerran säikähdin, kun puolustajana huomasin PäLu-hyökkääjän pyyhkivän paidan helmalla naamaansa vilauttaen samalla kivikovia vatsalihaksia. Huoli oli turhaa. Siinä pyyhittiinkin vain räkää nokasta. Pari-kolme kertaa PäLulaiset työnsivät vastustajan kumoon suoraan selästä. (Tässä aihetta HIP:lle toiseen asiakaspalautteeseen, kunhan joukkueen seuraavan kerran kohtaavat?)

 

Muita uskomattomia tosiasioita pelistä: Juho Lehtonen 0 jäähyminuuttia. Maalivahti Ville Niemen (0+1) komea heitto läpiajoon ampaisseelle Juho Niemelälle. Markus Lätti saapui katsomoon hymyilemään Lempäälästä asti kahden tyttärensä kanssa. Ja tärkein: Jaakko Vallin tytär Aava esitteli minulle ennen peliä tekemäänsä sarjakuvaa, jonka nimi oli ”Vahdi eläimiäsi”. Siinä aurinkolaseihin pukeutunut lehmä havaitsee auton lähestyvän ja ilmoittaa siitä toisille tupakoiville lehmille. Lehmä sanoo ”thyi” ja sylkäisee tupakan äkkiä suustaan. Auto pyyhältää aitauksen ohi ja maatilan eläimet teeskentelevät olevansa vain normaaleja kotieläimiä. Kun auto on mennyt ohi, tupakit laitetaan taas palamaan ja aurinkolasit löytävät takaisin nenälle. Nauru on komea: ”ha ha haa”. Tämä avasi silmäni. Voin olla mitä tahansa. Tein maalin ja seurahistoriaa.

 

Itseluottamusta uhkunut KrP II sai toisessa pelissä vastaansa rakkaan vihollisensa Pirkat. Lohkon taitavimmalla joukkueella Pirkoilla jäi pahasti hampaan koloon edellisestä kohtaamisesta, mikä päättyi KrP:n 4-3 voittoon. Pirkat aloittikin tosissaan ja meni kolmannella minuutilla 1-0 johtoon. Jani Vilenius (1+0) tasoitti tilanteen nopeasti vain minuuttia myöhemmin. Pirkat olivat todella päättäneet koetella maalinsuulla ollutta 4-divari debytanttia Ilmari Hietalaa laukoen hanakasti nopeista hyökkäyksistä. Ilmari hoiti tonttinsa kuitenkin mainiosti. Peli oli tiukka ja KrP hallitsi tapahtumia (kyllä se näin on). Tilanteessa 3-3 nähtiin pelin kulminaatiopiste. KrP sai rangaistuslaukauksen, jonka joukkueen pistepörssin kärki Mikko Kinnunen hoiti muuten hienosti, mutta laukoi ylärimaan. Tästä seurasi kuitenkin Pirkkojen 2+2 minuutin rangaistus ja KrP:n ylivoima. Ylivoimalla saatiinkin maali aikaiseksi, katastrofaalisesti omaan päähän. KrP-leiriä lohduttaakseni täytyy sanoa, että Pirkat pelasi loistavaa liikkuvaa alivoimaa, jonka toteuttamisesta vastasi varmasti joukkueen aivot Markus Koskimäki (sori Matti). Peli päättyi Pirkkojen 4-3 voittoon KrP:n ankarasta kiri yrityksestä huolimatta. Peli kulki ajoittain todella näyttävästi, eikä tasoitus olisi ollut vääryys. Lähellä oli ja kentältä poistuttiin suuri pettymys suupielissä. Viikonloppu oli ehdottomasti KrP:n paras ja tästä on hyvä jatkaa sarjan keskikastissa pysymistä.

 

Muita uskomattomia tosiasioita pelistä: Juho Lehtonen 0 jäähyminuuttia.  Pakkeja oli välillä peräti 6 (pari kautta taaksepäin kokoonpanossa pelaajia oli kuusi). Kuten ensimmäisessä pelissä, Jaakko Vallin tyttäret kannustivat lempijoukkuettaan hienosti. Katsomossa heilui tabletille heijastettu KrP-logo aina, kun mobiilipeleistä pystyivät hellittämään.

 

3 leijonakuningasta                   Joukkueen asenne

2 leijonakuningasta                   Juniori Simbat

1 leijonakuningas                       Seurahistorian sykähdyttävin urheiluhetki, maali ennätysajassa

 

3 Jounin vyölaukkua                 4 minuutin ylivoimalla -1

2 Jounin vyölaukkua                 Vääräaikainen vaihto, jonka seurauksena Pirkat iskivät

1 Jounin vyölaukku                    Hallien suunnittelu. Etunimeltä mainitsematta puolustaja Lehtosella jäi pelien välissä laukku kolmatta kertaa kiinni johonkin kaiteeseen ja hän tokaisi: ”Kuka ***** näitä halleja suunnittelee”.

 • Late

Joukkueen pistepörssi

 1. #29 Kinnunen Mikko 3+8 = 11
 2. #23 Valli Jaakko 3+6 = 9
 3. #17 Mäkelä Perttu 5+2 = 7
 4. #18 Mäkinen Ossi 5+2 = 7
 5. #33 Lätti Markus 4+3 = 7
 6. #20 Lehtonen Juho 1+4 = 5
 7. #15 Vilenius Jani 2+2 = 4
 8. #22 Töyrylä Tuomas 3+1 = 4
 9. #11 Antinmaa Pekka 3+1 = 4
 10. #32 Väinölä Juho 2+2 = 4
 11. #30 Kuusirinne Jussi 2+1 = 3
 12. #35 Järvinen Jarkko 1+1 = 2
 13. #14 Pusa Olli 1+1 = 2
 14. #19 Alander Emil 1+0 = 1
 15. #25 Hietala Lauri 1+0 = 1
 16. #1 Niemi Ville (MV) 0+1 = 1
 17. #10 Yli-korpela Jouni 0+1 = 1
 18. #3 Hietala Ilmari (MV)
 19. #38 Pasto Edwin
 20. #26 Paavonen Ramses

 

Nokian KrP B: Raholassa nähtiin tanssit, 25 maalia!

Molemmat joukkueet lähtivät 1.divisioonan kolmanteen otteluun yksi voitto ja yksi tasapeli taskussa. Muutenkin pelin kaikkinensa piti olla tasainen, mutta toisin kävi.

Näätälauma pisti avauserästä asti myllyn pyörimään hyökkäyspäädyssä. Ensimmäisen erän aikana KrP osui jopa seitsemästi, vastustajan maalatessa kahdesti. Maalintekijöinä Roth x3, Savolainen, Mattila, Tynkkynen ja Aatola. Erätauolla painotettiin sitä että ensimmäiseen erään ei saa tyydittäytyä, vaan samanlainen hyökkäyspeli on jatkuttava.

Toinen erä alkoi loistavasti ja 30min kohdalla taululla komeilivat jo 13-2. Sama tahti jatkui myös erän loppuun, ja hienosti jokainen kenttä onnistui useasti maalinteossa. Erätauolle lukemat 18-2. Maalintekijöinä Mattila x3, Järvinen x2, Tynkkynen x2, Rönkkö, Paldanius, Mustaniemi ja Rötsä.

Kolmanteen erään ei saatu enää samanlaista hyökkäyspeliä, vaan alkoivat jo pörssit vähän kiiltämään silmissä. Kolmas erä meille 3-2 ja peli lopulta 21-4. Kolmannessa erässä maalasivat Siira x2 ja Tynkkynen.

Pelin parhaimmistoon kuuluivat Siira (2+5), Paldanius (1+3) sekä neljästi maalanneet Tynkkynen ja Mattila.

http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/nokian-krp-phsb-/11514/1455

Kausi jatkuu jo tällä viikolla sunnuntain ottelulla Kirkkonummen Rangersia vastaan.

KrP II pääsee viettämään ansaittua jäätelökesää

Rakkaat lukijat. Aamulla herätessäni hoksasin, että viimein on sen aika. Vihdoin on virrannut tarpeeksi vettä. Tänään pystyn kirjoittamaan puolueettoman ja asiallisen otteluraportin kauden 2015-2016 huipennuksesta. Tunteet ovat tasaantuneet ja kykenen muodostamaan selkeän kuvan viimeisestä pelipäivästä maaliskuun lopulta. Sitä paitsi on luotsimme, majakkamme, jossa välkkyy ainainen diskovalo, Jouni Yli-korpelan syntymäpäivä.

Oli orastavan keväinen päivä 26.3.2016 kello 12.53. Pilli soi. Aluksi kaikki oli sumeaa. En aivan ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Kaikki tuntui sekavalta. Ympäriltä kuului ärräpäitä ja riemunkiljahduksia. Jossakin hurrattiin, jossakin kirottiin. Pian tuli jäätelökesä.

Palataan kotvaksi ajassa taaksepäin. Nokian KrP II tavoitteli nousua takaisin 4-divisioonaan. Ylöjärven palloiluhallin kahdesta viimeisestä pelistä oli napattava ainakin voitto ja tasuri, jotta yltäisimme kahteen suoraan nousupaikkaan. Jos jäisimme lohkokolmoseksi, toinen maalivahtimme olisi Thaimaassa ja toinen Uruguayssa. Pisteiden naaraaminen oli siis äärimmäisen tärkeää, ettei minun tarvitsisi asettua tolppien väliin mahdolliseen karsintapeliin. Ensimmäisessä pelissä KrP kohtasi ennakkoon huomattavasti heikomman Idän Raivon. Kasaan saatiin kuitenkin vain kaksi kentällistä ja muun muassa tähtipelaajat Ossi Mäkinen ja Perttu Mäkelä puuttuivat kokoonpanosta. Hyökkäyskalustosta puuttuivat myös miltei tähtipelaajiksi laskettavat Mikko Kinnunen, Jarkko Järvinen ja J-P Pynttäri. Kirsikaksi kakun päälle yksi kymmenestä kenttäpelaajasta oli kuntohuippunsa elokuun lopulla ohittanut Yli-korpela.

Kuten arvata saattaa, ottelusta tuli hankala. KrP II piti palloa ja loi tilanteita, mutta ratkaisijoita ei tahtonut löytyä. Onneksi Emil Alander pelasi maalilla häikäisevän pelin. Iloksemme mukana oli myös joukkueen paras pistemies Pekka Antinmaa (1+0), joka laittoi reikäisen pussiin ensimmäisen erän lopulla Jaakko Vallin (0+1) esityöstä. Toinen erä nyhjättiin maaleitta. Kolmannessa erässä IRA survoi pelätyn tasoituksen. Mieleen juolahti jo ajatukset siitä, mitä tekisin kassissa odottavalle skumppapullolle. Olisi perin nöyrää viedä kuohuva takaisin jääkaappipakastinyhdistelmään. Vielä surullisempaa olisi juoda se vain janoonsa parin tappion jälkeen. Tätä ajatusta sain ainakin siirtää! KrP:n kolmas ylivoima tuotti tulosta. Konkariosaston luottomies Jani Vilenius (1+0) iski huipputärkeän osuman Jussi Kuusirinteen (0+1) syötöstä. Ottelusta sivuun jäänyt Mikko Kinnunen nauroi meille katsomosta, mutta mielestämme tulos oli tiedossa koko ajan.

Ottelupäivä on kokonaisvaltainen kokemus ja juhlapäivä, kuten Jounilla on tapana sanoa. Kaikkein jännittävintä on odottaa ja miettiä missä syömme, ainakin Olli Pusan mielestä. Juholla on koko päivän aina pieni virne suupielessä, sillä hän miettii, minkä suklaapatukan ostaisi kaupasta pelien välissä. Jarkko ja Emil pohtivat ja kyselevät: ”onks illal mitää?”. Pekalla on aina mukana tyttöystävän tekemä kerroskauraleipä. Välissä on kinkkua, juustoa ja kurkunsiivuja juustohöylällä leikattuna. Salaa hän sujauttaa jälkeenpäin leipiin itse hieman majoneesia. Markuksella puolestaan on aina pari kylmää odottamassa toisen pelin jälkeistä suihkua. Kapteeni Jaakko Valli puolestaan odottaa itse suihkua poikien kanssa. Olli Peltoniemelle tulee pelipäivinä aina vieraita kylään, joten hän ei syö paikan päällä, eikä välttämättä ehdi pelata molempia pelejä.

Tällä kertaa olimme sopineet ruokailun Siipiweikkoihin, mikä tulisi tapahtuman poikkeuksellisesti vasta pelien jälkeen, sillä toinen peli koitti nopeasti. Kauden kruununa oli kohtaaminen HitItPussyn kanssa. Tässä pelissä ratkottiin lohkon toinen ja kolmas sija. Tämänkertainen kokoonpano oli vastustajalla ennakkoon laadukkaampi. Pallonkäsittely- ja maalintekotaitoa löytyi KrP-leiriä enemmän. HitItPussyn hyökkäyksestä löytyi myös entinen seurakaverimme, koko lohkon paras pelaaja ja vuosien varrella hampaitakin katkonut Jani ”Kossu” Kosonen. Tämän kaiken edessä tarvitsimme valmentajaa, joten Yli-korpela jättäytyi penkin taakse (edelliset pelaajavalmentajan kuntoon viittaavat huomautukset eivät virallisen näkökannan mukaan liity tapaukseen) ja lähdimme peliin yhdeksällä miehellä.

Heti pelin alkuun saimme sen, mitä tarvitsimme. Aina loistavalla asenteella pelaava Olli Peltoniemi (1+0) ei saanut tällä kertaa vieraita ja paukutti johtomaalin jo ajassa 1.13. Syöttäjäksi täten tähtipelaajan statuksen saavuttava Lempäälän Lätti (1+1). Kuinka ollakaan, kuumassa ja tasaisessa ottelussa Juho Lehtonen (0+1) otti jäähyn. En muista, mutta rangaistus varmasti oli joukkueen kannalta tärkeä. Katsotaanpa papereista syy.. Ahaa, jäähyn syy numero 88 ”sikamainen ylilyönti”. Emme siis voi miestä syyttää. Harmiksemme HitItPussyn suosikkipelaajamme Jani Kosonen sivalsi ylivoimalla tasoituksen näyttävällä laukauksella. Ensimmäisessä erässä HIP karkasi vielä johtoon.

Jouni ajatteli, että on tehtävä ratkaisevia muutoksia. ”Minä tulen pelaamaan!”, hän kajautti. Tämän vuoksi meillä oli valmentaja, loistavien taktisten oivallusten takia. Muutos tulisi olemaan käännekohta Jounin uralla. Mikäli nyt ei riittäisi, ei se enää riittäisi tulevaisuudessakaan. Soturin viimeinen mahdollisuus todistaa kuuluvansa taistelukentille. Oliko musketille vielä käyttöä nykyaikaisessa hybridisodassa?

Uskomatonta, mutta ketjumuutokset toivat lisäpontta KrP:n peliin. Viimeinen samurai, Jouni Yli-korpela oli tehnyt sen. Hän pysyi mukana. Musketti on kunnioitettava ase. Sitä on vain ladattava ensin puoli tuntia. Lätti toi KrP:n tasoihin heti toisen erän alussa Antinmaan (0+1) passista. Ajassa 24.18 syntyi KrP:n kolmas maali. En muista aivan tarkkaan kuinka maali syntyi, mutta jokseenkin näin. Pallo liikkui. Juho ja muut pelaajat juoksivat ylös. Jussi ei juossut, mutta höntysti ylöspäin. Vastustajia oli edessä, mutta heitä väisteltiin. Emil seisoskeli maalinsuulla miettien, ottiko Niveaa mukaan vai ei. Vaihtopelaajat olivat vaihdossa. Pallo pyöri ja vastustaja yritti estää maalin syntymistä. Juholla oli pallo, mikä vieri jotenkin Jussi Kuusirinteelle (1+0). Jussin lapaan pallo on viimeksi osunut. Pallo maalissa! Johtoasema.

Viimeisessä erässä mitattiin vastustajan kantti, mikä ei venäläisjoukkueelle tyypilliseen tapaan kestänyt. KrP puolusti ja oli fyysinen. HIP:n pelaajien kuuppa meni sekaisin Samurain rymistelystä. KrP II:n puolustuspelaaminen toimi täydellisesti. Vastustajan uudenaikaiset lasertag-tyyppiset pelaajat törmäsivät Pusan, Peltoniemen ja Lehtosen kaltaisiin perinteisiin kivimuureihin. Me teimme sen! Kolmas erä oli maaliton. Me teimme sen komeasti ja tyylikkäästi joukkueena.

Pilli soi. Kaikki oli sekavaa. En aivan ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Nousimme 4-divisioonaan. Utelin pukukoppiin mentäessä, mikä olisi voittobiisimme. Juholla oli jotakin mielessä.

Ja niin koitti jäätelökesä.

 • Late

Ps. Kauden yhteenveto, pelaaja-arviot ja tulevan kauden ennakko julkaistaneen myöhemmin kesäkuussa.

Koko kauden pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 23+13 = 36
 2. #33 Lätti, Markus: 18+12 = 30
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 11+14 = 25
 4. #30 Kuusirinne, Jussi: 13+10 = 23
 5. #18 Mäkinen, Ossi: 16+5 = 21
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 4+13 = 17
 7. #15 Vilenius, Jani: 3+11 = 14
 8. #25 Hietala, Lauri: 5+8 = 13
 9. #20 Lehtonen, Juho 8+4 = 12
 10. #39 Valli, Jaakko: 5+7 = 12
 11. #14 Pusa, Olli: 5+4 = 9
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+1 = 6
 14. #24 Peltoniemi, Olli 5+2 = 7
 15. #35 Järvinen, Jarkko 3+2 = 5
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 17. #1 Hietala, Ilmari MV (Uruguay)

KrP II lähtee itsevarmana kohti ratkaisupelejä

KrP II leirissä ollaan jo pitkään oltu varmoja noususta takaisin neloseen. Alkusarja klaarattiin ilman tappioita sijoituksena ykköspaikka. Ylemmässä jatkosarjassa KrP on pysynyt koko ajan nousuviivan yläpuolella. Ymmärrettävä ylimielisyys on alkanut kuitenkin jo paljon aiemmin. Jaakko Valli syntyi vuonna 1958. No ehkä ei ihan niin pitkälle mennä, mutta koko kauteen ja 5-divisioonaan lähdettiin helppo nousu mielessä. Toinen harjoitusvuoro jätettiin pois ja keskiviikkoisinkin kävivät vain ne, jotka silloin tällöin halusivat paeta kotoa arjen realiteetteja. Varsinaista harjoittelua tuskin kukaan vitosdivisioonaa varten tarvitsee. Ilmeisesti jotkut käyvät Raholan hallilla ja sen suihku/wc-tiloissa, jotta saisivat jonkun infektion ja pääsisivät saikulle. Mainittakoon kuitenkin, että Ilmari reenasi kiitettävän ahkerasti koko syksyn. Ymmärrettävä ylimielisyys tarttui kuitenkin innokkaaseen nuorukaiseen syksyn mittaa. Ainoana pelaavana maalivahtina kauteen lähtenyt mies päätti lähteä juuri ennen ratkaisevaa kevättä Uruguayhin. Tunnetun tanskalaisen sanonnan mukaan ”hyvän maalivahdin ei tarvitse reenata, todella hyvän maalivahdin ei tarvitse edes pelata”.

Edellisenä turnausviikonloppuna KrP voitti jälleen helposti ensimmäisen vastustajan HuHun 6-3. Toisessa pelissä vastaan asettui SC Läsimäki. Ajassa 4.02 KrP II johti 3-0. Se riitti joukkueen mielestä näyttämään, että olemme vastustajaa valovuoden edellä. Loppu oli vain kosmetiikkaa. Numerot kääntyivät Läsimäen hyväksi 6-9, mutta luvuilla ei enää ollut väliä. Alussa näytettiin jo. Juho Lehtonen ja Markus Lätti näyttivät myös vastustajia jäähynarvoisesti takaa tuuppimalla kuka tässä divisioonassa on tiekarhu, kuka loskaa. Lööpeissä esiintyneet väitteet, joiden mukaan ”KrP-pelaajien päät eivät kestäneet” tai ”KrP suli täydellisesti” eivät pidä paikkaansa. Vihaajat vihaa, puhujat puhuu. Lehdistö yrittää myydä. Kaikki sen tietävät.

Nyt rakkaat lukijani ehkä odottavat sanaa ”mutta” tai jotakin sen suuntaista, että ”enää ei olekaan varaa ylimielisyyteen”. Näin en kuitenkaan aio kirjoittaa. Huomenna marssimme takaisin 4-divisioonaan. Divisioonaan, jossa hallien kahvilat ovat pelipäivänä auki. Divisioonaan, jossa yleisöä on kolmen sijasta viisi. Tuohon meidän arvoiseen divisioonaan, jossa pääsee Tampereen seudun lisäksi matkustamaan esimerkiksi Vammalaan uudelle VexVe areenalle.

Lankalauantain viimeiseen turnaukseen lähdetään seuraavista asetelmista. Jatkosarjan lohkoa johtaa SR II 12 pisteellä. Toisena on Nokian KrP II myös 12 pisteellä. Kolmannessa sijassa kiinni on HitItPussy 10 pisteessä. Kaksi ensimmäistä nousee suoraan ja kolmas lähtee karsintapeliin. Ihmelapsi Jussi Kuusirinteen mukaan KrP:lle riittää suoraan nousupaikkaan voitto ensimmäisestä pelistä IRA:a vastaan ja maalin tappio toisesta pelistä HitItPussya vastaan. Siltä varalta, että sattuisimmekin sijoittumaan kolmanneksi, paljastan sen kuuluvan suunnitelmaan. Kolmas sijahan on paras mahdollinen! Pääsisi vielä todelliseen playoff-huumaan. Vielä valmentaja ei ole kertonut, mitä suunnitelmaa noudatamme. Maalivahtimme Emil Alander on kuitenkin varannut jo matkat Thaimaahan, joten hän ei karsintapeliin pääsisi. ”Jag gå, när jag vill” Alander vastasi Aftonbladetin toimittajan uteluihin.

Oli miten oli, jotenkin tämä nousu hoidetaan. Kai sitä voisi ensimmäistä kertaa kaudella tosissaankin pelata, jotta nähdään mikä todellinen tasoero on. Ennen kaikkea lähdemme huomiseen kuitenkin tavoittelemaan omia henkilökohtaisia pisteitä. Pistepörssissä onkin monia kutkuttavia taistelupareja. Pörssin voittanee ylivoimaisesti Pekka Antinmaa, joka johtaa Markus Lättiä kuudella pisteellä. Kakkossijasta käydään vielä kovaa kamppailua Perttu Mäkelän ja Lätin välillä. Ossi Mäkinen ja Jussi kuusirinne ovat tasoissa 21 pisteessä. Mikko Kinnunen on poissa turnauksesta, joten Lauri Hietalalla ja Jani Vileniuksella on mahdollisuus neljän pisteen kaulan kiinni kuromiseen. Tällaista ihmettä näiltä veijareilta tuskin kuitenkaan nähdään. Juho Lehtonen ja Jaakko Valli hengittävät niskaan 11 pisteellä. Alle kymmenen pisteen nimiä ei erikseen mainita. Toivotetaan silti oikein mukavaa Levin lomaa Jarkko Järviselle.Kyllä tässä vaiheessa kautta voi jo lomille vetäytyä. Ilmari pidähän peukalo pystyssä eteläisessä Amerikassa! Terveisiä faneille ja kotijoukoille.

Tomorrow we´ll take back our honor

 • Late

Pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 22+12 = 34
 2. #33 Lätti, Markus: 17+11 = 28
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 11+14 = 25
 4. #18 Mäkinen, Ossi: 16+5 = 21
 5. #30 Kuusirinne, Jussi: 11+10 = 21
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 4+13 = 17
 7. #25 Hietala, Lauri: 5+8 = 13
 8. #15 Vilenius, Jani: 2+11 = 13
 9. #20 Lehtonen, Juho 8+3 = 11
 10. #39 Valli, Jaakko: 5+6 = 11
 11. #14 Pusa, Olli: 5+4 = 9
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+1 = 6
 14. #24 Peltoniemi, Olli 4+2 = 6
 15. #35 Järvinen, Jarkko 3+2 = 5
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 17. #1 Hietala, Ilmari MV (Uruguay)

KrP II venyi ihmeeseen Tamppi Areenalla

KrP II aloitti 5-divisioonan ylemmän jatkosarjan voitolla ja tappiolla. Se oli joukkueen kauden ja samalla maalivahti Ilmarin uran ensimmäinen tappio (jos ei lasketa joskus 6-vuotiaana pelattua salibandykautta). Voisi siis sanoa Ilmarin hoitaneen ensimmäisen lisenssisarjakautensa apauttiarallaa viiteentoista vuoteen melko lailla erinomaisesti. Ehkä hyvä, että myös tuo tappio tuli hommattua kokemuskapsäkkiin, sillä muuten Uruguay saisi parin viikon päästä jälleen yhden diivan Cavanin ja Suarezin lisäksi. Koska Ilmari pelaa maski päällä, emme tiedä purentariskiä (toim. huom.).

Ylemmän jatkosarjan toiseen turnausviikonloppuun lähdettiin hyvin erilaisista asetelmista kuin aiempiin turnauksiin. Iskiköhän tuo tappio sittenkin syvälle, sillä Ilmarilla oli hieman erikoiselta kalskahtava selitys poissaoloonsa: ”Olen Outokummussa.” ”Niin ja Valamon luostarissa, tyttöjen kanssa.” Toimitus ei ota kantaa näihin väitteisiin. No, joka tapauksessa joukkueen lipevä, piti sanoa ripeä, toinen maalivahti Emil Alander aloitti maalilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella. KrP II lähti peleihin myös aiempaa huomattavasti suppeammalla kokoonpanolla. Mukana pelaajia oli vain kaksi kentällistä, joista yksi oli Coach/entertainer/player. Uskallan sanoa ääneen, että ehkä jotkut joukkueesta saattoivat epäillä kuinka tämä nimeltä mainitsematon pelaajavalmentaja jaksaisi pelata kaksi peliä joka toista vaihtoa. Lisäksi kotiin/Kiinaan/Kokkolaan jäivät esimerkiksi keppitaikuri Kuusirinne, Pusan kalteva torni, joukkueen pörssikärki ja purjekalannopea (huippunopeus 110 km/h) Pekka Antinmaa sekä joukkueen pörssikolmonen ilmataisteluiden kuningas Perttu Mäkelä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan jolkotteli IRA eli Idän raivo. Hurjasta nimestä ja oman materiaalimme kapeudesta huolimatta olimme luottavaisia ensimmäisen pelin suhteen. Vastustaja vaikutti paperilla helpohkolta. Lisäksi lähdimme peliin niin takki auki, että päätavoitteemme oli Jouni Ylikorpelan kiikareiden rikkominen. IRA aloitti kuitenkin räväkästi. Toisella minuutilla pallo oli KrP:n verkossa. Mikko Kinnunen (1+1) toi KrP:n tasoihin alle minuutti myöhemmin. Peli oli hyvin kummallinen ja IRA:n maalit sitäkin kummallisempia. IRA:n mentyä johtoon tapahtui sitäkin kummallisempia asioita. Ossi painoi pallon verkkoon iskien tasoituksen. Tamppi Areenan neljänkymmenen viiden ihmisen katse alkoi etsiä syöttäjää. Päät eivät pysyneet silmien perässä. Ihmisillä juolahti mieleen ajatus ”voiko olla totta”. Hyökkäyspäästä kuului ”JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHEEEEEEOOOOOOOEEOOOOJJJESSSSSS!!!!!!!”. Se oli siis totta! Jouni, tuo joukkueemme veijarimainen isähahmo, levoton tuhkimo, pikkujouluristeilyjen kiistaton karaokekeisari, oma pikku Kung fu Pandamme Jouni ”Sauli” ”Sale” Yli-Korpela oli maalin syöttäjä! Eikä se ollut mikään vahinko! Ehei, hänen syöttönsä oli kaunis kuin Pamela Andersonin juoksu rantahietikolla Baywatchissa ja tuuletus yhtä paljon tunnetta täynnä kuin Jounin pidellessä mikrofonia viimeisen karaokebiisin laulajana. Kiikarit rikki. Tämän tavoitteen täyttyminen näytti riittäneen KrP II:lle, sillä vastustaja karkasi perin oudoin maalein 5-2 ja 6-3 johtoon. Eräskin maali lensi toisesta päästä kuin Pitkämäen keihäs pompaten vastustajan olkapäästä maaliin.

Jounin lataus räjähti infernaaliseen lentoon ja hän iski tuiki tärkeän kavennuksen ja vielä strösseliksi jätskin päälle syötti kaksi maalia. Jounin saldo uskomattomat 1+3. Siinä välissä koko viikonlopun erinomaisesti pelannut Juho Lehtonen pamautti komeilla yksilösuorituksilla kaksi maalia. Mukaan mahtui toki Juholle tuttu jäähykin, mutta isolla tunteella ja ryminällä pelannut Lehtonen ansaitsee viikonlopusta hatunnoston. Saattoipa olla, että Jounin raivoisat tuuletukset leimahduttivat Juhon liekkeihin. Erään maalin jälkeen Jouni huusi tutusti JHEHEEEEHRRHGGHHA!! Juho mietti sekunnin ja päätti vastata JJJHHEEEAAAAA!!! Tässä hetkessä oli jotakin hyvin alkukantaisen kaunista sekä voimakasta ja saattoi samalla kenties olla hippusellisen noloa. Homma jäi kuitenkin selkeästi plussalle. Voittomaali Markus Lätille (1+1) ja KrP:n 9-7 maali loistavasti pelanneelle Ossi Mäkiselle (1+2), joka on ollut ehdottomasti yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja paikalla, kun ratkaisijaa tarvitaan. Ottelupöytäkirjassa Lätillä on kaksi maalia, mutta nimettömän anomuksen toimitukseen lähettäneen Jarkko Järvisen ehdotuksen vuoksi suostun kirjaamaan maalin sen oikeasti tehneelle ja erittäin pirteästi esiintyneelle Jarkko Järviselle.

Hämmentävän pelin jälkeen lompsimme koppiin. Olli Peltoniemi sanoi lähtevänsä vieraisiin. Vai sanoikos hän, että heille tulee vieraita. Joka tapauksessa Olli tulisi olemaan poissa toisesta pelistä. Kahdenkymmenen sekunnin kuluttua ovelta kuului ”Moro lähden menemään, on hääpäivä”. Toisesta pelistä poissa olisi siis myös Juha-Pekka Pynttäri. Dodih! Sillälailla. Ei muuta kuin kahdeksalla ukolla (joista yksi nimeltämainitsematon valmentaja) lohkokärki Soittorasia II:sta vastaan. Päätimme jo hyvissä ajoin ennen peliä hävitä ja läksimme Hervannan Duoon herkuttelemaan.

Viereisessä kopissa soi joku sykkivä rokkibiisi ja naapuri kävi selvästi taktiikoita läpi. Meidän kopissamme riideltiin laittaisimmeko sinisen vai valkoisen paidan. Moni lähti kentälle myrtsinä valkoinen paita päällään. Itsekin protestoin jättämällä siniset shortsit kuitenkin jalkaan. Soittorasia II:lla oli komea kaarti miehiä mustissa miehekkäissä taisteluasuissa. Meillä oli, no, Lätti ja sillee. Kello oli kahta minuuttia vaille neljä. Jounia ei näkynyt. Tasan neljältä Jouni saapui. KrP-leirissä alkoi heti kiertämään huhu, jonka mukaan Jounilla oli noussut aamun peli pahasti hattuun. Tähtipelaajan elkein hän nyt asteli vaihtopenkille takki auki ja huulta heitellen. Kiikarit olivat vaihtuneet nopeisiin laseihin.

Pilli soi. Tuo ääni, jota miljoonat urheilevat miehet ja naiset kuuntelevat. Ääni, jonka mukaan aloitat pelaamisen. Ääni, jonka vuoksi lopetat pelaamisen. Pillin ääni. Et ehkä aina tottele äitiä tai valmentajaa. Pilliä sinä tottelet. Sen kutsuun vastaaminen on meissä. Pillin äänen totteleminen kuuluu ihmisen primitiivisiin tapoihin. Se toimii turvasanana. Oho, nyt mentiin siviiliasioihin. Niin tai näin pillin soitua KrP-läiset alkoivatkin varovaisesti yrittää. Jokainen alkoi salaa uskoa, että meillä olisi jonkinlaisia mahdollisuuksia. Tätä ajatusta vahvisti Emil Alanderin häikäisevät torjunnat. Puoli tuntia sitten viimeisen vaniljaviinerin minun ja Juhon edestä ottanut veitikka Alander laittoi kaiken peliin. Taktiikkamme oli selvä alusta asti. Taktiikkamme oli vihreä, sillä on neljä jalkaa ja kova kuori. Vastustaja ei siitä välttämättä tykännyt, mutta se oli ainoa keinomme pärjätä kolmella kentällä vyörynyttä sarjaykköstä vastaan. Ensimmäinen erä uskomattomasti 0-0. Toisessa erässä puolustustaistelu jatkui. Emil loisti, viisikkopuolustus loisti. Kaikki olivat aina pallon alla. Tästä huolimatta KrP II loi myös joitakin maalipaikkoja. Kaksi erää pelattu ja tilanne 0-0. It was miracle in ice, twice.

Moni haaveili jo otsikosta Morossa. ”5-divisioonassa äärimmäisen harvinainen 0-0 tulos.” ”Nämä miehet tekivät sen.” ”Katso kuvat.” Kolmas erä käyntiin. Jonkin ajan kuluttua Hietala (0+1) nousi vasenta laitaa, huomasi ajautuvansa kiipeliin, jäi hautomaan palloa laitaan ja ajautui täysin vahingossa ja ilman mitään aikeita peliä kuvanneen naiskatsojan syliin. Tööttäisystä tuomittiin vapari. Late siirsi pallon Juho Lehtoselle (1+0), joka vahvalla itseluottamuksella otti muutaman määrätietoisen askeleen ja linkosi pallon Soittorasian maaliin. Hurraus. Joukkue alkoi toden teolla uskoa, että tässä on ainekset jopa voittoon. Pari minuuttia myöhemmin Soittorasian kaveri passitettiin jäähypenkille. YV pyöri yllättävän hyvin. Pallo kävi jo tolpassa. Sitten Jaakko Valli (0+1) syötti puolustuksessa pallon myös viivalla olleelle Ossi Mäkiselle (1+0). Ossi täräytti suoraan syötöstä taianomaisen laukauksen suoraan yläpörsään. 2-0!

SR II puski päätä seinään. Jostain ihmeen syystä SR ei missään vaiheessa muuttanut peliä mitenkään. Joukkue ei karvannut ylhäältä vaikka se oli 2-0 häviöllä! Tämä valmennuksellinen emämunaus oli suuri syy tilanteeseen. Ajassa 34.07 Juho Lehtonen passitettiin jäähylle. Soittorasia rankaisi. Puolustustaistelu jatkui. KrP-maalilla oli hirmuinen hässäkkä 41. minuutilla ja Hietala huitoi ilmassa leijailutta palloa mailalla, jaloilla, puhaltamalla ja valitettavasti myös käsillään. Jälleen alivoimalle. Tämä alivoima kuitenkin kestettiin! 8 miestä vastaan 18 poikaa. Siltä tilanne alkoi vaikuttaa. SR-pelaajat rupesivat turhautumaan. Viimeisen minuutin aikana SR otti maalivahdin pois. Sekunnit kuluivat ja KrP sai vielä pallon tyhjään maaliin! Tuo jumalainen pillin ääni kajahti kuitenkin samaan aikaan! KrP II voitti ottelun 2-1! Uskomaton saavutus. Vastustajan leiristä kuului: ”noita en kättele”. *Tirsk*. Täytyy toivoa, että KrP:n kolmannen maalin hylkääminen ei aiheuta vaikeuksia jatkossa, sillä nyt SR pysyi keskinäisten pelien maalieron turvin lohkon kärkipaikalla. Maali olisi tietenkin pitänyt hyväksyä. Eikä minulla minkään värisiä laseja ole.

Kiitos Markus. Iso kiitos mahtavasta pelistä Emil Alander. Kiitos Mikko. Annamme anteeksi leijumisen Jouni. Hienoa työtä Ossi. Tunteet nousevat nyt pintaan. Juho Lehtonen, mikä mahtava mies oletkaan! Sinun partasi, reisilihaksesi. Raivosi. Juho ”Fury” Lehtonen. Jos meillä olisi faneja, olisit heidän suosikkinsa. KrP II:n Leo Komarov. Nice job. Kiitos kapteeni Jaakko Valli. Kiitos aina niin ihana Lauri. Kiitos Jarkko Järvinen, oli pari näyttävää kikandeerusta. Kiitos. Kiitos. Se oli ihme, jonka saimme kokea. Olkaamme tästä syvästi onnellisia ja kiitollisia. Täällä Lauri Hietala, Tampere.

1 Jounin vyölaukku: En aio haukkua nyt tuomareita. Kysyn vaikka sitten tämän ”lammas”-palkinnon kohdalla poissaolijoilta: ”missä te kaikki oikein olitte?”.

2 Jounin vyölaukkua: ”Hääpäivä”

3 Jounin vyölaukkua: ”Meille tulee vieraita”

1 Jounin karaokeveto: Emil Alander. Tuo viinerivaras ja huippupelin pelannut maalivahtimme.

2 Jounin karaokevetoa: Jouni Yli-Korpela. Kiikarit rikki ja loppuun asti jaksaminen.

3 Jounin karaokevetoa: Juho Lehtonen. Taisteluilme ja tehokkuus.

Pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 16+9 = 25
 2. #33 Lätti, Markus: 14+9 = 23
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 9+11 = 20
 4. #18 Mäkinen, Ossi: 13+3 = 16
 5. #30 Kuusirinne, Jussi: 7+9 = 16
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 3+10 = 13
 7. #25 Hietala, Lauri: 5+7 = 12
 8. #15 Vilenius, Jani: 1+9 = 10
 9. #20 Lehtonen, Juho 7+2 = 9
 10. #39 Valli, Jaakko: 4+5 = 9
 11. #14 Pusa, Olli: 4+4 = 8
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+0 = 5
 14. #24 Peltoniemi, Olli 3+1 = 4
 15. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 16. #35 Järvinen, Jarkko 2+1 = 3
 17. #1 Hietala, Ilmari MV
 • Late

KrP II rynnisti 5-divisioonan alkusarjan lohkovoittoon!

KrP II rynnisti 5-divisioonan alkusarjan lohkovoittoon!

Siinä oli suuren urheilujuhlan tuntua. Vain grillimakkaran tuoksu puuttui. Joukkueesta tulee joukkue tai oikeastaan Joukkue silloin, kun homma viedään äärirajoille. Sunnuntaina huomasi, että jokainen antoi itsestään kaiken, tiimin eteen.

Viikonloppuna edessä oli 5-divisioonan alkusarjan huipennus. KrP II lähti pelipäivään toiselta sijalta kaksi pistettä Nepalin Tuhkimoa jäljessä. Kaksi voittoa riittäisivät lohkovoittoon. Taisin tuolla aiemmin jo pilata jännityksen tarinasta, mutta oli pakko fiilistellä. Hallille saavuttuamme moni huomasi kenelle pelipäivä merkitsi ehkä ennakkoon eniten. Pelaajapäävalmentaja Jouni Yli-Korpela käveli miehekkäin, reippain ja päättäväisin (selkeästi mietityin) askelin pukukoppiin. Hän antoi lyhyen ja ytimekkään (selvästi harjoitellun ja ennakkoon käsikirjoitetun) ohjeistuksen päivälle. 35 sekuntia myöhemmin Jouni komensi pelaajat lämmittelemään ja läksi itse vielä hieman reippaammin (ja edelleen tarkkaan mietityin) askelin pois pukukopista. Pelaajille tuli ”tänään mennään eikä meinata”-tunne. Samanlaisella tunteella Jouni on kyseisen pelipäivän lisäksi ohjeistanut tällä kaudella joukkuetta myös toiseen hänelle tärkeään tapahtumaan, pikkujouluristeilyyn. Jouni Yli-Korpela on liideri, seremoniamestari, viihdyttäjä, tsemppari ja meitsin lemppari.

Harjoittelukenttä oli hämärä. Mieleeni tuli Colosseumin pimeät tilat permannon alla, josta gladiaattorit kutsutaan taisteluun. Astelin kentälle. Jouni tuli ilmoittamaan, että pelaan normaalin pakinpaikan sijaan kolmoskentän vasempana laiturina Jussin ja Emilin kanssa. Ei ymmärtänyt poika vielä silloin Jounin viisautta. Hieman aloin kuitenkin kuvitella Russel Crown haarniskaa ylleni. Tänään mennään eikä meinata. Ensimmäisessä pelissä KrP II kohtasi konsonanttijoukkue SB NMP:n. Kolmannella minuutilla ennakkoon jostain syystä joitakin huvituttanut kolmoskenttä hyppäsi boksiin. Emil juoksi alusta asti innokkaasti kuin ampala. Pian Jussi Kuusirinne (0+1) laukoi maalille, maalivahti tiputti eteensä ja Russel kauhoi kiekon itselleen. Hietala (1+0) otti pallon haltuun, kiersi maalivahdin ja sujautti KrP:n 1-0 johtoon! Meininki hyvä! Tuon kiekon kirjoitin vahingossa. Ilmeisesti kuvittelin itseni jo isompiin ympyröihin.

Ensimmäinen erä sujui hienoisessa KrP-hallinnassa. Tauolle mentiin 1-0 tilanteessa. Ilmari Hietala pelasi maalinsuulla loistavaa peliä. Hevospaidassa ja keltaisissa kengissä äänimies Ilmaria ei ehkä kuvittelisi sähäkäksi veskariksi, mutta veljet sentään, kun taakse laitetaan kolme rautaa ja verkko. Silloin Ilmari keskittyy ja reagoi kuin kotonaan rallipelin aikana rattia ja polkimia rutistaessaan! Toisessa erässä loistavalle pelipäälle (sen toisen kaljun myötä) intoutunut Markus Lätti (2+0) viimeisteli KrP:n varmasti 2-0 johtoon Mikko Kinnusen syötöstä (joo just se). Hetkonen, soitto seis laulu seis. Tihrustan silmäni ottelupöytäkirjaan. Tänne pistesarakkeeseen on merkattu piste, vieläpä maali numerolle kymmenen! Se on meirän Jouni (1+0)! Kappas mokomaa! Syöttäjäksi on merkattu risteilyn myötä uudesti syntynyt Jani Vilenius (0+1), joka pelasi myös loistavat kaksi peliä. Ei kun hetkonen. Se onkin 20 Juho Lehtonen (1+0)! Nyt kramppasi jalka, pakko venytellä. Tästä tuleekin hulvaton raportti. Takaisin asiaan. Nyt muistankin. Juho rynnisti hyökkäykseen ja painoi pallon pussiin! Syöttäjä silti Jani Vilenius. Jätän kuitenkin edellä mainitun selostuksen raporttiin, sillä peleistä jäi sellainen tunne, minkä Jouni saa jokaisesta maalistaan, eli ”voi mahroton mikä maali meikältä”-tunne.

Kaikki sujui. Jopa YV:llä tehtiin maali, jonka ryskäytti toistamiseen Lätti. Koko joukkue pelasi järkevästi ja puolustus toimi erinomaisesti. Nostettakoon esille puolustuksesta Olli Peltoniemi, joka kirjasi tilastoihin muutaman plussan ja kaksi hymynaamaa, joista toinen tuli pallon pelastamisesta omalta maaliviivalta ja toinen hyvästä filmistä. Kiitos Jarkolle tilastoinnista. Kirjainyhdistelmäjoukkue onnistui tekemään kaksi maalia, mutta kaksikko Pekka-Pertsa (2+0 ja 0+2) loihti KrP:n viidennen ja kuudennen maalin, mitkä varmistivat KrP:n 6-2 voiton. Ilmari sai ansaitusti maalille monta läpykaveria. Ehkä kauden paras peli häneltä.

NeTu-pelin kentällisiin tehtiin muutoksia, kun työmyyrä (Bilkington) Ossi Mäkinen tuli mukaan. Ossi sijoitettiin nerokkaan Jussin oikealle laidalle. Hietala jatkoi vasemmalla ja Emil Alander siirtyi otteluraportissa maalin tehneen Jouni Yli-Korpelan paikalle kakkoskentän vasempaan laitaan. Ykkösenä jatkoi hyvin esiintynyt Jani-Pertsa-Pekka. Taistosta tiedettiin tulevan tasainen. KrP II aloitti pelin ehkä hitusen varovaisesti. Ajassa 13.37 NeTu siirtyi 2-0 johtoon tarkalla laukauksella. Vastustaja päästettiin turhan helposti vetopaikoille. Tässä vaiheessa Pusa muistutti, että pelataan omaa peliä. Rohkeasti vaan! Lempäälän Lätti (1+1) näytti esimerkkiä 29 sekuntia myöhemmin. Lätti pamautti suoraan Mikko Kinnusen (0+1) syötöstä tärkeän 1-2 kavennuksen. Neljän minuutin päästä kapteeni Jaakko Valli laukoi siniviivalta komean kaaren maalin kattoon. Viimeistään C:n maali sytytti KrP:n hurmokseen. NeTu meni kuitenkin jälleen johtoon vain kaksi minuuttia myöhemmin. Joulukuun uusia lämpöennätyksiä rikottiin myös Raholan ykköskentällä. Hiki virtasi. Hallin lämpötila oli Phuketin lukemissa. Edellisestä maalista ennätti jälleen kulua vain 12 sekuntia, kun Ossi Mäkinen (1+1) ja Jussi Kuusirinne (1+1) juonivat kulmavaparista tasoituksen. Jussi laukoi tilanteeksi 3-3. Kipinöivä kilpajuoksu jatkui. NeTu onnistui taas iskemään johtomaalin. Näinkö tässä kuitenkin käy, mietti koko puolitusinainen yleisö. Onneksi Olli Pusalla (1+0) oli luja tahto. Vilenius (0+1) siirsi pallon puolustuspäässä Ollille. Olli oli kuin härkä, joka näki vain vastustajan punaisen maalikehikon. Tanner tömisi, pöly lensi ja ainakin viisitoista vastustajaa lakosi Pusan tieltä, kun hän ravasi kohti NeTu:n maalia. Kipinät sinkoilivat hampaista, kun Olli laittoi ilkeimmän irvistyksensä ja ampui pallon maaliin. 4-4! Siitä lähti KrP:n hurmos. Ossi (1+1) vei joukkueen johtoon ylivoimalla laukomalla pallon oikeaan alapesään.

Hurmos huipentui kolmoskentän maagiseen maaliin, jonka jostain syystä muistan erityisen hyvin. Lauri haki pallon hyökkäyspään oikealta laidalta. Ossi tokaisi tomerasti ”keskellä” ja sinne syöttö lähti. Ossi jatkoi pallon Jussille vastustajan maalin vasemmalle kulmalle, josta nero syötti suoraan maalin toiselle kulmalle juosseelle Laurille, joka sai kauhoa pallon tyhjään maaliin. Syntyi niin sanottu Bermudan kolmio, johon pallo upposi. En ole ehkä ikinä tuulettanut niin tunteella kuin tuona kauniina hetkenä, jolloin en ajatellut mitään, mutta tunsin paljon. Näin Jussin raivokkaan tuuletuksen ja säteilevän hymyn. Näin Ossin voimakkaan hurrauksen. Kolmoskenttä muodosti tiukan halauskolmion. Tämän tulen muistamaan ikuisesti. Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi! NeTu tuli kolmannessa erässä maalin päähän. Loppu oli raivoisaa puolustamista. Tunteet kuumenivat. NeTun pelaaja kosti Juholle hänen pienen keljun konnuutensa huitaisemalla tätä mailalla. ”Sää oot kyllä munaton mies”, totesi Juho. Näinhän ei sovi miehelle sanoa. Menee tunteisiin. Isokokoinen vastustaja otti mittaa Juhosta tiukalla tuijotuksella noin kahden millimetrin päästä. Juho ei hävinnyt senttiäkään. Silmissä paloi roihu. Tässä pelissä emme anna periksi. Molemmat jäähylle.

Lopun myllytyksessä Ilmari joutui uransa kovimpaan paikkaan, mutta kesti, kesti kuin Kollaa. En ole urani aikana nähnyt yhtä uhrautuvaa puolustusta. Lehtonen, Pusa, Peltoniemi ja Valli hoitivat maalin edustan äärimmäisen miehekkäästi. Olli poistui kaukalosta silmäkulma mustana. Koko joukkue teki töitä, peitti laukauksia ja vaihtopenkki kannusti. Loppuvihellys oli helpottava. Ilmari takoi tatamia nyrkillä voiton merkiksi. Joukkue kokoontui maalille voitonjuhliin. Tunnelma hipoi Jounin ”Levoton tuhkimo” karaokevedon luomaa hurmiota. Lohkovoitto!

Ollin merkitys pelin lopputulokselle oli vielä suurempi kuin tuon upean maalin tekeminen. Edellisturnauksessa sattui tapaus, jossa minä laitoin päähäni Niken ohuen sinisen hiuspannan. Olli sanoi minulle: ”nyt sinusta tuli juuri sellainen salibandypelaajan prototyyppi, jota minä vihaan”. Tämän tokaisun jälkeen olen tehnyt kauden neljä ensimmäistä maaliani. Minulle ei ryppyillä. Kiitokset lähtevät myös Ouluun tarkalleen ottaen Oulunsaloon appiukolle, jonka antamissa Kärpät-boksereissa olen tehnyt jokaisen maaleistani, joista viimeinen jäi voittomaaliksi ja ehkä urani makeimmaksi kihaukseksi. Kärkikamppailu ratkesi paitsi tähän sanoisinko fantastiseen maaliin myös siihen, että KrP II pelasi joukkueena vastustajan yksilökeskeisen pelaamisen sijaan. ”Hieno pelata tämmösiä pelejä”, Jani Vileniuksen sanoin. Kiitos tästä myös vastustajalle. KrP II kiitos syyskaudesta! Keväällä jatkuu! Hyvää joulua.

1 Jounin vyölaukkua

Emilin velka Jarkolle maksamatta.

2 Jounin vyölaukkua

Raholan saniteettitilat. Juniorit eivät uskaltaneet mennä sinne täyttämään vesipulloja, koska siellä haisi niin pahalta.

3 Jounin vyölaukkua

Mitähän keksisi, kun ei voi tuomareita syyttää. Edellisviikonlopun farssiin verrattuna tuomarit hoitivat hommansa tyylikkäästi. Mutta tietenkin aina voisi parantaa, joten laitetaan tuomarit.

1 Jounin karaokeveto

Puolustus (Juho, Olli, Olli, Jaakko) + koko joukkueen puolustuspelaaminen. Kypsä ja järkevä pelipäivä koko tiimiltä.

2 Jounin karaokevetoa

Ilmari ”Imppu” Hietala / Hietalat. Uransa kovimmassa paikassa nuori mies hoiti hommansa rauhallisella räväkkyydellä. Änkeän tähän myös itseni mukaan, koska raportoijana voin.

3 Jounin karaokevetoa

Valmentaja Jounin sunnuntain olemus ja oivallukset.

Pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 16+8 = 24
 2. #33 Lätti, Markus: 12+8 = 20
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 6+11 = 17
 4. #30 Kuusirinne, Jussi: 6+6 = 12
 5. #25 Hietala, Lauri: 4+5 = 9
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 2+7 = 9
 7. #39 Valli, Jaakko: 4+4 = 8
 8. #15 Vilenius, Jani: 1+7 = 8
 9. #18 Mäkinen, Ossi: 6+1 = 7
 10. #14 Pusa, Olli: 4+3 = 7
 11. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 1+5 = 6
 12. #27 Alander, Emil 5+0 = 5
 13. #20 Lehtonen, Juho 2+2 = 4
 14. #24 Peltoniemi, Olli 2+1 = 3
 15. #35 Järvinen, Jarkko 1+0 = 1
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni (coach/player/entertainer)

– Late

KrP II latoi 18 maalia Vammalassa

Viikonloppuna pelattiin 5-divisioonan viides ja kuudes peli. Vammalaan KrP II lähti ketturepussaan kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Edellisessä raportoimattomassa turnauksessa joukkue voitti SW II:n 13-3 ja pelasi ennakkoon lohkon päävastustajansa NeTu:n kanssa tasan 5-5. Kolmanteen turnausviikonloppuun jouduttiin lähtemään ilman tähtihankinta Jussi Kuusirinnettä, jolle lupasin olla kertomatta kenen pallon menetyksistä nuo SW II:n kolme maalia aiheutuivat. Jussi kärsii harvinaisesta kylkiluun hiusmurtumasta. ”Ei hätää, juon paljon maitoa”, Jussi rauhoitteli mediaa. Leikki sikseen. Kaukajärven turnaus osoitti Jussin arvon joukkueelle (3+4). Kuusirinne löytää joukkuetoverinsa ja osaa kertoa heille, miten heidät löydetään. Jopa minä pääsen usein pisteille, kun Jussi on mukana.

Sastamalan Vammalan VexVe areenalla nähtiin toisen miehen show. Markus Lätti, suosittu hyttikaveri, isi, kalju, hyvistä polvistaan tunnettu, kehumisen mestari, kalju ja elämäntapojen Jutta Gustafsberg näytti, mitä tapahtuu, kun hän saa vierelleen toisen kaljun. Myyntimies Jouni Yli-Korpela onnistui Jethromaisilla puheenlahjoillaan houkuttelemaan Mikko Kinnusen (kalju) takaisin KrP II:een. Saunailtahyökkääjänä ansioitunut hyökkääjä osoitti Vammalassa, että salibandy on kuin TV:n katselu. Vaikka sitä ei olisi hetkeen tehnyt, se kyllä onnistuu jälleen perjantai-iltana. Kolmannessa turnauksessa vitosdivarin urakkansa aloitti myös Juho Lehtonen, joka ilmeisesti pelkäsi jäähypörssin voiton karkaavan liian kauas, ellei ilmaannu jo paikalle. Nallea olikin jo kaivattu. Vammalassa Lehtonen oli onneksi vanha oma itsensä. Mies sanaili leikkisästi tuomarin kanssa kutsuen häntä veikeästi ”kakkahousuksi”, istui toisenkin jäähyn ja pamautteli kolme tehopistettä! Tervetuloa takaisin Tasmanian tuholainen!

Takaisin Markus Lättiin ja ensimmäiseen otteluun. Vastassa oli lohko kärki SB NMP (?? :S ), joka ei tosin ollut kohdannut vielä lohkon parhaita joukkueita (kuten meitä). En pysty enää pidättelemään!! 5.38, 13.29, 16.47, 37.50 ja 43.40! Lätti teki VIISI maalia!!! Tämän lisäksi hän keräsi yhden syöttöpisteen. Sitten maila meni katki. Hetken hän sai kuitenkin tuntea, kuinka lempeä tuuli hivelee huipulla paljasta päälakea. Emme tienneet aiemmin, että Lätti on nopea. Nyt hän teki monta maalia läpiajoista. Näistä kolmeen sai syöttöpisteen edellä mainittu Kinnusen Mikko (0+3), joka jollain tavalla avusti jokaista näistä viidestä maalista. Vierelle tarvittiin toinen harvahiuksinen. Ei ole kiva olla ainoa. Mielestäni veljesten tulisi kehitellä pelin alkuun samanlainen päälaen suutelu –tervehdys kuin aikoinaan Fabien Barthezilla ja Laurent Blancilla.

Ottelu oli tiukka pelin puoleenväliin asti. Toisen erän vaikeilla hetkillä joukkueen kuopus Ilmari Hietala piti torjunnoillaan tiimin pään pinnalla. Perttu Mäkelä (1+1) aloitti KrP:n karkumatkan kahdennellakymmenennellä toisella minuutilla velipuolensa Pekka Antinmaan (0+2) syötöstä. Tilanteeksi 5-3. Jotta Markus edes hieman laskeutuu yläilmoista alemmaksi meidän muiden joukkuelaisten keskuuteen, mainitsen, että onnistujia oli myös muita. Jaakko Valli (1+0) juhlisti itsekkäästi syntymäpäiviään tekemällä maalin. Kautensa aloittanut Juho Lehtonen (1+1) upotti siniviivalta komean laukauksen SB NMP:n alapesään. Mikko Kinnunen oli esimerkillisellä pelipäällä. Hän näki, kuuli, toimi ja johti joukkoja. Keltanokaksi Kinnunen antoi neuvoja jopa yllättävän rohkeasti. Eikö hän tiennyt, että olen pelannut salibandya jo silloin, kun Lasse Lehtinen kysyi ”lukitaanko vastaus?” ja silloin, kun oli vielä Pastirol-päiviä? Myönnettäköön kuitenkin, että fiksujahan tämä Laurent Blanc höpötti. Komea siirtyminen saunailtahyökkääjästä aamupelien hymyileväksi hyökkääjäksi.

Niin ja tosiaan peli päättyi 9-3.

Toiseen peliin lähdettiin luonnollisesti takki auki. Takana murskavoitto ja vastassa nollan pisteen Ekumeeninen Pallo II. Hetkinen. Nokian Kristityt Palloilijat II vs. Ekumeeninen Pallo II. Nyt ymmärrän, miksi Sastamalan seurakunnan nuorisokuoron kuoripojat veisasivat katsomossa Pekka Simojoen lauluja. Sen sijaan me viis veisasimme ekumeniasta. Halusimme murskata myös toisen vastustajamme ja voittaa kristillisten kakkosjoukkueiden hengellisen herruuden. Ei se niin helppoa ollutkaan. Juhlakalu Jaakko Valli (1+0) jatkoi itsekästä syntymäpäivien viettelyään iskemällä KrP:n ensimmäisen maalin. 2-0 iski Fabian Barthez. Sen jälkeen meni vaikeaksi. Ekumeeninen pallo (millainenhan se muuten on?) kiri 2-3 johtoon! Enemmänkin olisi mennyt, ellei ”Imppu” olisi esittänyt sarjan varsin oivallisia torjuntoja. On uskomatonta, miten vähällä kokemuksella Imppu ”Ilmari” Hietala osoittaa niin vakuuttavia otteita liiton peleissä.

Tässä tappiotilanteessa mentiin toiselle erätauolle. KrP:n pallot olivat sekaisin. Kaikki olivat luonnollisesti paniikissa. Lampaat vapisivat vaihtopenkillä silmät peljästyksestä pyöreinä. Jopa Late-Lammas hikoili huolestuneena. Lauman johto kokoontui. Profeetta Yli-Korpela sai neronleimauksen yhdessä kapteeni Vallin kanssa. Tiivistetään kahteen hyökkäysketjuun! Vain todellinen johtaja pystyy tiputtamaan itsensä penkille. Näin teki Jouni Yli-Korpela, pelaajavalmentajien Klaus Fleming. Lukekaa nuijasodasta kertova Pro graduni "Surkuteltavasta metelistä koko kansan tragediaan" (mainos) [toim. huom.] niin tiedätte, kenestä puhun.

Jo alkoi tapahtua! Vaikuttavimman valaistuksen koki Pekka Antinmaa (2+1). Pekka tikkasi nopeilla jaloillaan pieneen kiertoon ja upotti 3-3 tasoituksen. Syöttöpiste kartturi Perttu Mäkelälle (1+1). Kaksi minuuttia ja Pekka vei KrP:n johtoon! Peksi teki loistavan työn ja käänsi pelin KrP:lle. Toiseen maalin syöttäjäksi itsensä kissaeläimeksi (joo, kuulemma) mieluiten luokitteleva Olli Pusa (0+2). Pusa on onnistunut muutenkin kauden peleissä erinomaisesti. Hänestä on tullut erikoismiehemme. Leijonamaisen jykevä pakki muuntautuu salamannopeasti gepardimaiseksi keskushyökkääjäksi. Nyt näenkin, miten salaperäisen ja tunnelmallisen kissanruokamainoksen kissan tilalla voisi luukusta saalistajan tavoin hypähtääkin Pusan Olli. ”Whiskass, sitä Pusanollikin ostaisi.” Vitsit alkavat mennä huonoiksi, joten jatkamme.

Antinmaan Pekan lisäksi taivaalle syttyi toinenkin kirkas tähti, Emil Alander. Ketjukaverit johdattivat hänet pistepussukan luo. Emil takoi hattutempun Ekumeenisen Pallon verkkoon. Jokaiseen maaliin syöttäjäksi merkittiin Lempäälän Lätti (1+3)! Ehkä jopa Pusaakin ketterämpi Emil osoitti olevansa todellinen kultakimpale joukkueelle. Maalivahti, viimeistelijä, vauhtiveikko, vilpertti.

Lopulta peli päättyi edellisen pelin tavoin 9-3 lukemiin. Hetken aikaa sitten uutisissa olleen Sastamalan teurastamon kohahduttavien tapahtumien seurauksena paikalle oli ilmaantunut muutama toimittajakin, sillä VexVe areenalla nähtiin sunnuntaina kaksi teurastusta. Hahhahhahahahahhahahahhah.

Jounin vyölaukut:

1 Jounin vyölaukkua Pienimuotoinen hätäily tiukoissa tilanteissa. Ja Syyrian tilanne.

2 Jounin vyölaukkua Tuomarit. Tietenkin! Taas! Missä etujen antaminen riketilanteissa? Erikoiset jäähyt. No, toisaalta paremmin meni kuin viimeksi.

3 Jounin vyölaukkua Matala vaihtopenkki

Whiskasspurkit:

1 Whiskasspurkki Neronleimaus

2 Whiskasspurkkia Mikko Kinnunen

3 Whiskasspurkkia Markus Lätti

Pistepörssi:

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 12+6
 2. #33 Lätti, Markus: 8+6
 3. #17 Mäkelä, Perttu 5+7
 4. #30 Kuusirinne, Jussi: 3+4
 5. #27 Alander, Emil: 5+0
 6. #18 Mäkinen, Ossi 5+0
 7. #14 Pusa, Olli: 2+3
 8. #29 Kinnunen, Mikko 1+4
 9. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 1+4
 10. #15 Vilenius, Jani: 1+4
 11. #25 Hietala, Lauri: 0+5
 12. #39 Valli, Jaakko: 3+1
 13. #24 Peltoniemi, Olli: 2+1
 14. #20 Lehtonen, Juho 1+2
 15. #35 Järvinen, Jarkko: 1+0

– Late

KrP II aloitti urakkansa 5-divisioonassa

Heissanssaa. KrP II hakee uusia kokemuksia historiallisen alhaalta 5-divisioonasta. Uudenlaisen ympäristön havaitsi jo hallille saavuttuamme. Kun Järvisen Jarkon kanssa nousimme Nokian palloiluhallin portaat ylös, sarjatason lasku tuli konkreettisesti ilmi. Kahvio oli kiinni. Jarkolle se oli kova paikka. Siirryimme katsomoon. Lehtereillä istui vain kaksi vaimoa. Nuoret pelaajien tyttöystävät puuttuivat. Käytävillä haahuili kolmas raskaana oleva nainen. Syke puuttui. Hallin keski-ikä nousi kymmenellä vuodella. Täytynee nousta takaisin neloseen. Se on vissi.

Kaudelle 2015-2016 KrP II on uudistunut kolmella pelaajalla. Ensinnäkin maalin suulle scoutattiin Spiral-liigasta Ilmari Hietala, joka pelasi lauantaina uransa ensimmäisen liiton sarjan ottelunsa 23-vuotiaana. Hän on nuori mies divisiooniin ja kenties ainoa KrP II pelaajista, jonka ura on noususuhdanteessa. Mikäli hiukset vielä mahtuvat tulevina vuosina maskin alle, hänellä lienee edessä pitkä KrP-ura. Näin ollen veljesten määrä pysyy KrP:ssä vakiona, kun Panu parantaessa sairaita ties missä Lauri tekee maskia pikkuveljelleen.

Paluun joukkueeseen tekee luottopakki Olli Peltoniemi. Rightilta pelaavan pitkänhuiskean Ollin välivuosista liikkuu villejä huhuja. Joidenkin mukaan hän etsi itseään Nepalin Katmandussa, josta lammaspaimen palasi maanjäristyksen kaadettua hänen majansa. On puhuttu myös, että Olli halusi reenata itsensä todelliseen huippukuntoon ja näyttää nyt salibandymaailmalle, mistä hänet on tehty. Tai sitten hän vain vietti Vammalassa onnellista rivitaloelämää. Mene ja tiedä, mutta hyvä vahvistus hän on. Kallein hankintamme on Jussi Kuusirinne, jolta löytyy Nokian KrP:n edustuksen pelipaita, omalla nimellään siis. Pirkanmaan parhaita junioreita aikoinaan ollut Jussi tuo KrP hyökkäykseen näkemystä, juonikkuutta, luovuutta ja aurinkoa. Jussista huokuu onnellisuus. Sitä ja lajinäkemystä ajoittain kireä KrP-vaihtopenkki tarvitsee. Tervetuloa.

Ensimmäiseen peliin lähdimme luonnollisesti takki auki. Vastustaja näytti alkuun vaarallisemmalta kuin todellisuudessa oli. 4-divisioona statuksen omaava KrP II oli pallollisesti puolen hehtaarin metsän verran edellä vastustaja SW II:sta. Kauden ensimmäisen maalimme iski neljännellä minuutilla viikonloppuna pirteästi esiintynyt Pekka Antinmaa (1. peli 1+1). Ensimmäisen erän jälkeen KrP johti 3-0 ja näytti, mitä on kohdata koviin peleihin tottunut joukkue. Ajassa 17.51 KrP johti jo 5-0. Markus Lätti (2+1) esiintyi varsin pirteästi. Tämän jälkeen Jani Vilenius (0+3) syötti kolme seuraavaa osumaa ja kahden erän jälkeen tilanne oli 8-1 KrP:lle. Toki pieni paniikkikin saatiin aikaiseksi ensimmäisen SW- maalin myötä. Tässä kohtaa tuomareille avauduttiin ensimmäistä kertaa ja seuraavat pari minuuttia olivat sekavia. Pakka ei saisi seota 6-1 tilanteessa. Homma hoidettiin kuitenkin kunnialla loppuun, vaikka viimeisessä erässä viimeisteltiinkin enää yksi maali. Peli päättyi selkeään 9-2 voittoon. Maalinsuulla Ilmari esiintyi rauhallisesti ja voi olla täysin tyytyväinen isojen pelien avaukseensa.

Ei uskoisi, että tällä tasolla voi nousta hattuun, mutta niin näytti käyneen, kun KrP II höntsäili toisen pelin alun puolivaloilla. Tästä seurauksena Kosby meni kymmenessä minuutissa 2-0 johtoon. Onneksi Pekka oli toisessa pelissä loistavalla pelipäällä (4+0). Ensimmäisessä pelissä pari läpiajoa tuhlannut Pekka innostui isänsä ja veljensä läsnäolosta ja laittoi maalipaikoista rauhallisesti ja varmasti sisään. Isän edessä ei sovi hötkyillä. Ensimmäisen maalin Peksi taisi tehdä kierrosta. Tärkeä kavennus ajassa 16.16. Vastustaja meni jo 3-1 johtoon, mutta ahkerasti alkukauden reenannut Ossi Mäkinen (1+0) laukoi komeasti ohi maalivahdin Markus Lätin (0+1) syötöstä alle minuutti vastustajan maalin jälkeen. Tilanne 3-2. Kolmannessa erässä KrP siirtyi johtoon ja näytti jo vievän kamppailun, kuten oli ennakkoon ennustettu. Pekka sai pariin otteeseen pallon maalin edessä ja sijoitti varmasti maaliin. Molempiin maaliin syöttäjäksi Perttu ”isukki” Mäkelä (0+2).

Näillä main tuomarit olivat viheltäneet jo pitkän päivän ja halusivat vaikuttaa itsekin pelin kulkuun. Eihän se ole tuomari eikä mikään, joka ei pelin lopputulokseen mitenkään vaikuta. Kosbyn neljäs maali syntyi rankkarista, kun KrP-puolustaja passitettiin jäähylle kädellä pelaamisesta. Tuomari ei tiennyt kumpi pakki koski kädellä palloon, mutta ”jommankumman sinne jäähylle on mentävä”. Todellisuudessa pallo osui Vileniuksen käsivarteen. Hiukan myöhemmin KrP-päädyssä pallo meni yli laidasta Kosby-pelaajan rinnasta niin selvästi kuin olla ja voi. Parin metrin päässä seisoskellut tuomari päätti viheltää kiistan. Laitetaan hieman jännää peliin, tuomari mietti. Kosby voitti nopeasti vihelletyn aloituksen ja pakki pääsi lataamaan tasoituksen. Tämä ei vielä tuomari-veijareille riittänyt. Reilu minuutti ennen loppua Emil Alander joutui jäähypenkille kampituksesta. Vastustaja kaatui kovin heppoisesti. Tästä kimpaantuneena Olli Peltoniemi huusi ”älä nyt hitsi kalasta!”. Aiemmin huutelusta varoitellut tuomari vihelsi Peltoniemelle 2+10!! Kolmio pidettiin tiiviinä ja myös maalivahti Ilmari hoiti tonttinsa hienosti ottamalla pari tärkeää torjuntaa. 3-5 alivoimasta selvittiin, joten täytynee olla tyytyväinen tasapeliin.

Lauantain vyölaukut 🙁 ja vaahtonamut 🙂

1 Jounin vyölaukkua: Parketti, kentän koko ja surkeat laidat.

2 Jounin vyölaukkua: ”Aarghh!!”-huudot ensimmäisen pelin katsomo-juopoilta. (toisten mielestä [lue: Pusa] piristivät tunnelmaa)

3 Jounin vyölaukkua: Tuomarit! (toisessa pelissä) ((Ihan kuin ennenkin olisivat vyölaukkuja keränneet!?))

1 vaahtonamu: Markus Lätti. Onnistumisia tuli. Vitsit völjyivät pukukopin ilmatilassa.

2 vaahtonamua: Ilmari Hietala. Kelpo esitys kokemattomalta maalivahdilta. Jännitys ei lamaannuttanut miestä. Rankkari melkein ei mennyt.

3 vaahtonamua: Pekka Antinmaa ehdottomasti! Keep it going!

Pistepörssi:

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 5+1
 2. #33 Lätti, Markus: 2+2
 3. #18 Mäkinen, Ossi 3+0
 4. #17 Mäkelä, Perttu 1+2
 5. #15 Vilenius, Jani: 0+3
 6. #24 Peltoniemi, Olli: 1+1
 7. #27 Alander, Emil: 1+0
 8. #35 Järvinen, Jarkko: 1+0
 9. #14 Pusa, Olli: 0+1
 10. #25 Hietala, Lauri: 0+1

– Late